Nisse

Igår morse körde jag Nisse till hans veterinär Buba.

img10
Vi som är gamla känner igen honom från det första Robinson där han var med.
IMG_2507
Nu driver han en veterinärklinik här i Bromma och Nisse har varit hans patient sedan vi köpte honom.

Nisse klev in och var på strålande humör. Tills jag skulle gå. Då ville han följa med.

Sex timmar senare ringde dom och sa att allt hade gått bra och att det var dags att hämta honom. 

IMG_2511
Han hade lite svårt för att gå i trapporna men mådde jättebra annars. Jag lade upp en film på Instagram där han går från entrén till bilen och är helt vilsen i pannkakan eftersom tratten är i vägen hela tiden. Jag vet att han inte behöver ha tratt när han är ute, men vi skulle åka direkt hem, så den fick vara kvar. Däremot var den nån smart följare som tipsade om att man kan köpa en sån där flygplanskrage så det ska jag göra idag. Lite mjukare och bekvämare. 
IMG_2514
Vi åkte raka vägen till apoteket för medicin.
IMG_2519
Resten av eftermiddagen och kvällen låg han mellan mina ben.
IMG_2525
Man kan säga att han var rätt utslagen.
IMG_2533
Veterinären hade bett oss att handmata honom efter några timmar … för att hålla koll så att det inte fastnade i halsen eller att han kräktes. (Vårt golv är ett ”rått betonggolv” så det s k a vara fläckar/småhål där … om nån undrar.)

Lite senare på kvällen kom maken hem. Jag måste berätta: jag har inte tänkt jättenoga på vad själva kastreringen innebär rent fysiskt, bara kring den medicinska delen. Fick för mig att man gick in och snörpte åt nån sorts sädesledare, eller vad det kunde tänkas heta. Dagen före operationen säger maken nåt i stil med: ”ja, det viktiga är ju att han får behålla pungkulorna”. Jag funderar inte så mycket mer på det mer än att ”det är ju själva fan att han och många andra män tycks tänka på sig själva när de pratar kastrering av hanhundar!”

När jag hämtade Nisse upptäckte jag att jag uppenbarligen är rätt lågbegåvad när det kommer till hur en kastrering av hanhundar går till. Kulorna var puts väck. Kommer hem till talibanen, som genast upptäcker samma sak. ”Oj, jag undrar vad pappa kommer säga!”

Maken kommer hem. Ställer ner jobbväskan och går fram till Nisse. ”Ujuj, husses lilla kille, hur mår du?” Sen stelnar han till. Talibanen tittar snabbt på mig och kan knappt hålla sig för skratt.

”MEN VAD FAN, DOM HAR JU TAGIT KULORNA PÅ HONOM!”

Jag riktigt såg hur ont han fick i sina egna pungkulor och jag hade svåra problem att hålla mitt fejs i schack. Alltså, DEN blicken i hans ansikte, jag höll fasen på att kissa ner mig.

Idag mår han mycket bättre. Nisse alltså. Maken kommer aldrig förlåta mig för att jag drev igenom operationen. Men, jag gjorde det för Nisses skull och jag är övertygad om att han inte kommer lida en sekund av att inte ha några pungkulor!

 1. Sarah skriver:

  Måste bara fråga varför ni fick Vetrimoxintabletter utskrivna? Jag trodde verkligen intevatt det fanns veterinärer som fortfarande idag 2019 gav profylaktisk antibiotika efter operation

  1. Ähum, ingen aning… medicin mot eventuella infektioner.😳

   1. Sarah skriver:

    Så han är inte sjuk men får antibiotika? Fy fan rent ut sagt! Hur tänker veterinären med antibiotikaresistens?
    Och om de är så slarviga med hygienen vid operation att de måste ge antibiotika efter för säkerhets skull…… usch 👎

    1. … eller så är det jag som inte har koll och bara gör som jag har blivit tillsagd. Han är en bra och välrenommerad veterinär så jag är inte särskilt orolig.

     1. Sarah skriver:

      Alla borde vara oroliga för slaskanvändning av antibiotika

      Varför ger du det om han inte är sjuk? Vad behandlar du med antibiotika och vad händer om vi får mer antibiotikaresistens?

      1. Vet du, ring veterinären, Buba Badjie på telefon 08/290740, så får du svar på alla dina frågor!

     1. AK skriver:

      Jag tror inte de slarvar med hygienen, men slentrianmässigt antibiotikaslask är oerhört farligt för samhället. Och han må vara en välrenommerad veterinär, men det där är 100% rakt emot mot Sveriges Veterinärförbunds officiella antibiotikapolicy och du borde ifrågasätta Vetrimoxinet. Ingen idé att nån av oss gör det, han har tystnadsplikt och får inte diskutera din hunds medicinering med nån annan än dig.

      1. I hear you. Tänkte att hon kunde ringa och fråga allmänt varför det skrivs ut….

    1. AK skriver:

     Håller med dig Sarah! Det finns ingen anledning att ge antibiotika efter en steril rutinoperation!

 2. Malin skriver:

  Min man håller med mig om att våra hankatter ska kastreras, så där är ingen diskussion.

  Däremot vägrar han blankt att köra dem till veterinären när detta ska göras.

 3. Han kommer må toppen! Har så svårt att förstå de som skrålar om att hunden lider och att allt blir bättre av bättre uppfostran…
  Med hästar är det rutin på alla hingstar, ska de inte gång avel kastreras de direkt.

  Min otroligt mjuka fina, väluppfostrade hanhund var precis som vanligt efter kastrering. Med undantag av att han kunde äta, sova och må bra under tiden områdets tikar löpte..
  Krya på dig Nisse!

 4. Nettan skriver:

  Vad jag förstått så är det bara på män som man går in och knipsar sädesledarna när man utför en manlig sterilisering (vasektomi). Det gör att spermierna inte kommer ut genom penis utan dom små rackarna stannar kvar inne i kulorna. Medan man på djur tar bort hela kulorna vid kastrering. Jag är väldigt förvånad över antalet män som skriker i falsett så fort det talas om sterilisering, manligheten sitter ju i n t e i ejakuleringen kan en smart människa tycka. 😂

 5. Biggan skriver:

  Han kommer återhämta sig hur fort som helst. Lugnare hund = lugnare liv. För er alla. Kram till Nissen. Han är snart pigg och fit for fight. Nä han kommer inte sakna kulorna. Det är bara din gubbe som saknar dem. Hundens alltså 😀

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..