Saker ni inte visste

Jag får ofta mail och ibland sms från er läsare innehållande alla möjliga frågor om mig som person … och lite annat. Tänker att jag ska skriva ner lite sånt som ni inte vet om mig. Har dock hyfsat många som hängt med mig ända från det jag startade så ni kommer nog känna igen en del.

 1. Min absolut största dröm är att få åka till Japan och uppleva en turnering i sumobrottning. ÄLSKAR att titta på det.
 2. Trots mitt arbetstempo … och tempo i alla lägen, är jag i grunden superlat. Skulle kunna sitta och titta på tv-serier dagarna i ända.
 3. Apropå tv-serier. Mitt sätt att stressa av hjärnan är att titta på The real housewives of …. Det finns ca 14 stycken och jag är alltid up to date med alla. Den enda jag faktiskt inte har sett på några år är den svenska varianten. Har så väldigt svårt för Gunilla P.
 4. En av mina bästa talanger är att organisera. Jag ä l s k a r att göra det och jag är som sagt grym på det.
 5. Jag är en sucker för förvaring. Allt från stort till smått. Det är inte helt ovanligt att jag köper olika sorters förvaring … utan att ha något i det. ”Kan vara bra att ha.”
 6. Jag är överdrivet rädd om mina saker. Växte upp fattigt och bestämde mig som liten att jag skulle ha ”många fina saker”. Med åren har jag ju givetvis insett det barnsliga i det eftersom det bara handlar om materialla ting. Dock sitter det hårt i ryggraden och är kanske svårt för många andra att förstå.
 7. Jag tar extremt illa vid mig när någon pratar skit om mig. Så här i vuxen ålder har jag lärt mig att de som gör det är människor som över huvud taget inte känner mig, eller som vill mig riktigt illa och då är det lite lättare att ignorera det. Men, jag kommer aldrig förstå mig på hard core-skitsnackare. Tycker mest synd om dom då de har alldeles för lite kärlek i sina liv.
 8. Om jag fick välja helt fritt skulle jag jobba med utsatta människor. Gärna i andra länder. Att ha förmånen att få åka med Optiker utan gränser flera gånger är det största jag någonsin varit med om … näst efter att få barn så klart. Önskar att jag hade vigt mitt liv till sån redan från början. Nu är det lite sent, tyvärr.
 9. Jag har bestämt mig för att stänga ner bloggen men kommer mest troligt hålla ut åtminstone hela 2019. Tror att mitt behov av att skriva kommer ändra riktning men första kvartalet i år kommer vara avgörande för hur det blir med bloggen.
 10. Blir sjukt störd på när folk tror att jag gör smygreklam utan att markera mina inlägg. Det har lett till att jag reklammarkerar saker jag inte skulle behöva reklammarkera. Ska bli bättre på att i n t e göra det. De gånger jag är skyldig att markera ett inlägg är om det finns en överenskommelse/samarbete. … och givetvis när jag gör uttalad reklam för mina egna produkter. Om jag skriver att jag packar basjsprejer, utan länkning, är jag i n t e skyldig att reklammarkera. Det är dock fortfarande ingen lag på det här, vilket många tycks tro. Önskar däremot att det kommer snart så att det blir solklara riktlinjer … för de som inte förstår. För övrigt så kommer jag aldrig att utgå från att mina läsare är dumma i huvudet.
 11. Apropå reklam och samarbeten. Håller med om att det är mycket men det måste vara så om bloggen över huvud taget ska överleva. Tackar nej till 1-2 samarbeten i veckan … i snitt … så i förhållande till många andra har jag inte jättemycket reklam. Varför jag tackar nej? För att jag inte kan stå för produkten eller tjänsten. Ibland suger det eftersom det kan handla om väldigt, väldigt mycket pengar men, in the long run är det inte värt det. I synnerhet när det handlar om spel. Hur som, reklamen kommer fortsätta att finnas då det är ett nödvändigt ont. Jag försörjer mig på bloggen och det är skitlätt att scrolla!
 12. Om varför man tappar sugen ibland. Ju större bloggen blir, ju mer hänsyn till allas känslor måste man ta. Varje ord granskas in absurdum och det förtar det hela. Om jag skriver ”hon har munlepra” så får jag genast ett mail eller en kommentar där någon tagit illa vid sig: ”lepra är inget man skojar om, det finns faktiskt människor som drabbas av det”. Typ. Eller om jag skriver ”jag har lite mentala ticks när det kommer till …” så tar det 13 sekunder innan jag får en utskällning för att jag använt mig av ett ord som är en allvarlig ”åkomma” hos en del. Sånt gör att man ledsnar lite för folk är jävligt snabba på att döma men det här med självrannsakan och tänka lite på vad man själv använder för uttryck till vardags … well … det är inget man tänker på när man drar iväg ett mail. Är fantastiskt förvånad över hur många felfria människor det tycks finnas! Grattis till er för jag önskar att jag vore mycket bättre än vad jag är.
