Apropå onödiga inköp

För det mesta är maken och talibanen på två olika planeter. Detta dels för att somliga är mitt inne i sin värsta tonårsperiod, vilket gör att somliga andra plötsligt också blir 15 år … och dels för att de, utöver det, är extremt lika.

Men, ibland tycker dom att dom är jättesmarta. Båda gillar maskiner och allt som ”förenklar” tillvaron. 

IMG_1847
Härom dagen kom de hem med det här schabraket. ”Nu kan vi göra JÄTTEGOD friterad potatis!”

Jag tittar på den. Tittar på mina ugnar … som både ångkokar och varmluftar. Tittar på maken och talibanen. ”Ni vet att jag gör JÄTTEGOD potatis i ugn … så why this?!”

”Men man kan göra MASSOR av fettfria friterade gooooda saker med den här!”

”Jaha, och exakt var i våra överfulla skåp tycker ni att den ska stå?”

”Vi kan väl ha den framme, den är ju snygg!” säger soon to be divorced husband.

IMG_1848
I don’t think so men okej, ska väl erkänna att potatisen blev asgod med endast yttepytte lite olja …

… men nä, den är stor som en jefla jumbojet.

 1. Fick en i julklapp av svärmor. Men en modell med ingen olja alls. Den tar upp halva köket.. Och ja det blir jätte gott. Men hur ofta kommer man att använda den? Nä det blir nog som wookpannan på 80-talet. Man provar och sen hamnar den på blocket. Så snart en osäljbar pryl till i köp och säljträsket. Suck

   1. Alltså inte så mkt mer men även rotsaker. För en potatisälskare är den perfekt o även för oss som har en pisse-gasugn!

 2. Jag hävdar fortfarande att ugnen fungerar lika bra. Efter att nyhetens behag lagt sig, så kommer den nog stå orörd och samla damm någonstans OCH ta plats.🤷
  Men tips på goda saker att fritera- morötter, kålrötter, sötpotatis 😋

 3. Om du köper färdiga pommes i från frysen behöver du inte tillsätta någon olja alls då de redan är förfriterade i massa olja.
  Mina föräldrar ha en sådan och de brukar fritera kyckling bland annat i den.

 4. Vi har en Philips airfryer och använder den mycket. Den är ju förutom att du kan fritera i den en liten varmluftsugn. Jag har gjort kyckling i den (både hel och file), minipizzor, kokat ägg, värmt köttbullar osv. Det är ofta jag använder den i st f den stora ugnen om jag bara ska värma/laga något litet. Gör lite google så ser du hur mycket du kan göra, finns även grupper på fb😊
  Som gbp-opererad gillar jag den här maskinen jättemycket trots att jag var lindrigt sagt stor motståndare till den när maken tyckte att vi skulle köpa den

  1. Vi har också en från Philips och samma som du beskriver så använder vi nästan inte ugnen längre alls nu när vi har den! Snabbt går det också! 🤗

 5. Vi gör granola, grönkålschips, halloumi i stavar, rotfrukter mm. Har ingen micro så värmer på vissa saker i denna istället, blir jättebra!

 6. Vi gör chicken nuggets i den. Så gott med panko. Sedan gör vi sötpotatis- samt vanliga pommes. Kidsen gillar och mamman är glad som försöker käka lite nyttigare. Ska absolut testa hel kyckling som någon tipsade om.

 7. Har funderat på en sån där men har verkligen inte plats.
  Det här med bajsspray. Jag har tänkt att det nog inte funkar för mig för den lär ha en stark doft i sig själv och jag får kli i halsen av starka dofter. Men då jag inte läst nån sån kritik så köpte jag en. Tyvärr var det exakt så illa som jag befarade. Glamgirl luktar visserligen gott, men det svider i andningsorganen. Bajs luktar inte gott, men hellre det om jag får välja. Tyvärr!

 8. Min make tyckte att råsaftcentrifugen kunde stå framme om vi la några citroner bredvid, så att det såg hälsosamt ut……..

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..