En glad fredag

Jag ”går” ju hos ett medium då och då, Christina Rosenberg. Hon är från början en av Wilmer-Malins kompisar och är numera även min kompis. Efter att vi träffades första gången och konstaterade att vi klickade rätt bra så sa jag ”alltså, nä, vi kan inte bli kompisar för jag vill ha dig som medium!” Det visade sig nämligen att hon är fullkomligt grym på det hon gör. Men, hon svarade mig att det kunde vi minsann visst vara ändå … och så har det blivit.

Hon har en jäkla förmåga att ringa vid tillfällen när jag är rätt låg så igår morse ringde hon strax innan jag skulle hämta Mirka på Akademikliniken. 

IMG_1880
Älskar hennes förmåga att få mig på rätt bana igen. Hm, tänkte på en sak. Ser att det står 7,13 minuter i dispalyen. Då hade vi pratat redan i 25 minuter inne i huset och när jag satte mig i bilen kopplades samtalet automatiskt över till bilen. Konstigt att inte mobilens totala samtalsminuter kommer upp … 
IMG_1881
IMG_1883
Älska att Mirka låg i samma rum som jag låg i för några månader sen! Hon var osedvanligt pigg efter en så stor operation.
IMG_1885
Men, pigg i skallen betyder ju inte att man är så pigg i kroppen. Herregud vilken tid det tog för henne att kravla sig ur sängen!
IMG_1887
En sjuksyrra kom in och tog bort droppen sen klädde jag på henne. 
IMG_1891
Tre apotek senare lyckades vi få tag i hennes mediciner och sprutor hon måste ta ett tag framöver. På ett av ställena stod en kvinna före i kön. Hon hämtade ut HUR mycket medicin som helst och vi svenskar kan ju verkligen vara glada för högkostnadsskyddet för hon betalade endast en krona för rubbet! (Jag har givetvis tillåtelse att publicera ovan bild!)

Jag dumpade Mirka hemma hos henne och sen var det järnet tillbaka till Stockholm. Hon bor ju en timme utanför, låååångt ut på landet. Solen sken och morgonen samtal med Christina lyfte resten av dagen. Fifasen vad jag är lyckligt lottad med så bra vänner!

IMG_1914
Hann precis in till city för att gå på Daisy Beautys föreläsningar … som jag ska berätta mer om senare. Igår och hela dagen idag är det nämligen dags för årets Daisy Beauty Expo. Hur jäkla kul som helst!

 1. Är sjukt tacksam för högkostnadsskyddet här i Sverige. Har en lista med medicin där många inte är helt billiga, hade inte haft särskilt bra ekonomi vid det här laget om jag tvingats betala fullpris varje gång jag hämtade ut medicin.

     1. Men det var väl exakt det jag frågade om eller hur? Jag påstod aldrig att du lagt ut ngt utan lov utan FRÅGADE om du gjort det – eller hur?

      Dock tror jag inte ett smack på att du frågade en äldre dam på Apoteket som för övrigt ser ut att hämta mediciner som tyder på allvarliga tillstånd om lov att få fota hennes medicin och när hon betalde…

     2. Det kan du ge dig fan på att jag gjorde serru. Vi stod nämligen närmare 15 min och pratade medan de hämtade hennes mediciner. Hon berättade vad hon var för sjuk och vi pratade om högkostnadsskyddet. Vi båda skrattade nämligen högt åt summan och då frågade jag om jag fick ta ett kort. Hon berättade att hennes barnbarn är en ”jutubare” så vi pratade om sociala medier också. Hon var dessutom inte jättegammal, ett år yngre än min mamma.

     3. Men det var ju jättebra isf!
      Dock gissar jag att i min värld så är ”ett år yngre än din mamma” fortfarande jättegammal…i min värld är du själv ganska gammal så ja, hon var nog jättegammal😂

     4. Alltså, hallå… min mamma är 71! Hm. Det l å t e r ju kanske gammalt men nu för tiden så ser man ju hundra gånger yngre ut. När min mormor var 70 såg hon ut som 90. Min mamma ser extremt ung ut, det är få som tror att hon är min mamma. Med lite tur har jag fått hennes gener också. Även om jag kör botox mellan ögonbrynen och fillers i surrynkorna runt munnen!