 13. Jag bedömer ett hotell utefter två kriterier: om de serverar vita bönor på frukosten och om det finns en vattenkokare på rummet. Skulle kunna äta vita bönor varenda dag till frukost.
 14. Min man tycker på allvar att man visst kan dela tandborste och duschhandduk. Jag tycker på allvar att han är den äckligaste människan på jorden som tycker så. För mig är det lika vidrigt som att dela på en tops. Blääääk!
 15. I min ungdom var jag baddräktsmodell/mannekäng. Lite svårt att tro det idag!😂😂😂
 16. Det sämsta köp jag någonsin har gjort var ett par stövlar för flera år sen. De kostade 4.000 kr och jag har aldrig använt dom. Ett tag tänkte jag sälja dom men behåller dom som en ständig påminnelse om hur jefla korkad jag var.
 17. Ibland får jag frågor om vilka hjälporganisationer jag är involverad i/skänker pengar till och de huvudsakliga är: VidDinSida-Stockholm, Rädda Barnen, Cancer- och Rehabfonden och Unicef. Under många, många år var var jag en ständig givare till Stadsmissionen men inte längre.
 18. En annan återkommande fråga är hur mycket jag lägger ner om året på på mitt fejs. I snitt 2-3.000 per månad om man slår ut det. Japp, jag är en ytlig jävel.
 19. Jag är skitduktig på att laga mat men avskyr att göra det. Bra kombo va?!
 20. Jag dricker väldigt sällan alkohol. Av tre anledningar: blir så vansinnigt bakfull, gillar inte att inte ha full kontroll … och alla män blir plötsligt så sjukt jäkla snygga! Dock kan jag ta ett litet glas bubbel någon gång ibland. Det blir inga män snyggare av, hehe.
 21. Jag är skitdålig på matte. Vi pratar s k i t d å l i g. Så fort siffror är inblandade stänger hjärnan ner helt och jag får råpanik. Maken bli galen på mig men så här 20 plus år senare får han tugga i sig det. På gott och ont. Om inte annat så är det ju alltid bra att skylla på när man råkat handla lite för mycket.
 22. Jag är väldigt jobbig att leva med. Vill helst bo ensam. Har svårt för att kompromissa och vill ha det my way. Är sjukt jäkla gnällig och ett stökigt hem får mig på uruselt humör … som går ut över alla.
 23. Jag blir på riktigt otroligt glad när läsare kommer fram till mig och jag önskar innerligt att de som säger att de vill, men inte vågar, ändå skulle göra det. Det skänker mig enorm glädje och jag kan leva på det i flera timmar. Ibland är det rätt ensamt här vid tangentbordet.
 24. Jag får dåligt samvete över alla de gånger jag inte hjälper människor som mailar och vill att jag lägger ut mail om hjälp till olika saker. Ibland kan jag hjälpa till men oftast går det inte, av olika anledningar.
 25. En av mina största önskningar är att flytta till Skåne. Har bara lite problem med att få med mig resten av familjen. Jobbar på det …
 26. Apropå näthat: jag får sällan elaka kommentarer men när jag får det så mailar jag alltid vederbörande och frågar om personen vill ses på en fika. 99,9% av alla gånger så ”studsar” mailet tillbaka. Det vill säga; personen i fråga har angivit en falsk emailadress. Då godkänns aldrig kommentaren. Kan man inte stå för vad man tycker så har man inget i min blogg att göra. Sen accepterar jag aldrig personangrepp. En enda gång studsade inte mailet men jag fick inget svar. En god vän sa en gång: ”det är din blogg och du bestämmer enväldigt!” Det tog lång tid innan jag faktiskt tog det till mig.
 27. Jag har en regel jag följt i många år. Varje dag måste jag ge någon jag känner, eller en helt okänd, en snäll kommentar. Den ska komma från hjärtat. Älskar att säga nåt snällt till någon okänd eftersom de blir så väldigt överraskade och glada.
 28. Jag skulle aldrig ge bort en Trisslott för om personen i fråga vinner storkovan skulle jag bryta ihop av avundsjuka.
 29. Jag önskar många gånger att jag vore troende. Kan känna ett avund när jag ser vilken tröst det tycks ge.
 30. Med åren har jag märkt att jag skriver mindre och mindre om vad som händer i mitt dagliga liv. Går jag ut och äter tre kvällar så skriver jag i bästa fall om en av kvällarna. Kanske hälften av det jag gör syns i bloggen. 2019 års första kvartal kommer bli väldigt intressant ur många aspekter. Livet kommer ta en vändning och jag har laddat ordentligt. Med lite tur kan jag dela med mig efterhand.

