När man är en smula dum i huvudet

Jag gillar att titta på serier men har en tvångsgrej för mig varje gång och just därför försöker jag vara noga med vad jag väljer för serie. För, när jag väl har börjat titta så måste jag se alla avsnitt … oavsett ifall den visar sig bra eller dålig. Ja, om den är bra så är ju det … bra. Värre när det är en dålig serie.

Skärmavbild 2019-01-23 kl. 20.27.22
Härom dagen tyckte jag att jag hade hittat en riktigt bra serie på Netflix; ”Queen of the South”. Handlar om några drogkarteller i Mexico och USA. För säkerhets skull gör jag som alltid: kollar på imdb.com. En amerikansk sida där filmer/serier får betyg. Serien har 7,9 vilket är högt. Alltså svinbra.

Efter första avsnittet började det klia. Efter det andra konstaterade jag att betyget är åt helvitti. Serien suger hästba**e.

Men, det är här mitt tvångsbeteende kickar in: eftersom jag har påbörjat serien måste jag också se alla avsnitt. A l l a.

… är inne på andra säsongen. Don’t watch it.

Kan ju säga att det här inte är första gången jag torskar på en serie. Har ni några liknande grejer för er?

 

 1. Åsa skriver:

  Kollar vanligtvis aldrig på tv…men har precis klämt in 5 säsonger av Younger på 3 dagar 🙈

 2. Bodil skriver:

  Inväntar otåligt nästa säsong av ”You” på Netflix,
  liksom nästa säsong av ”Killing Eve” på HBO.
  Följer ”Hemma igen” på SVT …. rätt trist inledningsvis men har fastnat för den.

  .. och undrar om någon mer är som jag; tårar över laddade ting på film/serier men inte över världens elände med inslag från t ex Röda Korset.

  Bodil

  1. Ullis skriver:

   Började också med hemma igen som alla sa var så bra. Har sett 4 avsnitt tror jag och nu ger jag upp. Seeg. Vår tid är nu dock, wow!!

 3. Jag är likadan fast med böcker har jag börjat läsa en bok så läser jag klart även om den inte är bra

 4. Men Mona, den serien är ju superbra 👍. Blev uppriktigt ledsen när jag hade sett sista avsnittet 😥. Förutom ditt dåliga omdöme vad det gäller serier så tycker jag att du och din blogg är grymma ❤.

  1. Haha, nä fan, jag har svårt för Camilas rollprestation. Bl a.

   … tack!😘

 5. Kolla betyg på imdb… påminner om min mamma som alltid valde film att se på tv utifrån hur många stjärnor den hade i tv-bilagan (det här var på den tiden internet inte fanns typ). ”Den har 4 stjärnor”, så den kanske vi ska se?”. Men herregud, du kan ju inte gå efter det, det där är ju vad EN person tycker!!
  Nu är ju iof betygen på imdb grundade på vad MÅNGA tycker men iaf, man ska gå på sin egen känsla. Smaken är som bekant som baken 🙂.
  Själv har jag börjat plöja igenom Sons of anarchy. Såg lite grann när den gick på tv men nu har jag (hundra år efter alla andra) bestämt mig för att plöja igenom serien. Oehört sexistisk men den har nåt som gör att man längtar till nästa avsnitt. En del starka karaktärer, som t.ex mamman från Våra värsta år, en sån helt totalt annorlunda roll i SOA), men framför allt tittar jag pga Charlie Hunnam! Han är den ”normalaste” i gänget (vet det inte är så genom hela serien men iaf).
  Har t.om döpt våran hamster efter honom 😁
  Det behövs minst en snygging i en serie/film för att jag ska se sen. Gör det inte det måste serien/filmen ha jäkligt bra handling!

  1. Alltså, grejen är ju den att imdb-betygen brukar reflektera filmerna/serierna ganska bra, men den här gången håller jag inte med… SoA är för övrigt svinbra!

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..