Nääääskaffe eller Nescafé

Talibanen är aktiv i en av kyrkorna här i en förort till Stockholm. Hässelby heter stället. Dessvärre har det inte så bra rykte och har seglat om Tensta och Rinkeby när det kommer till problem.

Hässelby är relativt stort och det finns en liten del där det anses vara lite finare att bo (det ÄR fint som attan också). Men, Hässelby är en av de ställen som numer kallas för ”orten”. Alltså, man använder det i negativ form. Här i så kallade fin-Bromma så är det många stökiga ungdomer från ”orten” som kommer och slår ned tonåringar och rånar dom på mopeder, mobiler och dyra jackor. Vi har haft enorma problem med det men just nu är det hyfsat lugnt då polisen tidigare i höstas gjorde en jättesatsning.

Hur som. Talibanen tävlingsdansar och hennes dansskola ligger ”vägg-i-vägg” med Hässelby (Vällingby) och således har hon många kompisar som bor där. Hon valde även att konfirmera sig i en av Hässelbys kyrkor för att komma ifrån brommafolket lite. Ett val jag respekterar. I och med hennes konfirmation förra sommaren så bestämde hon sig för att bli ledare och utveckla sig i kyrkans regi. Således vistas hon i kyrkan ett par dagar varje vecka.

Ganska nära kyrkan bor några av våra kompisar, Lena och Matte. Lena är från början en bloggläsare som med åren blivit en nära vän. Igår passade jag på att hänga med dom i några timmar medan talibanen var i kyrkan. Precis när jag ska åka hemifrån säger maken:

”Skaru se ut så där?”

IMG_2233
”Vad menar du?”

”Men du måste skämta, du kan fan inte gå ut så där!”

IMG_2232
”Eh, det är ju inte direkt Östermalm jag ska till och även om det hade varit det så skiter jag fullkomligt i vad folk tycker. Dessutom ska jag till ”orten”, hehe!”

Så, oduschad i mysbrallor, sliten tisha, lallartröja och stickade ullstrumpor drog jag iväg. Tur att man har kompisar som inte bryr sig.

IMG_2246
Varje gång jag är hemma hos dom så blir jag så sugen på att bo i radhus. Det har alltid varit min dröm. Folk undrar om jag har svalt kompassvattnet när jag brukar säga att jag lätt skulle kunna bo i ett hörnradhus … och ha maken i radhuset vägg-i-vägg med mig. Jag önskar på riktigt att vi bodde isär. Herregud så mycket trevligare fru jag skulle vara då!
IMG_2247
Har för övrigt gått omkring i en vecka och varit en surkärring över att folk har sina julprylar kvar. Har tänkt att ”herregud, julen är ju för fasen över!” (Mitt åkte ner på nyårsdagen.) Men, igår sa nån att det var Tjugonda Knut och den officiella kasta-ut-julen-dagen. No wonder att det varit jul precis överallt. Jag har absolut ingen koll på dagarna nu för tiden. Allt är bara grötigt för tillfället. 
IMG_2248
Sen är det alltid trevligt att komma hem till människor som har normala ostar, det vill säga ostar som s m a k a r något. Maken envisas alltid med att köpa äcklig Hushållsost.
IMG_2249
Årets första semla, hur gott som helst!
IMG_2252
Vi pratade om kaffe och när jag sa att, trots att vi har en stor kaffemaskin hemma, så dricker jag ”nässkaféééé”, då höll Matte och Lena på att kissa ner sig. Jag fattade ingenting men de stirrade på varandra, garvade och sa: ”nääääääskaffe, men det är klart, vi bor ju i ”orten!””
IMG_2255
Lena har införskaffat en grej som jag började använda förra året. En massagepryl för ansiktet. Ser skitlarvigt ut men bra som attan för lymfdränering. När man drar den åt ena hållet så nyper den tag om hyn. Sjukt skönt när man hållit på ett tag. 
IMG_2242
Jag har min i bilen och det är perfekt när man sitter vid trafikljus och i köer. Det ser dock ut som nåt annat, hehe!
IMG_2244
Men när man sitter i bilen så tror andra förare att man rakar sig, för det ser ut som det från håll.
IMG_2257
Matte tycker att vi är superfjantar men det funkar faktiskt och ger resultat! Sen kan han sitta där med sin snart 60-åriga gubbhy!

Ny vecka, nya möjligheter. Idag får jag en leverans av TanCan och lite annat smått och gott. Det är Formex-mässa denna vecka också … och sen har vi uppstartsmöte på Synoptik för alla som ska med till Bolivia. Jag måste dessutom hämta mitt nya pass idag eftersom alla flygbiljetter ska bokas nu. Vi åker den 1 april och jag räknar varenda dag tills det är dags.

Men allra först ska jag åka in till stan för ett besök hos min kiropraktor. Har århundradets stresslåsning i ryggen som hon håller på att mecka bort.

 1. Tant_T skriver:

  Näskaffe (lite som att kalla all cellplast för frigolit eller all glasull för gullfiber dvs populärt produktmärke och inte faktiskt produktnamn), pulverkaffe eller varför inte snabbkaffe? Smidigt barn har många namn…

 2. Anne skriver:

  Den där massageprylen verkar intressant. Var finns den att köpa.
  Nääskaffe är både bekvämt och gott.

 3. Semla 😍
  Vilken blev det och var den god?
  Kram 😘

 4. Malin skriver:

  Näääääs såklart!

 5. Eva skriver:

  Nääääskaffe heter det👍

  1. Håller med Eva att det heter näääskaffe. Äckligaste i världen. Dricker hellre vatten än pulverkaffe. Nä riktigt gott espresso skall det var med en liten skvätt mjölk i. Kompisarna har skrattat åt mig när jag kör min gamla espressobryggare från Ikea på spisen i båten men när kaffet är klart dricker de gärna. Nescafe kommer inte finnas i varken hem eller båt om jag får bestämma.

   1. Hahaha, jag blev torsk på Nescafé när vi var i Spanien förra året. Maken undrar om jag är felvaggad. Vi har en svindyr Jura-maskin men nä, jag håller mig till snabbkaffet!

    1. Å du har en Jura och dricker nääskaffe? Oaaääåooo jag ryyyyser…..🤩

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..