Jaha, det var lite mer om mig själv än vad ni kanske visste om!

 

 1. Men Mona så underbara punkter. Många hade man koll på men en del vart aha. Du fick mig fnissa för mig själv över punkt 20. Alla blir snyggare då…. Punkt 15 Förstår det. Självklart att du varit modell. Öppna ögonen och inse att du är snygg. Finns många som vänder sig om när du kommer och bra känner Wow! Hoppas att du hittar glöden och vill fortsätta blogga länge. Bara älskar din blogg.
  Kramar

  1. Åh, vilken fin kommentar, tack! Jag har ett jävla humör men är en snäll människa. Dock lite för vek mentalt men ska jobba på det!

 2. Ehm, är punkt 9 diskutabel? 🤔
  Jag trodde att ”vi” kommit överens för flera år sedan, att det inte var genomförbart… eller var det bara jag som kom överens?🤦 Jag vet att mitt äckligt braiga minne brukar notera det mesta, dessutom har jag läkarordination att ta det lugnt och bara göra sådant som får mig att må bra.
  I min ” Må bra” lista, ligger ”Läsa Monas Universum blogg i topp, så jag är ledsen, men för MITT bästa, så måste du fortsätta blogga 🤷.
  Om jag är egoistiskt? 🤔….Näe det skulle jag inte vilja påstå….😏❤️😘

 3. Du är så himla rolig! Fast med ett djup. Älskar din blogg. Vore tråkigt om du slutade ❤️ Kram och vad än andra människor skriver eller säger om dig så tror jag vi ”vanliga” människor ser igenom och ser dig. En jädra fin människa! Kram igen

  1. Tack snälla, vad gullig du är. Exakt så säger mina kompisar också.Men, en typisk neggokommentar idag skulle vara att jag ”går med håven” med det här inlägget och så är det verkligen inte. Som jag skrev så kommer första kvartalet 2019 vara avgörande för bloggens framtid.

 4. Hej Mona, undrar bara vilken sida du kollar dina serier på? Den länk du tidigare lagt ut här i ett inlägg funkar inte längre? Jag är en sucker för serier också och skulle alla ggr kunna ägna mina dagar till att plöja serier. Tråkigt du ska sluta blogga, har följt dig i många år.

  Önskar dig en fin dag! Kram Marie

  1. Vet du, jag fick ett tips från Dermalogica-Tommy. En sida som man betalar 49 kr i månaden för och där de kommer upp dagen efter de har visats i USA. Hayu.com.

   Ja, är inne på mitt 13:e år och om inte bloggen kan börja få mig att må bra 100% igen så är jag tvungen att lägga ner. Den skänker mig oerhört mycket glädje, men den är också förenad med mycket ångest. =(

 5. Lägga ner bloggen???? NEJ, det går ju inte! Jag mår ju bra av min dagliga läsning av din blogg 🙂 Jag skulle må skit om den lades ner. Bästa bloggen ever och då har jag följt dig länge även om jag sällan skriver något. Din blogg har fått följa med mig världen över och nu senast i november till Etiopien där jag njöt av de dagliga uppdateringarna på mina ruffiga hotell.

 6. Mona,din blogg är den jag ALLTID läser först av alla bloggar varje dag. Hittade hit för ett par år sen och ångrar inte en sekund:) jag håller tummarna för att du inte lägger ner bloggen,även om jag respekterar ditt beslut om det blir så. Kände igen mig själv på flera punkter, kanske därför jag gillar fin blogg så mycket:) Ha en fin dag!

