Saker ni inte visste

Jag får ofta mail och ibland sms från er läsare innehållande alla möjliga frågor om mig som person … och lite annat. Tänker att jag ska skriva ner lite sånt som ni inte vet om mig. Har dock hyfsat många som hängt med mig ända från det jag startade så ni kommer nog känna igen en del.

 1. Min absolut största dröm är att få åka till Japan och uppleva en turnering i sumobrottning. ÄLSKAR att titta på det.
 2. Trots mitt arbetstempo … och tempo i alla lägen, är jag i grunden superlat. Skulle kunna sitta och titta på tv-serier dagarna i ända.
 3. Apropå tv-serier. Mitt sätt att stressa av hjärnan är att titta på The real housewives of …. Det finns ca 14 stycken och jag är alltid up to date med alla. Den enda jag faktiskt inte har sett på några år är den svenska varianten. Har så väldigt svårt för Gunilla P.
 4. En av mina bästa talanger är att organisera. Jag ä l s k a r att göra det och jag är som sagt grym på det.
 5. Jag är en sucker för förvaring. Allt från stort till smått. Det är inte helt ovanligt att jag köper olika sorters förvaring … utan att ha något i det. ”Kan vara bra att ha.”
 6. Jag är överdrivet rädd om mina saker. Växte upp fattigt och bestämde mig som liten att jag skulle ha ”många fina saker”. Med åren har jag ju givetvis insett det barnsliga i det eftersom det bara handlar om materialla ting. Dock sitter det hårt i ryggraden och är kanske svårt för många andra att förstå.
 7. Jag tar extremt illa vid mig när någon pratar skit om mig. Så här i vuxen ålder har jag lärt mig att de som gör det är människor som över huvud taget inte känner mig, eller som vill mig riktigt illa och då är det lite lättare att ignorera det. Men, jag kommer aldrig förstå mig på hard core-skitsnackare. Tycker mest synd om dom då de har alldeles för lite kärlek i sina liv.
 8. Om jag fick välja helt fritt skulle jag jobba med utsatta människor. Gärna i andra länder. Att ha förmånen att få åka med Optiker utan gränser flera gånger är det största jag någonsin varit med om … näst efter att få barn så klart. Önskar att jag hade vigt mitt liv till sån redan från början. Nu är det lite sent, tyvärr.
 9. Jag har bestämt mig för att stänga ner bloggen men kommer mest troligt hålla ut åtminstone hela 2019. Tror att mitt behov av att skriva kommer ändra riktning men första kvartalet i år kommer vara avgörande för hur det blir med bloggen.
 10. Blir sjukt störd på när folk tror att jag gör smygreklam utan att markera mina inlägg. Det har lett till att jag reklammarkerar saker jag inte skulle behöva reklammarkera. Ska bli bättre på att i n t e göra det. De gånger jag är skyldig att markera ett inlägg är om det finns en överenskommelse/samarbete. … och givetvis när jag gör uttalad reklam för mina egna produkter. Om jag skriver att jag packar basjsprejer, utan länkning, är jag i n t e skyldig att reklammarkera. Det är dock fortfarande ingen lag på det här, vilket många tycks tro. Önskar däremot att det kommer snart så att det blir solklara riktlinjer … för de som inte förstår. För övrigt så kommer jag aldrig att utgå från att mina läsare är dumma i huvudet.
 11. Apropå reklam och samarbeten. Håller med om att det är mycket men det måste vara så om bloggen över huvud taget ska överleva. Tackar nej till 1-2 samarbeten i veckan … i snitt … så i förhållande till många andra har jag inte jättemycket reklam. Varför jag tackar nej? För att jag inte kan stå för produkten eller tjänsten. Ibland suger det eftersom det kan handla om väldigt, väldigt mycket pengar men, in the long run är det inte värt det. I synnerhet när det handlar om spel. Hur som, reklamen kommer fortsätta att finnas då det är ett nödvändigt ont. Jag försörjer mig på bloggen och det är skitlätt att scrolla!
 12. Om varför man tappar sugen ibland. Ju större bloggen blir, ju mer hänsyn till allas känslor måste man ta. Varje ord granskas in absurdum och det förtar det hela. Om jag skriver ”hon har munlepra” så får jag genast ett mail eller en kommentar där någon tagit illa vid sig: ”lepra är inget man skojar om, det finns faktiskt människor som drabbas av det”. Typ. Eller om jag skriver ”jag har lite mentala ticks när det kommer till …” så tar det 13 sekunder innan jag får en utskällning för att jag använt mig av ett ord som är en allvarlig ”åkomma” hos en del. Sånt gör att man ledsnar lite för folk är jävligt snabba på att döma men det här med självrannsakan och tänka lite på vad man själv använder för uttryck till vardags … well … det är inget man tänker på när man drar iväg ett mail. Är fantastiskt förvånad över hur många felfria människor det tycks finnas! Grattis till er för jag önskar att jag vore mycket bättre än vad jag är.
