Amen fifasen

Härom dagen hörde jag på morgonteven att Dr Mikael sa att har man under 37,5 så har man inte feber.

Jag blir lite confused. Min normala temp är 36.6 och har så varit sedan jag var tonåring. Så, när jag har 37.5 känns det som om jag är nära döden. Oavsett vad herr doktorn säger.

Önskar för övrigt att tempen kunde ha stannat där.

IMG_2285
Kan lova att jag mår skit.
IMG_2284
Stackars talibanen, hon ligger också däckad.

Nu är det bara maken och Nisse kvar.

 1. Känner igen det där. Jag är också lågtempad och på VC har man alltid fått höra ”du har ingen feber” om man inte haft över 37,5. Men har man typ 37 normalt på eftermiddagen så är det ju som när andra har 38 = lite förhöjt. Får jag närmare 38 så går jag i däck.

  1. Samma här!! Jag har också 35,8 i normal temp, men det är aldrig någon som tror på mig. När jag fött barn ( 2 ggr) så har personalen alltid hämtat alla termometrar som finns då de säger att det knappt är möjligt.. och många i sjukvården har sagt att de läst om så låg temperatur men aldrig sett det i verkligheten haha. Över 37 grader så är jag helt däckad i feber.

 2. Fy faan, lider med dig. Fick influensan för nästan exakt 3 år sen. Hade som mest 40,1 grader, trodde på allvar att jag var nära döden då. Hade hög feber i en vecka, var feberfri i fyra dagar, sen kom lunginflammationen. Då höll jag på att ge upp. Måste så dåligt, så jag mailade chefen och skrev att om jag hade vart en ko, så hade jag skickats iväg på nödslakt. Då är man inte kaxig 🙂

 3. Jag har också funderat över det här med feber – har man eller inte? Jag var inlagd på sjukhus och morgontemp visade på 37,5. Ingen feber påstod personalen. Nu är det ju så att jag ligger väldigt lågt i normala fall, mellan 35,8 och 36,5! Så visst sjutton hade jag feber! Det känner man ju bäst själv, eller hur?

 4. Är också lågtempare och har jag 37,1 på morgonen är jag riktigt dålig, då bränns det i ögonen när jag blinkar.

  Ibland får man ta läkarnas mallar med en nypa salt eller två.

 5. Jag tror att Dr.Mikael uttryckte sig lite klumpigt där, jag reggade också och säkert många fler.
  Det är ju högst individuellt, precis som med så mycket annat.
  Maken som är lågtempad i friskt tillstånd, är totalt utslagen vid 37,7. Jag i min tur känner mig lite halvslak vid 38,5, men kan lugnt ta hand om man och barn utan problem.
  Det är ju så olika och jag tror inte att man ska stirra sig blind på termometern, man känner ju själv om man mår bra eller dåligt och vad man orkar med 🤷.
  Krya-på-Er-kramar i massor 🤗❤️😘

 6. Har också normal templen på 35,8. Vid 37,5 är jag nerbäddad i sängen.
  Men lika jävligt är det alltid att ringa och sjukanmäla sig då man har 37,5. Så brukar bara säga att jag har feber, hehe…

  1. Varför ska du tala om för arbetsgivaren hur mycket temp du har? 🤔 Det har dom inte med att göra. Talar du även om vad för sjukdom du har? 🥴 Det har dom inte heller med att göra 🙂
   Mona, krya på dig från flunsan 😍

   1. Det är inte arbetsgivaren som beviljar sjukledigt i Finland, det är arbetshälsovårdaren. Arbetshälsovårdaren frågar av en vad man har för sjukdom, om man inte kan säga vad för sjukdom så får man inte sjukledigt….

    1. Fast min arbetsgivare beviljar min sjukledighet och min chef har 0 att göra med vilken sjukdom jag har. Behöver hon intyg går jag till hälsostationen.. (bor i södra Finland)

 7. Han är ute & cyklar! Feber kan även göra att du går ner i temp!
  Feber är ju temp-avvikelser från din vanliga kroppstemperatur.
  Sedan jag fick dotra så spökar min kropp & dumpar ibland tempen när jag får feber – och jag lovar att 34,8 är vidrigt mycket värre än 38,4…

 8. Här har Du en till som är lågtempad. Har mycket sällan feber, men när det händer är det inte roligt. Vi får väl hoppas att maken klarar sig till dess att Du är frisk. För vem ska i så fall ta hand om maken 😉 Krya på Dig!

