ANNONS

Danstävling och sminkkurs

/

IMG_3227
Early birdy i går morse bar det av till Uppsala för årets första danstävling. Talibanen tävlar ju i hiphop både som singeldansare och från och med igår även i grupp. Dock är hon i en högra klass i singel, än vad det var tävling för igår, så det blev bara grupptävlande för hennes del. 
IMG_3234
Lugnet före stormen … närmare 600 startande.
IMG_3248
Med på dessa tävlingar är danslärare, faddrar (äldre danselever som tar hand om de yngre) och lagledare (1-2 föräldrar) som sköter all pappersexercis.
IMG_3249
Mitt jobb är att hålla koll på alla ronder, eventuellt strykningar, dela ut nummerlappar och tjata på våra tjejer (och kille) att de måste äta och dricka ordentligt. Alla föräldrar sitter på läktarna och får inte vara nere på golvet … även om den del är det ändå. Talibanen är inne på sitt 6:e tävlingsår och jag har fortfarande inte tröttnat på att delta som lagledare. Vi har så himla bra elever och sjukt trevliga föräldrar. 
IMG_3278
Igår var det premiär för en ny lagledare i form av Anna. Mamma till en av tjejerna. Vi jobbade grymt bra ihop så det kommer bli riktigt kul den här terminen.
IMG_3235
Tävlingsdagen inleds alltid med att vi lagledare har ett möte med arrangören för att få info om några ronder är strukna/sammanslagna och eventuella andra saker som brukar uppstå. 
IMG_3266
Danslärarnas roll är att sköta uppvärmning och peppa. Alla tävlanden är indelade i olika ålders- och kunskapsgrupper och man går upp på golvet, dansar i en minut, kliver av, väntar på besked om man har gått vidare … går man vidare så dansar man igen. Och så håller man på så tills man antingen åker ut eller är i final. Lärarna kommer med konstruktiv kritik så fort de kliver av golvet så att de kan bättra på dansen om de får chansen att gå upp på golvet igen. Ofta handlar det om små saker, som att man ska komma ihåg att le eller sträcka på benen på rätt sätt. I discodans  är många dansmoment väldigt lika varför det i slutänden kan helt galet bara hänga på att den ene ler mer än den andra. Det är en svinhård bedömningssport och ofta till synes orättvis. Men, på vår dansskola jobbar vi hårt med självkänsla, respekt och gemenskap. 
IMG_3275
Efter varje del så är det prisutdelning och de tävlande trängs på golvet med förhoppning att bli uppropade på pall med föräldrarna i bakgrunden, beredda med kameror. 
Skärmavbild 2019-02-16 kl. 18.42.56
Talibanens nybildade grupp började träna för knappt tre veckor sedan och hade inga som helst förhoppningar eftersom alla deras konkurrenter är slipade som tusan efter många tävlingar. 
IMG_3255
Så här chockade blev dom när det konstaterades att de sopat banan av de flesta konkurrenterna och placerade sig som 2:a!
IMG_3260
Även om jag är där för att jobba så är det ju svårt att inte bli jäkligt stolt som mamma!
IMG_3276
Efter det började det trilla in fler pokaler. Vi hade drygt 100 tävlande från vår dansskola (Kindahls Dansskola) och konkurrensen är sinnessjuk … men vi knep 13 pallplatser vilket var jättebra. Redan kommande helg är nästa tävling men efter det blir det paus för mig då jag är i Bolivia under en av tävlingarna. Talibanens hiphopgrupp siktar på SM i maj så de kommer träna som sjutton nu. Men, innan dess ska vi till Göteborg och tävla!
npfjmfpdacmolpdc
Idag ska jag på kurs hela dagen. Kärringen ska vid 50-plus lära att sminka sig!

4
42

Genom att klicka på "Skicka" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00