    1. Då blir det hela än märkligare. Vad menar C? Vad är det som är osmakligt? Är det verkligen bild 1891 där en kvinnans hand syns? Är det butiksbiträdets kropp där ansiktet inte syns? När är någonting lite osmakligt versus osmakligt? Så många spörsmål, så få svar.

     1. Jag gissar att det var för att folk trott att jag lagt ut en bild utan tillåtelse. Jag ber alltid om lov när det handlar om den typen av bilder. Är jag i sammanhang där vi är enbart influensers så frågar jag däremot inte om lov.

     2. Inga känsliga personuppgifter syns, oavsett om du frågat eller ej. Jag ser inte problemet.

      Hade du lagt upp bilden från din iPhone 7 plus i högsta upplösning så att namn och personnummer hade varit synliga hade det varit en annan femma. Detta utan att beröra undantagen i dataskyddsförordningen.

     3. Önskar för övrigt att jag hade en Canon i stället för Lumix.. vet ju direkt var jag hade vänt mig för att lära mig hantera den i så fall! Sjukt irro på mig själv för att jag inte lär mig ordentligt.

 2. Är glad att vi har ”gratis” vård i Sverige. Min dotter har en svår sjukdom som gör att hon tvingas medicineras varje månad på sjukhuset till en kostad av över 100 000 kr VARJE månad. Än så länge vet vi bara att hon kommer att få denna medicinering hela sitt liv eller iaf fram tills de hittar något botmedel.

  Samtidigt känner jag flera personer i USA (via nätforum för de som har denna sjukdom) De får kämpa för med sina försäkringsbolag för att få denna behandling och många blir nekade och pga det så antingen dör man eller får så svåra hjärskador att ditt liv är förstört.

  Så ja jag är glad att vi än så länge har det så här bra. Men är samtidigt livrädd att pga dessa höga kostnader så kommer det att ta stopp någon gång.

 3. Tycker det är väldigt oartigt och olämpligt att fotografera så på ett apotek. Även om det inte framgår vem det är. Personen som hämtar ut det är ju sjuk eller hämtar det till en närstående som är väldigt sjuk.
  Hade räckt att du nämner det och är tacksam till högkostnads skydd. Att vi inte har det som i USA ang mediciner.
  Är min åsikt, för andras integritet är viktig.

  Ha en fin lördag 🍀 fint du ställer upp för din vän!

 4. Känns det inte konstigt att ta upp mobilen och ta kort på någon annans grejer så? Men kanske är en vanesak, jag har varken Facebook eller instagram och anses nog vara lite udda😊 Ha en skön helg

 5. Är så tacksam över att vi har högkostnadsskydd, jag hade gått i konkurs med mina och tonåringens mediciner annars. Hennes är dessutom livräddare varje dag så ett måste. Vi har det rackarns bra i Sverige när en tänker efter.

 6. Jag får sprutor varannan vecka för att dämpa effekten sv min hjärntumör- de kostar 14000kr/sprutan, utöver det äter jag mycket smärtmedicin och även andra mediciner för att dämpa effekten. Jag är glad över att vi har ett högkostnadsskydd på medicin- utan dem vore jag död och mina barn föräldralösa.

  Jag betalar hellre skatt för att människor ska kunna få medicin mot sjukdomar än för gbp-operationer, skönhetsoperationer, eller för de som betalar dessa operationer själva- deras sjukskrivning…

  Jag hoppas verkligen att jag misstolkar ditt inlägg

   1. Jag är extremt tacksam över att det finns. Särskilt för alla pensionärers del. Dom har ju inte ens råd att gå till tandläkaren…

  1. Oj! Jag hade varit tacksam om du läser på lite. Alla ”skönhetsoperationer” som görs inom skattefinansierad sjukvård är just sjukvård. De görs för att patienten exempelvis har medicinska behov av gdp, eller rekonstruktion av bröst efter cancer, eller rekonstruktion av hud pga brännskador.
   Vad otroligt cyniskt att avfärda dem som skönhets

 7. Din tröskel för ”idiotkommentarer” är låg. Du går till apoteket, skriver att du ser en kvinna som tar ut mängder med mediciner, du tar en bild som ser 100% smygtagen ut och nämner inget om att du har pratat med personen i fråga, sen kallar du dina följare för idioter när de påpekar att det inte är ok att fota på apoteket? Suck på dig själv. Nu ser jag att du tog bort inlägget och brasklappade i detta, det var ju bra men det känns ju inte kul att bli kallad för idiot för att man värnar om integriteten för kvinnan ifråga. Ha en fortsatt fin helg!