 9. Jag ligger också lågt i temp och jag ljuger alltid när jag ringer till vårdcentralen! Säger varje gång att jag har minst 38 grader, tar de tempen på exempelvis lab när jag är där så säger jag att jag nyss tagit Alvedon. Annars skulle man ju aldrig bli tagen på allvar eller få någon hjälp….

  1. Du kan låta mäta din temp på vårdcentralen när du är frisk och då får du det inskrivet i journalerna att du har låg temp. Det kan vara bra om du skulle råka ut för något så att du blir inlagd. Att vara lågtempad är inte så ovanligt:)

   1. Jag litar inte på sjukvården alls. Tror knappast att de läser journalerna.

    Pga cellförändringar kontrolleras jag extra nog hos KK. Jag ska få gå till en specifik barnmorska/läkare. Tror ni det funkar? Nope! Varje gång kallad jag till någon helt annan och får ringa och avboka…

    Notera att det ska stå inskrivet i just journalen om det….

  2. Jag har lärt mig att när jag pratar med VC/sjukvården så pratar jag om förhöjd kroppstemperatur samt anger hur många grader högre jag ligger. Ex jag har normalt 35,8-36,00, så är temperaturen 37,5 så säger jag att jag har 1,5 grad förhöjd kroppstemperatur.

 10. Man drar oftast fram de ”normala” men ner mot 36.4 är i ovanligt. Så beror det också vart man tar tempen. Bädda ner dig och drick massor och med lite tur så går det över om inte alltför länge♥

 11. Ursäkta nu men vad har ens normala temp med saken att göra? Förstår såklart att du mår dåligt vid 39 i feber men det gör dem flesta oavsett vilken temp man har i vanliga fall.

  1. Men, det är ju klart att det blir skillnad. Om man normalt har 37.5 och sen får 39.7 är man ju sjuk som fasen, men om man normalt har 36.6 och får 39.7 så är man JÄVLIGT mycket sämre. Ju.

   1. Ledsen Mona men jag tror inte på det där. Varför skulle själva höjningen göra att man skulle må sämre? Det är väl ändå hur mycket feber som avgör..inte differensen. Och dessutom tror jag inte jag har hört en enda person som säger sig vara ”högtempad”. Exakt alla säger att dem är lågtempade.

    Kroppen är ju gjord för att ha en kroppstemp runt 36-37 grader. Det betyder att man ibland mår piss vid bara en liten höjning av temperaturen och ibland ganska okej. För det är inte bara febern som spelar roll vad gäller måendet. Jag förringar absolut inte hur du mår. Tror säkert du mår jättedåligt, men köper inte det där med lågtempad. Hur du mår vid feber beror på hur hög febern är samt vad som händer i kroppen i övrigt.

    1. Hm, det vore intressant att höra vad Emelie, sjuksköterskan här, har att säga. Supernyfiken. Jag tänker ju att det borde spela roll eftersom temperaturen för mig är högre än för dig. Hur som helst, sjukt intressant ämne!

 12. Exakt samma visa här!
  Har legat däckad sedan i torsdags kväll med en temp som svajar mellan 37,9-38 och jag känner mig allt annat än frisk. Har ont i kroppen, kittlig i lederna, tung i huvudet, öronen tjuter, snyter mig hela tiden och hostar. Och blir fasiken inte bättre hellre!! Vilar och vilar o ser på film.

 13. Har normaltemp på 35.8, ligger nu nedbeddad I soffan och tycker synd om mig själv med frossa og ont… Har temp på 37. 2…

 14. Det som är spännande i det här är att jag som sjuksköterska träffar oroligt många patienter och jag kan garantera att 98% säger att de är så kallade ”lågtempare”.
  Jag har själv runt 35.5 på morgonen, har jag 37,5 har jag förhöjd temp men feber säger jag inte att jag har förrän den går över 38. Subfebril är strålande ord att slänga sig med när den envist ligger under 38 men helt klart är förhöjd.

  1. Det förklarar varför (de få gånger) jag varit i sjukvården då de säger att jag har feber fast jag jag förklarar att jag har hög temp typ jämt, då ser de förvånade ut.😂 Jag har aldrig varit under 37 utan ligger normalt på 37.5. Att jag har runt 38 är heller inte ovanligt.. Alla är vi olika!

 15. Jag är också ”lågtempare” och ligger sällan över 37 någon gång över huvud taget. Å andra sidan är jag rätt pigg även om jag har runt 39 grader.
  Det är helt klart något fel som trasigt i termostaten!

  Krya på er!

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..