 13. Jag bedömer ett hotell utefter två kriterier: om de serverar vita bönor på frukosten och om det finns en vattenkokare på rummet. Skulle kunna äta vita bönor varenda dag till frukost.
 14. Min man tycker på allvar att man visst kan dela tandborste och duschhandduk. Jag tycker på allvar att han är den äckligaste människan på jorden som tycker så. För mig är det lika vidrigt som att dela på en tops. Blääääk!
 15. I min ungdom var jag baddräktsmodell/mannekäng. Lite svårt att tro det idag!😂😂😂
 16. Det sämsta köp jag någonsin har gjort var ett par stövlar för flera år sen. De kostade 4.000 kr och jag har aldrig använt dom. Ett tag tänkte jag sälja dom men behåller dom som en ständig påminnelse om hur jefla korkad jag var.
 17. Ibland får jag frågor om vilka hjälporganisationer jag är involverad i/skänker pengar till och de huvudsakliga är: VidDinSida-Stockholm, Rädda Barnen, Cancer- och Rehabfonden och Unicef. Under många, många år var var jag en ständig givare till Stadsmissionen men inte längre.
 18. En annan återkommande fråga är hur mycket jag lägger ner om året på på mitt fejs. I snitt 2-3.000 per månad om man slår ut det. Japp, jag är en ytlig jävel.
 19. Jag är skitduktig på att laga mat men avskyr att göra det. Bra kombo va?!
 20. Jag dricker väldigt sällan alkohol. Av tre anledningar: blir så vansinnigt bakfull, gillar inte att inte ha full kontroll … och alla män blir plötsligt så sjukt jäkla snygga! Dock kan jag ta ett litet glas bubbel någon gång ibland. Det blir inga män snyggare av, hehe.
 21. Jag är skitdålig på matte. Vi pratar s k i t d å l i g. Så fort siffror är inblandade stänger hjärnan ner helt och jag får råpanik. Maken bli galen på mig men så här 20 plus år senare får han tugga i sig det. På gott och ont. Om inte annat så är det ju alltid bra att skylla på när man råkat handla lite för mycket.
 22. Jag är väldigt jobbig att leva med. Vill helst bo ensam. Har svårt för att kompromissa och vill ha det my way. Är sjukt jäkla gnällig och ett stökigt hem får mig på uruselt humör … som går ut över alla.
 23. Jag blir på riktigt otroligt glad när läsare kommer fram till mig och jag önskar innerligt att de som säger att de vill, men inte vågar, ändå skulle göra det. Det skänker mig enorm glädje och jag kan leva på det i flera timmar. Ibland är det rätt ensamt här vid tangentbordet.
 24. Jag får dåligt samvete över alla de gånger jag inte hjälper människor som mailar och vill att jag lägger ut mail om hjälp till olika saker. Ibland kan jag hjälpa till men oftast går det inte, av olika anledningar.
 25. En av mina största önskningar är att flytta till Skåne. Har bara lite problem med att få med mig resten av familjen. Jobbar på det …
 26. Apropå näthat: jag får sällan elaka kommentarer men när jag får det så mailar jag alltid vederbörande och frågar om personen vill ses på en fika. 99,9% av alla gånger så ”studsar” mailet tillbaka. Det vill säga; personen i fråga har angivit en falsk emailadress. Då godkänns aldrig kommentaren. Kan man inte stå för vad man tycker så har man inget i min blogg att göra. Sen accepterar jag aldrig personangrepp. En enda gång studsade inte mailet men jag fick inget svar. En god vän sa en gång: ”det är din blogg och du bestämmer enväldigt!” Det tog lång tid innan jag faktiskt tog det till mig.
 27. Jag har en regel jag följt i många år. Varje dag måste jag ge någon jag känner, eller en helt okänd, en snäll kommentar. Den ska komma från hjärtat. Älskar att säga nåt snällt till någon okänd eftersom de blir så väldigt överraskade och glada.
 28. Jag skulle aldrig ge bort en Trisslott för om personen i fråga vinner storkovan skulle jag bryta ihop av avundsjuka.
 29. Jag önskar många gånger att jag vore troende. Kan känna ett avund när jag ser vilken tröst det tycks ge.
 30. Med åren har jag märkt att jag skriver mindre och mindre om vad som händer i mitt dagliga liv. Går jag ut och äter tre kvällar så skriver jag i bästa fall om en av kvällarna. Kanske hälften av det jag gör syns i bloggen. 2019 års första kvartal kommer bli väldigt intressant ur många aspekter. Livet kommer ta en vändning och jag har laddat ordentligt. Med lite tur kan jag dela med mig efterhand.

