När man är en smula dum i huvudet

Jag gillar att titta på serier men har en tvångsgrej för mig varje gång och just därför försöker jag vara noga med vad jag väljer för serie. För, när jag väl har börjat titta så måste jag se alla avsnitt … oavsett ifall den visar sig bra eller dålig. Ja, om den är bra så är ju det … bra. Värre när det är en dålig serie.

Skärmavbild 2019-01-23 kl. 20.27.22
Härom dagen tyckte jag att jag hade hittat en riktigt bra serie på Netflix; ”Queen of the South”. Handlar om några drogkarteller i Mexico och USA. För säkerhets skull gör jag som alltid: kollar på imdb.com. En amerikansk sida där filmer/serier får betyg. Serien har 7,9 vilket är högt. Alltså svinbra.

Efter första avsnittet började det klia. Efter det andra konstaterade jag att betyget är åt helvitti. Serien suger hästba**e.

Men, det är här mitt tvångsbeteende kickar in: eftersom jag har påbörjat serien måste jag också se alla avsnitt. A l l a.

… är inne på andra säsongen. Don’t watch it.

Kan ju säga att det här inte är första gången jag torskar på en serie. Har ni några liknande grejer för er?

 

 1. Hej! Hittade precis hit 🤗 Har också sett Queen of the South och kunde inte heller sluta titta trots den är så dålig egentligen 😂 Kan till och med tänka mig att se säsong 3 när den kommer. Haha! Läste lite om dig och känner igen mig i det mesta. Kul, jag kommer tillbaka!

 2. Min make lider av samma åkomma, film som serier 🤦.
  Nu har han dock kommit på att han kan snabbspola igenom dem. Han trycker fram några minuter, sedan tittar han lite, spolar fram, tittar osv. På det här viset kan han avverka flera avsnitt på kort tid 👍😃.

 3. Jag är tvärtom, har flera serier som jag gillar och vill kolla klart på men kommer inte till skott att ta mig tiden att se dem. Har fortfarande inte sett slutet på ”Lost” till exempel :p

 4. Ha ha, jag har en viss förmåga att fastna i dåliga filmer & kan för allt i världen inte sluta titta förrän filmen är slut… Man hoppas ju att det ska komma en vändning någon gång för inte kan det väl göras så dåliga filmer/serier… men icke sa nicke – filmen slutar oftast lika dåligt som den började (varade under hela tiden) så det var 2 bortkastade timmar 🙂

 5. Tror inte jag har tittat på en serie sedan sent 70-tal då serien ”De överlevande” gick på tv.
  Alla pratar och skriver om Netflix, D-play osv osv .. har inte en aning om vad det är.
  *kryper tillbaka under min sten*

 6. NEEJ Mona för helskotta! Du lovade för ett par år sedan att inte använda det där avskyvärda uttrycket fler ggr, två censurerade stjärnor hjälper föga!

  Alltså jag får syner framför mig som jag aldrig blir av med ; )

  Pöss & gnägg

 7. Well..min kompis gillar bara vanligt earl grey men fick en jävla massa ”olika smakthe’er” i present som han måste tvångsdricka upp fast han inte gillar det
  😆🤪😬

 8. Alltså jag är mest förvånad att så många har tid att titta på serier. Eller på tv överhuvudtaget. Min tid räcker inte till för det.
  Skulle vilja. Måste nog se över hur jag ska priotera min tid.

 9. Kolla betyg på imdb… påminner om min mamma som alltid valde film att se på tv utifrån hur många stjärnor den hade i tv-bilagan (det här var på den tiden internet inte fanns typ). ”Den har 4 stjärnor”, så den kanske vi ska se?”. Men herregud, du kan ju inte gå efter det, det där är ju vad EN person tycker!!
  Nu är ju iof betygen på imdb grundade på vad MÅNGA tycker men iaf, man ska gå på sin egen känsla. Smaken är som bekant som baken 🙂.
  Själv har jag börjat plöja igenom Sons of anarchy. Såg lite grann när den gick på tv men nu har jag (hundra år efter alla andra) bestämt mig för att plöja igenom serien. Oehört sexistisk men den har nåt som gör att man längtar till nästa avsnitt. En del starka karaktärer, som t.ex mamman från Våra värsta år, en sån helt totalt annorlunda roll i SOA), men framför allt tittar jag pga Charlie Hunnam! Han är den ”normalaste” i gänget (vet det inte är så genom hela serien men iaf).
  Har t.om döpt våran hamster efter honom 😁
  Det behövs minst en snygging i en serie/film för att jag ska se sen. Gör det inte det måste serien/filmen ha jäkligt bra handling!

  1. Alltså, grejen är ju den att imdb-betygen brukar reflektera filmerna/serierna ganska bra, men den här gången håller jag inte med… SoA är för övrigt svinbra!

 10. Men Mona, den serien är ju superbra 👍. Blev uppriktigt ledsen när jag hade sett sista avsnittet 😥. Förutom ditt dåliga omdöme vad det gäller serier så tycker jag att du och din blogg är grymma ❤.

 11. Inväntar otåligt nästa säsong av ”You” på Netflix,
  liksom nästa säsong av ”Killing Eve” på HBO.
  Följer ”Hemma igen” på SVT …. rätt trist inledningsvis men har fastnat för den.

  .. och undrar om någon mer är som jag; tårar över laddade ting på film/serier men inte över världens elände med inslag från t ex Röda Korset.

  Bodil

  1. Började också med hemma igen som alla sa var så bra. Har sett 4 avsnitt tror jag och nu ger jag upp. Seeg. Vår tid är nu dock, wow!!

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..