Jaha, är man sist på bollen igen?

stock-vector-patch-of-fashion-accessories-woman-items-and-accessories-collection-of-bags-shoes-high-heels-516627544
Alltså. Jag säger ASSEOARER men noterar att fler och fler säger AXXESOARER … om accessoarer.

Vad är det som gäller egentligen?

 1. Eva skriver:

  Klart det heter axxessoarer. Det är ju bara att titta på stavningen och ordet tillhör inga grammatiska undantag. Jag är visserligen bara 64 men har då sagt axxessoirer hela mitt vuxna liv😃

  1. Men Eva, håll med om att du har varit rätt ensam om det?!😂Älskar att lära mig nya saker!

 2. Norpan skriver:

  Nope, säger också ”assesoarer”… kanske för att det verkar som att de mer lärda om just dessa ting uttalar det med axx, jag är inte lika insatt 🤷

 3. Hahaha! Jag sa/säger också accessoar med S men sen hörde jag Martina Bonnier säga med X. När man tänker på det så uttalar man ju alla andra (vad jag kommer på) ord med dubbel CC som X. Acceptera, vaccin osv..

 4. Man uttalar det ”aksessoar”. Jag tror att många säger fel beroende på att de kommer från engelskans accessoarer! 🙂 Men det har inte så stor betydelse för jag tror att dom flesta vet vad man menar ändå! 🙂 🙂
  //Berith

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..