Den där dåren man är gift med

Nisse fryser ju ihjäl i den här kylan. Han har en stickad ulltröja på sig och en varm jacka ovanpå men skakar redan när jag står i hallen och ska klä på honom.

Innan jag skaffade hund så hånlog jag åt alla töntiga hundägare som prompt skulle sätta på sina hundar kläder. Ända tills jag själv skaffade Nisse och på inrådan från veterinären insåg att det var det som gällde för att över huvud taget få ut honom.

IMG_0997
Problemet är hans öron. De står ju rakt upp så när det snöar ute tycker han att det är asjobbigt.

Här för leden hörde jag maken böka omkring i hallen. Hör att han pratar med Nisse och gör något som verkar ta tid. Jag går dit och kollar.

IMG_1335
”Men, vad håller du på med?”

”Jamen vafan, det snöar och jag tänkte att en av dina halsdukar kanske skulle funka.”

IMG_1333
”Ärunte klok, han kan väl för fan inte gå ut med en sjal runt huvudet?!”

Sweet Lord, det är ju ett under att vi fortfarande är gifta så här 20 år senare.

… och nä, glöm att Nisse gick ut så där. Än så länge har vi inte hittat nån bra lösning så har ni nån idé, please hit me!

 1. 🙈😂😂😂 Ja men tanken var ju god 😊
  Maila mig en adress jag kan skicka paket till, så skickar jag något som kan vara en lösning 😊😘

  1. Precis, det finns! De är visserligen inte gjorda för öron mitt uppe på huvudet, men tror många hundar inte bryr sig 🙂

   Sen finns det hundkläder med huva, de kan man fälla upp över öronen och huvudet 🙂 Lite knepigt att hitta dock som passar i både kroppen och för det, iaf har det varit det för oss. Antingen får han huvan i ögonen eller så når de inte fram att täcka öroben haha

 2. Hahahaaa…jag tror jag kissar på mig…hahahaaaa…men Mona, han visar ju sin kärlek till Nisse….även om Nisse inte ser ut att uppskatta den…dagens första garv.

 3. Alltså, det är inte det snyggaste hundtäcket, men märket Hurtta har ett som heter Extreme Warmer som har inbyggd ”halsduk” som man kan dra upp över öronen på hunden. Tips! Vår chihuahua älskar det! Hon fryser nästan aldrig nu för tiden, inte ens förra vargavintern.

 4. Han är ju för söt! O nu menar jag mannen, även om Nisse också är det. Han försöker ju göra det bra för hunden, det är kärlek det.

 5. Sätt på nisse en overall under sitt täcke

  https://animail.se/hurtta-body-warmer-overall

  Perfekt , har Apan haft uppe i Norrland och klarat sig fint.
  Öronen skyddas bra med en buff runt huvudet . Makens ide var helt rätt så va snäll mot honom din lilla häxa 😘☺️

  Allt handlar om att hunden ska vänja sig och tvåbenta inte ska tycka synd om den utan bara kliva på så inser snart hunden att det där va ju en bra ide 😊

  Kramkram

 6. Men så söt iallafall. Vår hund vill inte ha sin regnjacka för första gången hon provade så skrattade dottern åt henne. Men de andra jackorna går bra bara vi säger att hon är fin då blir hon glad.

 7. ta en uttöjd raggsocka och klipp bort tårna och trä på huvudet..blir perfekt som mössa 🙂 annars finns mössa att köpa, har hittat på arken zoo och target köpte jag en cool trapper hat som gubbar har.

   1. HAHA, gissa vad … jag har flera stycken! Såg du inte bilden på mig i förra veckan? När jag skulle åka iväg till några kompisar i myskläder. Kolla längst ned på bilden, hehe! (Å andra sidan har jag inte köpt dom själv, har fått av kompis…)

 8. Åh. Jag tycker som många andra. Nu hade din make allt en bra idé. Skit i hur det ser ut. Huvudsaken att det funkar. Värms öronen så värms också resten av kroppen! Nisse är så himla himla söt.. I allt

 9. Och det ar darfor jag ar sa glad over att mina palsklingar har hangande oron, Messi ar en riktig frysskit som blir sur sa fort temperaturen gar under +15, men hans tacke har en inbyggd luva som gar att ta bort.. den hade nog dock inte funkat sa bra med stora stande oron.

 10. Underbart! 😁 Den bilden är mycket smashing!

  Kollade i morse och det var minus 26 så jag har klädesplagg av får, säl, mård, renskinn, renläder och get idag.

 11. Söta Nisse. Jag skulle rekommendera ett täcke från Back in Track, patenterat material som reflekterar kroppsvärmen så de infraröda strålarna värmer kroppen igen. Mkt effektiva.
  http://www.redog.nu/index.php?route=product/product&product_id=163&search=T%C3%A4cke
  Gissar att Nisse passar i strl 23 kanske?
  Går upp något över backen oxå…

  Ni är inte på väg neråt Göteborgstrakten snart? 😎
  Vi planerar en kundkväll med olika prova på aktiviteter och drop-in Kloklipp o diverse skojjigheter på Hundrehab-kliniken nån gång i februari..🐾

 12. En benvärmare till barn kanske vore något, bara att dra över huvudet och dra upp över öronen. Annars har både Rukka och Hurtta täcken med luva

 13. Mössa vet jag inte. Men märket Back on track har i sina hundtäcken specialtyg som gör stt värmen från hunden reflekterar tillbaka från tyget till hunden. Rekommenderas för onda ryggar och nackar. Jag har en löspolo för egen del. Jätteskönt!

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..