  1. Japp, den är extremt låg just pga olika orsaker nu och som en vän sa ”du har knappast någon redovisningsoplikt. Sen är det inte mina följare som är idioter, har nämligen inga såna, utan det är okänt folk som kommer in här, eller såna som är inne väldigt sällan. De som har följt mig länge dagligdags vet exakt hur jag fungerar och passar det inte så går det jättebra att kila vidare. En av mina bloggkompisar sa en gång för länge sen: ”din blogg är ditt vardagsrum och du bestämmer 100% vad som skrivs och sägs, vill du refusera rubbet … så är det ditt val.” Har inte alltid hållit med henne men börjar tycka att hon har rätt i mångt och mycket. Men, i fortsättningen ska jag tänkte på att skriva att jag har godkännande, så slipper man en massa jävla tjafs. Finns viktigare saker i livet. Ha en fortsatt trevig helg du med!

 8. Hej!
  Att människor orkar. Jag blir så trött. Men jag har följt dig länge.
  Jag kollade Christinas tider. Om jag ska prata med henne behöver jag en sen tid.
  Vet du om hon har såna ibland?

  Hoppas du snart mår bättre.
  Kram Anne.

 9. Det är ju inte svårt att räkna ut vart ”pekafingerfolket” kommer ifrån – det slår liksom ”aldrig” fel..!

  Fortsätt vara du, Mona 💕

  1. Tack Tara. Å andra sidan borde jag skrivit från början att bilden var godkänd. Glömmer ju bort att det finns trista människor därute. Ska bättra mig.

 10. Jag är enormt tacksam för att högkostnadsskyddet finns! Jag är sjukskriven på lägstanivå och har 18 olika mediciner jag tar varje dag, 42 tabletter per dag, varav 7 är narkotikaklassade.. För att jag ska kunna ha ett drägligt liv och inte försämras. Vissa dagar har jag rullator, vissa rullstol.
  Meeen varje gång när högkostnadsskyddet går ut behöver jag låna från anhöriga eftersom jag inte har en krona över att spara under året. Jag har det ändå det relativt bra så jag är tacksam. Trevlig helg!

  1. Hur funkar det: räcker det i ett år, eller? Tråkigt att höra att du behöver så mycket medicin. Eller rättare sagt; det är förjävligt att du är så sjuk.

   1. Nja, det är ett år från första gången du betalat utan/när hk gått ut, tar olika tid för alla att komma upp i det om man ens gör det, jag kommer upp i hk på en halv månads mediciner så det blir mkt pengar på en gång. Sen går alltid mitt frikort till vården ut samtidigt hehe. Jag är en sån som släpar en säck från apoteket varje gång 😉

 11. Du vet att det finns kroniskt sjuka människor, som behöver äta medicin varje dag, va?!
  Annars kan jag här&nu berätta det!
  Om jag skulle betala mina mediciner själv skulle ett uttag gå på ca. 15.000:-, det är medicin för tre månader
  Man är oftast inte heller särskillt rik nör man har en kronisk sjukdom (kanske har du tom sjukersättning) så TACK&LOV för högkostnadsskyddet

  Mvh MS-patient

 12. När du får sådana kommentarer som en del skrivit ovan förstår jag om du lägger ner bloggen. Negativa människor stjäl så mycket energi från en hela tiden.
  Det är ju upp till var och en om man vill läsa din blogg eller inte. Jag gillar inte allt du skriver men då får man ju ”bläddra” förbi. 99%av det du skriver är roligt, medmänskligt, otroligt peppande och vi får nya tips av dig på olika saker. Tack för att du orkar ge oss glädje i vardagen. Styrkekram

 13. Jag är extremt tackam för högkostnadsskyddet. Annars hade jag aldrig haft råd med dom flertal olika mediciner jag och min pojk måste ha. Har bekanta i USA som måste ransonera sitt insulin. En livsuppehållande medicin som kostar mer än deras bostad varje månad. Helt sjukt!

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..