När man sällan delar med sig av recept

Ujuj vilken god mat jag lagade i veckan. Lax med kokos! Så god att jag måste dela med mig till er.

IMG_2501
Det låter helt sinnessjukt med kokos kanske men hoppsan svejsan vad jag kommer göra det här igen.

Ta en lagom stor bit färsk laxfilé … så att det räcker för antalet som ska äta … och lägg på ett grovsaltat bakplåtspapper (jag använde flingsalt). Skinnet mot bakplåten. Häll över 2-3 matskedar med limejuice. Krydda med så mycket flingsalt och citronpeppar som passar dina smaklökar. Strö ett täcke med kokos över fisken.

Tillaga i ugnen på 175 graders värme tills den är färdig. Jag hade 450 gram fisk och det tog 20 minuter (har varmluftsugn).

Under tiden i ugnen gjorde jag couscous, men det funkar med ris/bulgur också.

Sås:

3 dl kokosmjölk, gärna den tjockare varianten (”Creamy”)

1 dl vispgrädde

2 msk fiskfond (funkar med en tärning fiskbuljong också)

2-3 teskedar curry

Blanda rubbet i en kastrull och koka upp. (Vill du ha en tjockare sås så går det att reda den med vetemjöl eller idealmjöl.)

Så jäkla gott!

LOADING..