ANNONS

Skön helg

/

I fredags kom Säpo-frun upp från Limhamn för att hänga med mig hela helgen. 

IMG_1760
Wilmer-Malin kom strax efter på fredagskvällen med världens godaste kycklingpaj. Jag presenterade dessa damer för varandra för över 20 år sedan. Älskar att mina vänner tycker om varandra!
IMG_1762
Tidigare i förra veckan spenderade jag och Malin några kvällar tillsammans med att lägga pussel. En av våra favorithobbies.
IMG_1837
Problemet med just det här pusslet är att bilden inte alls, på något sätt, överensstämmer med själva pusslet så det är ett helvete att lägga! Titta noga på bilden ovan …
IMG_1836
… och jämför med resultatet. Ni som gillar pussel kan ju förstå det exakta problemet. Man skulle använda fantasin för att se hur samma lokal kunde se ut i framtiden. Hej och hå …
IMG_1781
Givetvis åt vi både lördags- och söndagsfrukost hos Malin på Wilmer!
IMG_1766
Det här med att bara kunna sitta i timmar och snacka … luxury.
IMG_1520
I lördagskväll fick vi ett ryck och åkte in till stan för att äta på restaurang Glashuset. Calou-Carina bor en spottloska från mig så vi plockade upp henne på vägen.
IMG_1816
Jag var riktigt wild’n crazy och beställde vegetariskt: rostad kålrot. Supergott.
IMG_1820
Det här var så sjukt kul: Carina hatar vitlök. Vi pratar H A T A R. Hon bad att få smaka på min mat och jag tänkte mig inte för utan puttade över tallriken till henne. Hon tog en bit och hann svälja innan hon insåg att kålroten var täckt med ett jättelager av rostad vitlök. Satan i gatan vilken panik hon fick!
IMG_1819
Hon bälgade i sig vatten för att få bort smaken och jag kissade nästan på mig av skratt!
IMG_1811
För några veckor sedan var jag på samma restaurang med några andra kompisar. Då, som alltid, körde jag men smakade yttepytte på några varma drinkar som beställdes in. Ända sedan dess har jag velat åka tillbaka och dricka en av dom … så jag bad Wilmer-Malin att vara kvällens chaufför. 
IMG_1828
IMG_1823
Alltså på riktigt: den till vänster är en äppelkaksdrink och den till höger är en saltlakritsdrink. Båda är varma. 
IMG_1815
När jag druckit upp saltlakritsen kom jag på att jag skulle fota … så det var bara att beställa in en till. (Salt karamellvodka, varm choklad, grädde, riven choklad, salt.)

Problemet är bara att dessa drinkar alltså har vodka som bas men det känns inte. Alls. Jag kan dessutom inte ens minnas när jag drack vodka senast, kanske när jag var tonåring.

IMG_1799
Lägg därtill min ovana vid alkohol över lag … så gissa om jag hade skallebang deluxe i går morse!
IMG_1829
Dom spelade för övrigt otroligt bra musik där och Carina är som jag: hyfsat ointresserad och än mindre teknisk. Malin lärde henne att man kan ladda ner en app och sen låta iPhonen ”lyssna” på en låt för att sedan identifiera den. 
IMG_1831
… så halva kvällen satt hon med mobilen uppe i luften för att ladda ner låtar!
IMG_1835
Även fast man vaknar med huvudvärk så är en långfrukost på Wilmer ett måste. Säpofrun har längtat efter det sedan i våras när hon var där senast. Jag måste förresten ge henne ett nytt namn. Mer om det i ett annat inlägg.

Den här helgen har jag varit tokledig. (Bortsett från att kvällen igår ägnades till att skicka en massa jobbmail.) Så sjukt konstig känsla. Kan nog tänkas att man kan vänja sig vid sådana helger.

Häpp!

7
64

Genom att klicka på "Skicka" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00