Det här med att ta med maten

IMG_1725
Är det bara jag som blir lika förundrad varje gång tullen går igenom asiatiska resenärers resväska och hittar shitloads med mat?
IMG_1726
T r o t s att man på flyget till Nya Zeeland och Australien (som har hårdast regler) måste fylla i en försäkran på heder och samvete om att man inte för in något ätbart i landet? I ovan case var det ”vanliga” grejer men i 90% av fallen så är det sjukt skumma saker man tar in, typ torkade elefantöron, kokta inälvor och annat väry skumt.

… och alla ba’; ”oh no Sir, I don’t have anything!” sen är hela resväska knökfull.

 1. Cami skriver:

  Jag hade nagra kinesiska turister nar jag jobbade pa en resebyra har som hade hela vaskan full med nudlar och kinesisk ”whiskey”, blev helt paff da det var lyxturister som lade ner over 4000 USD per person pa en 5 dagars resa, men de valde helt sonika att micra nudlar pa hotellet istallet for att ga ut och ata.

 2. Reagerar precis som du. Förstår inte varför. De har väl den maten oftast dit de ska åka också.

  1. Indy skriver:

   Handlar ju väldigt mycket om kultur och ekonomi. Att t ex åka från fattiga förhållande till att hälsa på sina barn som fått chansen att studerar eller jobba i Australien. Att då kunna ta med hemlagat är dels för att spara pengar då det är dyrt att äta ute eller handla mat men också för att ge bort en bit av sin hem. 🙂 precis som när jag tog med lingonsylt när jag åkte ner till Australien. Och ja jag med svenskt pass med asiatiskt utseende fastnade i tullen jag också.

 3. Hahaaahaaa o ser man vilka de visiterar i tullen är ju asiater minst 80%
  Vi reagerade verkligen på diskrimeringen vid tullen. Vi skandinaver kunde lugnt gå förbi o se hur alla asiater o afrikaner stod i anvisade köer.

  1. Fast, det kan ju b a r a bero på deras erfarenhet av att asiater tar med sig så mycket. Mycket droger kommer in via afrikaner (vilket framgår om man ofta tittar på programmet) så det är väl samma sak där.. Vill ju verkligen inte tro att det beror på något annat!

 4. Hahaha, förundras jag också och de verkar så korkade och envisa att nej det är inte mat….men stoppar du den i munnen ”ja” men då är det ju mat eller??? Men den är kokt…ehhh jag älskar att titta på programmet och hatar hur korkade de är :-/ hahaha

 5. Nej, du är inte ensam. Jag brukar titta på de där gränskontrollprogrammen och undrar gång på gång varför just asiater nästan alltid har väskorna fulla av ”ätbart” och varför de gång på gång intygar att de hade ingen aaaning om att det var förbjudet…
  Verkar som Australien är stenhårda med införseln och kontrollen. Jag blir impad av kunskapen och hur de hittar alla tänkbara (och otänkbara) ställen att gömma droger på.

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..