 7. Inser när jag läser dina punkter att jag nog hängt med dig i bloggen över 10 år (vart nu dom tog i vägen? 😉 )
  Sjukt roligt, allvarligt, ledsamt, underbart, värmande och ofta otroligt stolt över dig – så är det att läsa din blogg. Förstår punkt 9, att du ska må bra är viktigt för alla oss som läser, så så klart vi förstår (kanske med en liten tår i ögat, men)

 8. känner igen det mesta! Blir lite stressad över punkt 9 och väldigt nyfiken på punkt 30. ”Livet kommer ta en vändning och jag har laddat ordentligt”.
  Lycka till med vad det än är! God fortsättning på 2019!

 9. Gillar din blogg skarpt.
  Tycker du att bloggen ‘tar’ mer än vad den ‘ger’ så är det helt rätt att lägga ner alternativt ha det vilande ett tag

  God fortsättning och hoppas du kommer till Japan

 10. Du är en fantastisk människa som jag önskar av hela hjärtat få fortsätta följa❣️ Jag gillar A.L.L.T med dig men allra bäst hur du får mig att bubbla av skratt! Jag hoppas att om jag ngn gång skulle få möjlighet att se dig, att jag törs hälsa på dig..
  Största kramen🌸

 11. Läst allt, men bara en mening fastnade i huvudet!!!! Lägga ner bloggen???
  Det går ju inte!!! Du har ju den bästa, roligaste, ärligaste, snällaste, sjukaste bloggen…den kan inte bara läggas ner?!?!?!? Vi kan ”tillåta” dig att kanske dra ner på bloggandet till 1-2 ggr i veckan…men inte sluta helt….snälla, vi klarar oss inte utan dig…Detta är självklart skrivit med väldigt mycket hjärta…och såklart förstår jag att bloggandet tar otroligt mycket tid, kraft och ork…MEN….den ger sååååå mycket!!!!/kramar Gunilla i Helsingborg som härmed lämnar in en protest:)

 12. Självklart är ditt välmående viktigast och de närmast dig. Jag hoppas att du kommer att vända detta och må riktigt bra igen, både privat och med bloggen. De nättroll som måste spy galla över ord eller händelser, mår säkert inte bra de heller. Men liten på gatan, stor bakom datan. De skulle aldrig våga säga det framför dig om ni möttes, eller så är det den svenska avundsjukan som talar.
  Jag hittade dig för säkert 8-9 år sedan och har läst allt från start ( t.o.m. det innan jag kom in) och bara älskar din blogg. Du är ärlig och genuin och det är en egenskap som inte finns hos många bloggare. Magdalena är det också! Jag kommer sakna din blogg om den läggs ner, men förstår. Kram 💕💕

 13. Men stänga ner bloggen?! Det går ju inte! Bad ska jag då se fram emot varje dag?! 😭
  Skämt å sido, ditt liv, din blogg, ditt val. ❤

 14. Men ååååhhh,Mona. Det skänker glädje att få dela dina upplevelser och tankar. Hoppas såklart att du inte väljer att sluta skriva. Men jag är glad att jag fått hänga med på dina resor genom livets vindlingar. Önskar dig varmt lycka till med 2019! kram på’re 🙂

 15. Hej Mona,

  Jag läser din blogg varje dag o följt dig i många år. Tror inte jag skrivit någon kommentar så jag ä väl en av de där som följer dig i bakgrunden.
  Nu när ja läste dina punkter o kom till punkt 9 så knöt det sig i min mage 😔
  Hoppas du inte stänger ner bloggen. Men gör du det så hoppas jag du iallafall fortsätter på instagram.
  Jag älskar o följa din blogg o särskilt när du är ute med optiker utan gränser. Har skänkt alla mina gamla glasögon. Nu använder jag linser 24/7 då ja är halvblind 😂 för jag har aldrig gillat o ha glasögon på mig. Kan bero på att jag suttit på hästryggen sen jag var liten o de var ivägen.
  Hoppas du får en bra start på nya året så du känner du vill fortsätta blogga.
  Kram P

 16. Inser som många andra att jag har visst hängt här ett par år 😉
  Gillar ditt sätt att skriva och skulle sakna bloggen om den läggs ner men det är ju trots allt ditt liv och ditt beslut.

