Något jag önskar att alla såg

Jag är inte särskilt musikintresserad men är däremot en hard core sucker för dokumentärer. Vissa är mer intressanta än andra. När någon sa att jag ”måste se dokumentären om R. Kelly” (stor världsartist) så var jag tveksam. Just för att det handlade om musik. 

Skärmavbild 2019-02-02 kl. 19.07.30
Men, det här var något annat. Det handlar om en av USA’s största namn inom musikindustrin, som under tre decennier kommit undan med att han har en fäbless för unga tjejer. Han blev åtalad för länge sedan då en sexfilm läckte där han har sex med en 14-årig tjej, men då både tjejen och hennes föräldrar nekade till att det var hon, trots många vittnen som sa det motsatta, så klarade äcklet sig och gick fri. Givetvis hade han betalat familjen för tystnaden. 
Skärmavbild 2019-02-02 kl. 19.34.06
SVTPlay har köpt in dokumentären och den är i sex avsnitt. Sträckkollade i helgen och fyfan säger jag. Ni MÅSTE se den.

Nu, 30 år senare, har USA vaknat och han är persona non grata men, han har fortfarande några unga tjejer inlåsta. Tjejer som säger att de är där frivilligt för att de är så hjärntvättade. Alltså på riktigt, ni måste verkligen se den.

 

 1. Malin skriver:

  Vidrigt!

  Vill ”tipsa”, eller kanske mer uppmana om att se dokumentären Stacey Dooley: Mamma säljer min kropp, finns på SVT play. Så. Jäkla. Vidriga. Människor.
  Men så viktigt ämne, vi måste våga se och våga agera.

 2. Jag har ännu inte sett hela. Men fruns bror, vilken bror! Han såg ju alla tjejer, såg filmerna och hjälpte till samtidigt som syrran tvingades vara tyst och be om lov att prata och äta.

 3. Tara skriver:

  Hittar inte ”Kalla Fakta” i tablån..?

  1. Det var i måndags. Kolla tv4play. Jag glömde bort att jag skrev inlägget för flera dagar sen.

   1. MosterM skriver:

    Den finns på SVT Play

    1. I know, men i inlägget pratade jag om Kalla Fakta och hänvisade till programmet om pedofiler som visades förra veckan. Tog bort just den raden…

 4. MosterM skriver:

  Ja jag har sett den och jag kan liksom inte riktigt förstå den här tystnadskulturen och alla som backar upp honom genom åren. Som har sett, hört och förstått och inte gjort något. Och fy ett riktigt svin med starka psykopatiska drag.
  Jag var så jäkla arg när jag sett klart och det här tjafset om att han är ju inte dömd. Dvs bara för att någon inte är dömd i rättsväsendet så är detta inte likamed att det aldrig har hänt. Dokumentären är klart sevärd och ger tankeväckare ……för alla.

  1. Har inte sett men ska. Sen får ”vi” ju va jävligt easy med mobjustice tycker jag. Hur skulle det se ut om vi tog lagen i egna händer?

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..