Om att organisera

Jag har ett femtiotal flyttkartonger som inte kommer bli uppackade förrän vi flyttar nästa gång. Just nu har vi inga planer på att röra oss då vår flytt förra året tog musten ur mig totalt. Vi trivs som fisken i vattnet där vi bor nu så det är lite synd att vi inte kan köpa huset (de som äger det jobbar utomlands ett tag.)

Det här huset är jättemycket mindre än vårt förra så jag har tryckt in shitloads med kartonger och annat i tre utrymmen: garaget, ett jättestort pannrum och i en stor vinkällare.

IMG_1701
Jag är skiträdd för fukt och mögel och för ett par veckor sedan var jag nere i pannrummet, lyfte på en kartong och upptäckte det här. Fattar ingenting eftersom det inte känns fuktigt alls där inne. Fick råpanik och bestämde mig för att flytta över varenda kartongs innehåll till plastbackar. 
IMG_1689
Har varit femtioelva vändor på IKEA och köpt ett gäng av deras största backar. Kommer tycka synd om flyttkillarna den dagen det är dags! De är inte tunga, men sjukt otympliga.
IMG_1678
Nu under julen har jag börjat med ena halvan av vinkällaren. Här har jag kommit halvvägs med att flytta ut ett gäng kartonger. 
IMG_1680
Jag älskar förvaring och mina dyraste pjuck förvarar jag så här. 
IMG_1682
Ni som inte vet vad ”scrapping” är för något: pysselgrejer. Papper, verktyg och ALLT som har med det att göra. Jag har 15 fulla kartonger då jag i mitt förra hus hade ett helt scrappingrum. Jag har insett att jag aldrig mer kommer ha den tid, eller ro, som krävs för att bl a göra snygga fotoalbum, så jag ska skänka rubbet till en kompis. 
IMG_1681
Jag tömmer varenda kartong och sorterar. När vi flyttade hade jag tre veckor på mig att packa ihop vårt hus (köparen ville in fort pga barnafödsel) … själv hade jag räknat med 6 månader … så man kan säga att allt k a s t a d e s ner i alla kartonger. Gissa om jag var tacksam för att jag några månader innan varit 32 vändor till återvinningsstationen. Japp, på riktigt så var det 32 vändor i en fullpackad Volvojeep. Efter det har jag säkert varit där ett tiotal gånger till. Håller på att försöka skala ner på det mesta. Lämnar nästan allt för återanvändning då Stadsmissionen har en avdelning på vår återvinningsstation.
IMG_1742
Femtioelva tusen tömda kartonger senare … och 9 säckar som ska till tippen … är ena delen av vinkällaren klar. 
IMG_1740
Här är pannrummet. Det framgår inte men det är ett 15-tal stora plastbackar. (Har för mig att de rymmer 155 liter … svinstora.) På stolen står en påse insamlade glasögon som jag ska ha med mig till Bolivia i mars. 
IMG_1741
Nu har jag sorterat a l l t på verktygsbänken och talat om för maken att det är hard core kastrering som gäller om han inte lägger tillbaka varenda pryl exakt där de ska ligga.

Mvh

Häxan Surtant

 1. Vera skriver:

  Men åhhh bara din personlighet gör ju att man vill ha dig som vän, du verkar så omtänksam, godhjärtad, ärlig, full i go och you name it! Och Dina scrapkartonger drog ju inte ifrån, pysselnerven i mig hoppade popcorndans vid synen av dessa, haha.

 2. Vic skriver:

  Har några glasögon, var lämnar jag dem? Med vänlig hälsning, Vic

  1. Åh vad bra, tack snälla, snälla du. Lämna in dom i närmaste Synoptikbutik!

 3. Annica skriver:

  Du har väl sett ”konsten att städa” på Netflix där en japansk kvinna visar hur man städar och organiserar med glädje? Innefattar bl.a. att man ska tacka varje sak man slänger för att man fick använda den. Det låter som du har en hel del tackande att göra… 😉🤣😂

 4. Älskar organisering….älskar det. Min make är i stil med din när det gäller just detta område. Men jag är som en fyrkant hela jag när det kommer till ordning och reda…hahahah. Dock så är jag väldigt lite rutin människa och gillar inte planering för saker med lång framförhållning. Gillar på uppstuds och spontanitet. Så ganska märklig kombo på mig i alla personlighetstester. Kanske någon bokstav eller syndrom, vad vet jag.
  Fint har du gjort i alla fall och skolådorna ser grymma ut. Kram

 5. Ingela skriver:

  Hej!

  Ett tips är att använda lastpallar eller att åka och köpa några långa reglar på Bauhaus som du ställer flyttkartongerna på. Upp med kartongerna från golvet och skapa ordentliga luftspalter mot vägg och tak. Med bättre luftcirkulation och några doftgranar borde du inte ha några problem och kan bespara dig några plastlåda-inköp på IKEA…. 😘

  1. I know, men problemet är att det är ett helvete att få ner lastpallar då trappan är konstigt byggd. Jag har alltid varit lite nervös när det kommer till kartonger. Detta efter att vi hade en översvämning i vårt gamla hus precis när vi flyttade in. Mycket förstördes så efter det får jag panik för minsta lilla. Nu är allt klart här i huset, garaget kvar, så jag kan andas lugnt!

   …. men, det var ett bra tips!

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..