Tonåringar

Jag förstår mig inte på talibanen. 

IMG_2745
Jag får ju tokspel när man öppnar hennes sovrumsdörr och det ser ut så här. Obäddad säng och prylar som ligger slängda överallt. Hon s e r över huvud taget inte att det är rörigt och stökigt. 
IMG_2746
Men så öppnar man hennes lådor.
IMG_2747
Där är det jävlarimig ordning och reda.

Fattar liksom inte. Antingen är man väl en stök-Stina hela vägen, eller så är man väl en ordnings-Gestapo 100%, eller?!

Men, jag gissar att hon på riktigt är 50% mig och 50% maken. Kan inte vara på något att sätt.

 

Psst. Jaaaaa, jag fick lägga upp bilderna …

   1. Slog nästan en volt? Då hade du gjort en trippel mollbergare i pik om du kommit in i min tonårssons rum.😂😂
    Tjatar på honom dagligen att röja och när han väl gör det så blir det kanonfint så jag vet att han kan. Han bara väljer att inte göra det😉 Tänker samtidigt att är detta hans enda ”tonårsrevolt” är jag rätt nöjd

   2. Låt dottern bestämma i sitt rum, ordning och reda betyder olika beroende på vem du frågar. Hade en mamma som var ordningsgestapo och det var bara jobbigt. För övrigt så blev det folk även av mig och livet har lärt mig att välja mina strider och vad som är viktigt 😉

 1. Det där är väl inte stökigt?? Tycker det är ovanligt städat för att vara ett tonårsrum. Jag tror minsann att det är mamman som är lite för pedant 😉
  Gå inte in där så slipper du se det 😀

 2. Förlåt, men STÖKIGT?! Herregud, så där snyggt är det inte i min sons rum ens när det är nystädat. Till vardags får man trippa på tå över legobyggen, gosedjur, tidningar och annat som ligger över exakt HELA golvet. Jag tjatar konstant om att han ska plocka undan i resten av huset. Hans rum får väl vara ett bombnedslag om han nu prompt vill det tänker jag. 🙂

 3. Ha ha ha ha jag skulle skratta mig lycklig om nån av tonårsbarnen hade den ordningen…oftast har det legat ett hav av smutstvätt blandat med ren tvätt på golvet samt platttänger hårfönar smink pantflaskor pantburkar gamla tomma chipspåsar obäddad säng med madrassen halvvägs ur sängen å gärna lakarn bara lite halv hjälpligt på , nerdragna persienner tvn på högsta volym. Å vågade man andas om att det såg förfärligt ut vart man halshuggen å dödförklad med bara en blick !
  Men jävlar när dom skaffat eget vilken ordning det helt plötsligt blev då. Får skäll om jag inte hänger jackan på rätt krok ställer kaffekoppen direkt på bordet.

  1. hahaha, ja din beskrivning av min tonårings rum är klockren. Det är inte så fint som Talibanens ens när det är nystädat. Hoppas att det blir ordning när hon flyttar hemifrån, längtar

 4. Våra ungar flyttade ner i källaren vid 13 års ålder ungefär och där gick man inte ner om msn inte hade något viktigt att säga eller hämta. Det var grejer överallt och ren och smutsig tvätt gick inte att skilja åt. Nu är de pedanter och diskbänken i deras respektive hem är skinande och helt tom förutom kaffebryggaren. Konstigt att de kan ändra sig bara för att de flyttar hemifrån. Talibanens rum är ju välstädat i förhållande till hur andra tonårsrum kan se ut. Hennes sminklådor är fntastisks, hos mig finns en bra hudkräm, en primer, en bb Cream, en mascara, två läppstift, rengöringskräm och ansiktsvatten. Har precis städat ut det som inte används och blivit för gammalt så nu blev det plats i lådan (Har bara en i badrummet) igen. Min mascara skall också bytas ut inom kort då den börjar bli torr eftersom den används mycket sporadiskt. Orkar inte sminka mig, bara katten som ser mig på hemmakontoret bland fakturor och kundunderlag.

 5. Stökigt? Det där? Hahaha. Ojojoj – du skulle gått i chockkoma av min toårsdotters rum… ”Jag har visst ordning! Allt ligger överst”

 6. Håller med övriga, det där är inte stökigt. Välj dina strider med henne och bli inte en tjatmamma, såna vill man inte hänga med.

