Räck upp en hand

… om det är fler än jag som är SJUKT trött på all spelreklam på tv:n.

IMG_2333
IMG_2335

 1. Jag tycker ddt ör märkligt att uppmuntra folk till stt spela. Att lägga pengar på att spela om mer pengar – vansinne!

  Det pratas om att reklem för alkohol och tobak är olämpligt, för det är skadligt. Men att uppmuntra till att spela kan ju på sikt leda till spelmissbruk, vilket nästan är värre.

 2. Därför har jag sagt upp alla reklamkanaler och tittar bara på Svt. (Ibland gör jag undantag för
  Tv4.) Orkar inte med att reklam ska äta upp min tid! Vägrar reklamradiokanaler också. Mycket nöjd! 😀

 3. Håller med till 100%. Är uppväxt med en förälder med spelberoende så vet vad det kan leda till. Men på den tiden var man iallafall tvungen att gå ut genom dörren för att spela,nu behöver man inte ens göra det för att förstöra sitt liv. Tycker absolut att sån reklam borde totalförbjudas. Tänker på alla yngre som sitter och tittar och tror att man verkligen vinner hela tiden. Skrämmande så lätt dom hamnar i beroendet sen. Nej förbjud skiten

 4. Precis som den annons du har har hör på bliggen som är tio gånger större än blogginlägget. Den finns där, precis som de på tv, för att tjäna pengar.

 5. Jag har precis fixat kanaler igen från att bara ha haft Netflix i typ ett år och HELVETE vad spelreklam det är?! Jag blev helt chockad

 6. Det har fått vår familj att sluta titta på reklamkanalerna. Vi streamat numera SVT , HBO och Netflix. Så bye bye till kanaler som trasar sönder program med frekventa reklampauser. Och den utlösande faktorn var hatobjektet spelreklam!

 7. JA! Så till den milda grad att jag faktiskt i princip aldrig ser på ”riktig” tv längre, utan betalar mig fri från sån skit genom att abonnera på Netflix, HBO, Viaplay etc etc. Jag blir så aggreverad varenda gång jag försöker se ngt på reklamfinansierad tv. Och samma sak med reklamradio. Jag orkar inte lyssna.

  Förbjud skiten

 8. Money talks…. det är sjukt mkt pengar i detta, men också såååå sjukt dåligt, att vi tillåter detta, borde verkligen få ett stopp in för detta.

 9. *räcker handen så högt upp som jag vara kan*
  Det är ju så jäkla många oxå i en reklampus… Minst 3 – 4 styck på 5 minuter…

 10. Det är oerhört tröttsamt. Det är redan förbjudet, men de tv kanaler som har spelreklam lägger sina kanaler i andra länder där det inte är förbjudet. Det är väldigt mkt pengar i detta och svenska spelinspektionen har stridit i rätten under flera år mot spelbolagen och tv kanalerna. Det den nya lagen gör är att underlätta för spel genom reglering, och då hoppas staten kunna minska , få bort reklamen, där de nu inte lyckas. Staten hoppas att samarbete ska lyckas bättre än totalförbud, så har jag förstått det iaf. Spelmissbruk är farligt för hälsan och totalt förödande för familj och omgivning.

 11. Så typiskt Sverige kan jag tycka – det blir så enormt MYCKET och fel av något, utförsäljning av tågdrift, sjukhus, vård, skolor – och så slänger vi på lite spelbolag på det. Nej, på något vis verkar Sverige, ”landet lagom” göra upp med sig själv och då görs det verkligen med besked.

  För inget är farligt, och jag tror det gynnar samhället i stort – men det blir bara så tokigt 🙁 Som att invånarna ska tänka själva, men ändå inte, och om det inte går bra, så är det ditt fel, men vänta – gav jag dig rätt förutsättningar?

  Men det är helt klart intressant att observera, så vi måste väl falla hårt för att kunna ta oss upp igen – så fram med spelreklamen tills tillräckligt många människor faller dit och barn kommer i kläm, då kanske vi gör något. Eller förresten inte, vi har ju lördagsöppet på Systemet för att vi fin-drickare ska kunna köpa får alkohol på en lördag, trots att fler kvinnor blir misshandlade nu än innan det var lördagsöppet … Eller all forskning kring betyg från åk6 som pekade mot elevers hälsa eller resultat – vi för in det ändå … det kanske går bra ?!

  Sorry, blir lite less på skiten ibland … Kram!

 12. Vi räknade till att varannan reklam var just olika spelsajter, under reklampauserna i en film vi såg….varvat med olika lånebolag som kvittrar om att de inte ställer frågor om vad man vill låna till, så otroligt passande 👍😂

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..