  Jag brukar ge lite halvfuskiga nyårslöften som tex Inte börja röka i år heller osv. Sådana jag vet att jag klarar utan större ansträngning. I år lade jag dock till :
  Jag ska göra mer saker som gör MIG glad. Är duktig på att glömma mig själv och prioritera andra.Livet är ju inte evigt. Började lite smått i slutet av förra året att försöka prioritera mig själv lite mer. Började med något jag inte trodde jag skulle. Jag har egentligen inte råd med det men jag försöker dra in på annat för som jag älskar det !!! Det är bara några få timmar varje vecka men vad de lyfter mig.
  Behöver du lägga ner bloggande för att må bra så är det ju en ”no brainer” Livet är för kort för att må dåligt.
  Önskar dig ett bra 2019 🙂

 17. Håller med den som skrev att bloggen måste ge energi och inte ta. Du ska skriva för DIN skull och inte för vår.

  Men visst hoppas jag också att du kommer fortsätta 😊

 18. Tack för att du delar med dig ❣️. Även om jag läst länge så var det en del nytt. Kommer att njuta extra mycket att läsa nu när du flaggar lite mer tydligt att du ev lägger av med bloggen.

  Soliga hälsningar från Maria

 19. Tror att många fler hyfsat stora bloggare/influencers kommer att lägga av. Dels för att det tar mycket tid och att det finns effektivare sätt för dem att tjäna pengar t ex Instagram, men också för att det blir ju i längden helt ohållbart att skriva något överhuvudtaget utan att någon blir kränkt/upprörd (oftast å någon annans vägnar..) och genast måste meddela omvärlden detta. Och vem vill läsa något ängsligt, anpassat som ska passa alla? Tycker att alla muttermuppar kan återgå till att skriva anonyma insändare i lokalpressen.

  1. Mm, håller med dig. Mitt problem är att jag tillhör dom som inte är jätteintresserade av Instagram. Har väldigt få följare där men vissa samarbetspartners kräver att man har Instagram…

 20. Läser alltid, har aldrig kommenterat😉men åh som jag uppskattar/t din blogg – kommer sakna den❤️!
  Tack för allt du delat med dig av och hoppas på att du kanske kommer skriva vidare fast i annan form (krönikör?!bok?!😊👍🏻👍🏻)

  Allt gott och önskar ett superfint 2019😊❄️🌟💖

 21. Man ska göra det man mår bäst av. Oavsett vad andra tycker och tänker. Men det vore tråkigt för mig (och många andra) om du la ner bloggen. Du skänker oss så mycket glädje. Stor kram <3

 22. Nr 27 din regel om att ge någon en snäll kommentar.. den borde ta mej sjutton alla ta efter😊 Jag hoppas att du och din familj.. ja alla som läser detta får ett helt underbart 2019 kram på er💞💞💞

 23. Hej Mona!
  Jag läser din blogg varje dag men jag är skitdålig på att kommentera. Jag hoppas att du får ett fantastiskt 2019 och att du ångrar dig och fortsätter att blogga. Du förgyller min vardag❤️
  Kram
  Marie

 24. Vill du lägga ner bloggen så ska du göra det tycker jag. En blogg som hålls i liv ”med konstgjord andning” brukar snabbt bli trist och intetsägande. Om personen som skriver inte har intresset/lusten/orken/viljan/förmågan längre så syns det i inläggen. Bättre då att sluta med flaggan i topp!

 25. Jag, som tillhör inventarierna här, känner igen många av dina punkter och håller med om de flesta. Däremot nr 28, där har vi lite olika åsikter. Jag, som har världens sämsta fantasi vad gäller ge bort gåvor (eftersom de flesta jag känner är så gamla att de redan har allt de behöver) ger gärna bort en triss, men med ett förbehåll – skrapar du fram mer än 10.000:- så delar vi!
  27:an följer jag så långt jag kan. Ger gärna en snäll kommentar till tjejen eller killen i kassan, säger nåt snällt till medpassagerarna på bussen, hejar alltid på både de jag känner och andra, kommenterar ofta när jag ser nån göra nåt snällt, ringer ofta på hos gamla 83-åriga grannen vars fru numera bor på demensboende. Kollar läget hos honom (som f.ö. är mer som en 40-åring än en 80-åring), lämnar en kastrull med mat och de få gånger jag bakar, en påse bullar.
  Och så nr 9 – ja, jag fattar. Men jag är ju, som många av oss här, väldigt beroende och egoistisk. Men ditt välbefinnande, ditt liv är betydligt viktigare än att tillfredsställa oss läsare. Hoppas bara du hittar rätt och att du kan känna glädje med vad du än har på gång.
  God fortsättning på det nya året och känn att jag håller tummarna att det ska bli ett jäkla bra år, både för dig och mig själv.