  1. Åh, jag säger ytterst sällan något om hennes rum. Inte ens en gång i halvåret. Däremot är jag en hyena när det kommer till hennes toalett, som också är gästtoa. Där blir jag vansinnig om det inte är rent.

 7. Alltså Mona, det där är inte stökigt! Välkommen till min tonårsdotters rum ( om du kommer in genom dörren vill säga😂). Där ser det ut som om en bomb exploderat! Fattar ingenting för i övrigt är min dotter en väldigt skötsam och ordentlig tjej… 🤔

 8. Det är exceltänket hon ärft från maken…små celler där är det ordning. Stora celler där går det inte att hålla ihop…:-))) så sorry, non from you….:-)

 9. Om du kikar in på min tonårings rum skulle du bli elitgymnast om den där graden av stökighet får dig att göra en volt….
  Dock har min tös grym ordning på sina pennor och andra målargrejer.

 10. En vännina berättade för mig hur hon saknade att se stöket i sin yngstas rum när han hade flyttat hemifrån. Det blev så definitivt att han inte var där längre och hon ångrade sig för alla gånger hon stört sig på att han inte höll ordning i rummet. Tänkvärt!

  Jag är själv pedant av rang men tycker samtidigt att om min tonårsdotter inte tycker det är viktigt att bädda sängen så får det stå för henne. Jag behöver ju inte sova i den på kvällen. Hade mina föräldrar haft åsikter om hur jag hade det i mitt rum som tonåring hade det nog blivit en massa onödiga konflikter, mitt rum = mitt territorium även om man bor hemma och det tror jag är viktigt att respektera som förälder (åtminstone så länge det inte gäller allvarligare saker än att hålla ordning). Man får helt enkelt blunda eller stänga dörren till rummet och välja sina konflikter med tonåringen 😄

  1. Det är också därför som jag inte tjatar på henne. Jag kan tycka, visst, men om hon väljer att ha det stökigt så får hon ha det, för det är som du säger: j a g ska inte bo där inne. Never the less så vet hon exakt vad jag tänker, haha!

 11. Hahaha, håller med alla föregående talare 😉
  Det där är INTE stökigt.
  Mina döttrars rum har jag inte ens sett golvet på vid vissa tillfällen.
  Min äldsta dotter ville för ett tag sedan ha en walk in closet, men då var lillasyster snabb i repliken ”du har ju redan en walk ON closet” 😉

 12. Det där är väl inte stökigt! Du skulle se min sons rum, då jäklar hade du voltat, hjulat och gått ner i spagat. Samtidigt! 😂😂😂

 13. Instämmer i kören, inte ett dugg stökigt i förhållande till många andra tonåringars domäner.

  Jag går inte upp på övervåningen mer än jag måste för att slippa få framfall och när jag gör det så profylaxandas jag ofta.

  Det är en sak om kaoset och skiten höll sig där men det sprider sig genom huset och katterna är väldigt hjälpsamma när det kommer till att forsla ner saker för trappen och dra in dom i köket – är inte ett dugg imponerad när jag har sminksmutsiga tops, beautyblenders, smutsiga strumpor eller t.o.m använda trosor på köksgolvet för att tonåringen inte kan hålla ordning 🙁

  Tjat hjälper inte, hot/indragna förmåner/utebliven hjälp med diverse hjälper inte heller – jag lever på hoppet att det stämmer som jag hört många säga, det kommer med tiden…om inte annat när de flyttar hemifrån…

  1. Man packar ihop sakerna i sopsäckar och ställer ut till sopgubben .!!
   Med honom gör man en deal att ställa av sakerna på bestämd plats .
   Sluta tjata det är handling som gäller :))
   Dom måste lära sig värdet på det dom har .

 14. Håller med de flesta andra. Det där är inte stökigt. Möjligtvis lite oordning 🙂
  Har två söner och när de bodde hemma så var det ett bombnedslag i deras respektive rum. Den stora grabben har det nu blivit ordning på men den yngstas lägenhet är värre än det var när han bodde hemma. Fördelen är jag slipper se eländet.

