Saker som gör mig skitskraj

IMG_1729
Vi eldar flera gånger om dagen i vår kamin. 
Skärmavbild 2019-02-02 kl. 11.12.39
Blev därför lätt skitnödig när jag läste det här. Är det någon som vet h u r det kan hända?

 1. madde skriver:

  Man ska inte heller elda med för mycket ved åt gången-typ max 2-3 annars kan röret bli för varmt o orsaka värme/brand

  Madde

 2. Chris skriver:

  Precis det hände oss i december, dagen innan vi skulle lämna över huset till nya ägarna!! Tack o lov var huset tömt och inga människor bodde där. Hade det hänt en dag senare hade nya familjen med två barn bott där. Jag vågar inte tänka på hur illa det kunde gått..
  Hos oss berodde det på att sotaren och sotningskontrollanten inte gjort sitt jobb. Det bildas nämligen tjära i skorstenen hos alla och det är något sotarna ska ta bort årligen, därför man har sotaren där en gång om året. Hos oss var vanliga sotaren där i april utan anmärkning och kontrollanten i september, också utan anmärkning. Sommaren var varm så vi började elda igen 1 oktober och 19 december brann det i skorstenen och det spred sig. Hur är det möjligt ? Det visade sig att sotaren skrivit utan anmärkning i protokollet men i datorn hade han skrivit att det fanns tjära i skorstenen men inte gjort något åt det. Det är för jäkligt ! Nya familjen hade troligtvis brunnit inne första natten sa brandmännen eftersom elden inte är synlig utan sprider sig i bjälkarna och är farligaste branden du kan ha. Det tog brandmännen fyra timmar att få bukt på branden och spridningen, och då var där tre brandbilar och en kranbil på plats. Mitt uppe i det förstod jag inte hur illa det faktiskt var eftersom elden inte syntes utanpå. En hemsk upplevelse som tack o lov slutade väl….

  1. Men VAD FAN! Fy sjutton så hemskt. Nu blir jag ännu mer nojig. Hade sotarna här i oktober och man kan ju bara hoppas på att de gjorde ett bra jobb. Tur att familjen inte hunnit flyttat in.

   1. Chris skriver:

    Ja nu ska vi bara dra igång en tvist med sotarfirman via jurist för det ska inte få gå till så här. Det kostade tid och pengar vilket egentligen är oviktigt men för mig handlar det om att de gjort fel och sen låtsas som ingenting. Och det hemska är att man inte kan välja en annan sotare för det är avtal med kommunen som styr vilken firma som sotar där du bor. Och jag är inte trygg med denna firman för fem öre….

    1. Usch, jag avundas dig inte. Det är ju förjävligt.

 3. Helena skriver:

  Kanske skorstensbrand, det är ju för att förhindra det man ska sota regelbundet.

 4. Anne skriver:

  Alternativt en kamin i gjutjärn som man eldat för hårt i.

 5. Anne skriver:

  För att man eldat fel i kaminen och det blivit för mycket sot i skorstenen.

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..