 26. Hej, precis som på vilken arbetsplats som helst kan man känna att nej det är inte roligt längre, och på alla arbetsplatser finns det negativa personer som bryr sig för mycket om allt. Lägger värderingar i minsta små sak.Din blogg är jättebra av olika anledningar, att du som person blandar högt och lågt. Vilka är tanterna ( tänker att är man en missnöjd pissråtta är man tant oavsett ålder) som orkar ta tid att anmärka på val av ord eller att man slänger ut sig ord som tex. tics.. eller böld.. Det är de som går bananas om en artikel säger att blinda har känsligare sinnen tex.
  i händerna så blir någon grupp galen av att man kränker och en annan för att de inte får bidrag av staten för sina salvor.. Varför kan det inte vara okey att ”bjuda” till? Nästa gång är det någon annan som blir ”uthängd”..Om man inte vill läsa en blogg/artikel/bok lägg åt sidan och hyr/låna/läs en ny. Hur svårt kan det vara? Du Mona är ju en person som använder dina kontakter många gånger för att hjälpa andra som har det svårt för tillfället eller en utsatt grupp. Hoppas att du hittar suget och tanterna går tillbaka till sina hålor och börjar se vad de gör för att hjälpa sin nästa..

  God Fortsättning till dig och till de andra tusentals härliga som Hejjar på och stöttar dig.

  // S

 27. Åh. Som jag kommer sakna din humor. Din glädje. Dina kontroverser med din chef. Ditt vackra leende. Allt. Men jag önskar dig all lycka med vad du än gör i framtiden. Tack för allt du gör och gjort varje dag. Tack för sättaihalseninlägg. Tack för fina utlottningar. Stor kram.

 28. Jag är väldigt generös med komplimanger till okända. Mina söner skäms över mig och tycker att det är jättejobbigt. De är i tonåren båda två och säger att det skulle vara så creepy om någon okänd kom fram till dem och sa att de hade fin frisyr, behaglig röst, härlig utstrålning, underbart skratt mm.(bara några av komplimangerna jag ger till okända😂) Jag tänker bara att jag tänker högt. Tänker jag en snäll tanke är det lätt för mig att säga det högt.

 29. God fortsättning Mona! Tråkigt om du slutar blogga, varför?
  Har du slutat med din medicin? Om i så fall hur kände du? Har själv slutat mår skit nu men det är visst så ett par veckor. Någon som har erfarenhet, vill bara inte få tillbaka ångesten igen. Kram

   1. Vad bra att du försökte i alla fall, anar att det var mycket känslor som kom. Testar nu aminosyror och FitLine istället vill inte behöva ta medicinen… medför mig har det med utmattning att göra och den börjar bli bättre… hejar på dig kram

 30. Nej du får inte sluta blogga!! Punkt!! Jag har aldrig följt en blogg i så många år som jag har följt din,skulle kännas som om du gjorde slut och jag hade saknat sig massor!!

 31. Men oooo vill verkligen inte att du slutar blogga. Din blogg är den enda jag läser dagligen och Har gjort det i flera år. Men klart du bestämmer och jag har full förståelse för om du slutar, men galet vad jag kommer sakna dej om du slutar ♥️♥️♥️

 32. Är en av spökena som ofta läser men sällan kommenterar, ska bli ändring på det. Gillar verkligen din blogg, högt och lågt i en rolig blandning. Skrattade igenkännande på såå många av dina punkter. Du är väldigt duktig på att sätta ord på saker och ting, och du-välkommen till Skåne💕

 33. Men guuu va skoj att få läsa lite mer om dig – en fin känsla att du vill fortsätta bjussa på dig💕. Tycker det är så himla mysigt att ”hälsa på hos DIN blogg”. Roligheter o allvar i en salig blandning.Lovar att komma fram och säga hej om jag ser dig – men du bor ju ca 70 mil bort 😉. Men jag är glad du vill fortsätta förgylla min tid med din fina blogg, kram från Norrland/Ella

 34. Som för många andra, kändes det i magen, när jag läste att du funderar på att sluta blogga. Är länge sen jag kommenterade sist (men jag läser allt) – lite mycket i livet just nu – men du vet redan att jag älskar din blogg.