 15. Det där ser ut som ett väldigt städat tonårsrum i mina ögon! Är ju ren stol och massor med yta på golvet! Nog massor med tonårsföräldrar som hade varit supernöjda om deras barns rum såg ut så 😀

 16. Stökigt?!
  Du inser inte hur bra du har det!
  Dotras rum brukar mest se ut som om hennes garderob haft vinterkräksjuka & spytt ut alla kläder på golvet. I sonens rum hittar man åtminstone ett halvdussin glas & diverse godis- & chipskadaver i form av tomma, vrängda påsar. De smutsiga kalsongerna hamnar dock på golvet i badrummet…

  Kommer inte ihåg senaste gången de bäddade sina sängar frivilligt och överkastet används bara när vi har gäster; annars ligger det nedkasat i fotänden av sängen…

 17. Tycker det ser nystädat ut. Du skulle komma hem till mig i Täby och kolla in mina tonårsdöttrars rum! Det är som om du drar ut allt ur din dotters klädlådor, hyllor och garderober och blandar runt allt med en visp på golvet. Överallt ligger det grejer ! Har tjatat och hotat mm. Numera stänger jag dörren men det gör ont i hela mig att se detta hemska! De har så fina rum men det syns inte. Däremot städar de upp varannan vecka men det dröjer inte länge förrän det är fullt kaos igen. Så Mona beröm din dotter för hennes exemplariska ordning. Har du nåt knep att tipsa om ? 😃

 18. Jag har ärligt aldrig sett så välstädat tonårsrum som talibanens! Har tre tonåringar hemma och även vänner med tonåringar. Det ”normala” är hela garderoben på golvet samt alla glas, koppar och muggar de hämtar in på rummet, sängen bäddas aldrig och sen har man lite halvsura handukar lite här och var efter man duschat. Mona hylla din taliban för hennes ordning skulle jag säga.

 19. Kom igen, stökigt?!
  Hur ser dina referensramar ut? 🙂

  Jag tänker så här..
  Räknar man in alla lådor och skåp i totalen, vilket man rimligtvis borde, så kan man möjligen hamna på låt oss säga 98% superordning.

  Räknar man på övriga husets total med garaget inräknat såklart (var det inte någon katastrofbild därifrån för ett tag sedan?), var hamnar man då? 😉

 20. Haha kallar du detta stökigt. Åh du hade dött eller åtminstone hamnat i djup koma om du sett sambons arbetsrum. Där ska vi snacka prylar överallt. Enda stället det inte är prylar på är stolen. Han har stök på alla sina 9 kvm knappt man ser golv eller tangentbord. Men ibland ungefär var 3:e månad får han ett ryck och städar. Mitt arbetsrum som är 10 kvm finns det bara en matta, en stol, 2 byråer, 2 skrivbord på. Inget onödigt tjafs inte. Tom mina böcker i min bokhylla är i alfabetisk ordning och exakt längst kanten.
  Lustigt egentligen att det kan vara sån skillnad på partners. Värsta med hans arbetsrum är att det är det första du ser när du kommer upp till sov våningen

 21. HAHAHAH. Du skulle fan ha dött om du klev in i mitt rum när jag var tonåring. Uttrycket ”som en bomb slagit ned” passade in på pricken. Tyvärr har det inte förbättrats något sedan jag flyttade hemifrån hehehehehhe

 22. Hade jag haft benägenhet för volter på samma sätt som du hade jag vid det här laget kunnat springa vilket maraton som helst …..🙈😅🤗

 23. Mona-kom igen, det där är ett fint ungdomsrum. Här såg vi inte ens parketten !! Hon har det i jätte fin ordning!! Eller var det ett skämt från din sida!?!

 24. Jag är precis som din dotter hahaha! Särskilt i tonåren. Mamma var galen på mig 😀 Nu när jag är äldre… är jag inte ett dugg bättre! Ordning i lådor och skåp, men slarvigare runtomkring mig 🙂

 25. Jag skrattar ihjäl mig. Stökigt ?! Mest välstädade tonårsrum jag sett. Jag såg inte ens ”oredan” först… tänkte att det var bilden under. Hahaha
  Du borde räkna ihop hur många som håller med dig och hur många som inte gör det och lagt ut det i ett inlägg. Hade varit kul att se.

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..