  Givetvis måste du göra det som är bäst för dig o det är ju inte imorrn, du tänker sluta iaf 🙂

  Du skulle ju kunna dela veckornas inlägg med mannen – vill minnas att även han var rätt kul 😉 Inteallslikakulsomdugivetvis 😋

  Ta hand om dig 😘

 35. Punkt nr 9 gör mig otroligt ledsen om den blir sann, läst dig i många år och älskar din blogg. Läser ofta och kommenterar ibland. Hoppas du i någon form kommer ha kvar din blogg ur ett helt egoistiskt tänkande.

  Kram

 36. Hemska tanke att du ska sluta blogga…enda blogg jag läser varje dag dock så är jag dålig på att kommentera. Jag inser att jag tillhör dem som följt dig i minst 8-9 år…hittade hit via Magdalena…tack till henne för det…och jag har njutit av varenda sekund. Jag håller tummarna att allt går i ”rätt” riktning så jag får fortsätta njuta av din blogg i många år framöver. Tack för att du alltid förgyller min dag ❤❤❤

 37. Vem skall man då läsa om?? Det är din blogg och ibland tycker jag folk har väldigt lätt för att reagera- din blogg -dina ord-du som skriver-skriv som du är! Tror de där som gnäller över ordvalen ger sig och inte läser mer och kvar är dem som gillar dig som du är och som du skriver, det var ju därför vi fastna en gång och började läsa.
  Ha aldrig fullt en blogg innan jag hittade din och inte följt någon annan heller efter det, har inte behövts, så tanken att du skulle sluta….det blev lite deppigt.

 38. Jag har läst din blogg sen den var grå och ganska tråkig i utseendet 😘 Måste vara ett gäng år sedan.
  Jag är nog också en ytlig en.. När jag läste att du lägger 2-3000kr på fejset i månaden kände jag direkt att jag måste öka på den posten för den är inte på många kronor jag lägger på mig själv… Har lite tappat den biten sen kidsen kom. Det ska jag ändra i år. Prioritera mig!
  Hoppas 2019 blir ett bra år och att du fortsätter med bloggen! Kram!

  1. Åh vad jag blir glad när ni gamlingar ger er till känna! Och du, om du har möjlighet så testa Skin Ceuticals. Satan i gatan vilken förändring det blev för mig. Dyrt som satan men drygt. Varvar med annat lite billigare så att man inte går i konkurs. (Bl a IDUNs hudvård är kalasbra..)

 39. Hej! Har nyligen upptäckt din blogg och bara älskar den. Du är så lik mig på så många set som jag inte riktigt har vågat släppa fram. Din lista 3,8,19,20,21 så jag önskar att jag hade lite av 4:an i mig men den har jag inte hittat ännu.
  Hoppas att få springa på dig någongång.
  Ha ett fortsatt bra bloggår.

  1. Åh, tack snälla du och varmt välkommen. Dock ska du veta att hälften av den här bloggen är mina läsare. Jag har förmånen att ha extremt bra läsare. Ibland hittar en och en annan surkärring in men jag håller på att lära mig att leva med dig. Läste för övrigt din sista mening för fort, ”joggingår” … och hann tänka ”ärunteklok!”

 40. Vilken intressant lista! Jag har ju följt dig sen urminnes tider och man blir lätt Mona-beroende. <3

  Det vore så klart jättetråkigt om du slutade blogga men självklart ska du inte fortsätta om det inte känns helt bra.

  Men då måste vi bara ses IRL någon gång! 🙂

  En sak fattade jag dock inte. Menar du första kvartalet 2019 eller 2020 i punkt 9? Första kvartalet ”nästa år” är ju 2020. Fast du kanske skrev texten före årsskiftet?

  ”Jag har bestämt mig för att stänga ner bloggen men kommer mest troligt hålla ut åtminstone hela 2019. Tror att mitt behov av att skriva kommer ändra riktning men första kvartalet nästa år kommer vara avgörande för hur det blir med bloggen.”

  1. Haha, sorry, du har rätt, texten skrevs före årsskiftet så jag menar första kvartalet 2019! Ska ändra och ja, det vore kul att ses någon gång!

 41. Till nummer 9 säger jag NEEJ!!!! Har följt din blogg i många år nu och av olika anledningar har du blivit en livlina. Kommer av hela mitt hjärta sakna dig enormt mycket. Kram

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..