Jaha, det var lite mer om mig själv än vad ni kanske visste om!

 

 1. Till nummer 9 säger jag NEEJ!!!! Har följt din blogg i många år nu och av olika anledningar har du blivit en livlina. Kommer av hela mitt hjärta sakna dig enormt mycket. Kram

 2. Jag hoppas innerligt att du inte slutar blogga ❤❤❤

 3. Vilken intressant lista! Jag har ju följt dig sen urminnes tider och man blir lätt Mona-beroende. <3

  Det vore så klart jättetråkigt om du slutade blogga men självklart ska du inte fortsätta om det inte känns helt bra.

  Men då måste vi bara ses IRL någon gång! 🙂

  En sak fattade jag dock inte. Menar du första kvartalet 2019 eller 2020 i punkt 9? Första kvartalet ”nästa år” är ju 2020. Fast du kanske skrev texten före årsskiftet?

  ”Jag har bestämt mig för att stänga ner bloggen men kommer mest troligt hålla ut åtminstone hela 2019. Tror att mitt behov av att skriva kommer ändra riktning men första kvartalet nästa år kommer vara avgörande för hur det blir med bloggen.”

  1. Haha, sorry, du har rätt, texten skrevs före årsskiftet så jag menar första kvartalet 2019! Ska ändra och ja, det vore kul att ses någon gång!

   1. Ah, okej, tänkte väl det. 🙂 Eller hur, det vore verkligen på tiden!

 4. Hej! Har nyligen upptäckt din blogg och bara älskar den. Du är så lik mig på så många set som jag inte riktigt har vågat släppa fram. Din lista 3,8,19,20,21 så jag önskar att jag hade lite av 4:an i mig men den har jag inte hittat ännu.
  Hoppas att få springa på dig någongång.
  Ha ett fortsatt bra bloggår.

  1. Åh, tack snälla du och varmt välkommen. Dock ska du veta att hälften av den här bloggen är mina läsare. Jag har förmånen att ha extremt bra läsare. Ibland hittar en och en annan surkärring in men jag håller på att lära mig att leva med dig. Läste för övrigt din sista mening för fort, ”joggingår” … och hann tänka ”ärunteklok!”

 5. Jag har läst din blogg sen den var grå och ganska tråkig i utseendet 😘 Måste vara ett gäng år sedan.
  Jag är nog också en ytlig en.. När jag läste att du lägger 2-3000kr på fejset i månaden kände jag direkt att jag måste öka på den posten för den är inte på många kronor jag lägger på mig själv… Har lite tappat den biten sen kidsen kom. Det ska jag ändra i år. Prioritera mig!
  Hoppas 2019 blir ett bra år och att du fortsätter med bloggen! Kram!

  1. Åh vad jag blir glad när ni gamlingar ger er till känna! Och du, om du har möjlighet så testa Skin Ceuticals. Satan i gatan vilken förändring det blev för mig. Dyrt som satan men drygt. Varvar med annat lite billigare så att man inte går i konkurs. (Bl a IDUNs hudvård är kalasbra..)

   1. Det borde jag kanske göra! Ska genast sluta vara snål mot mig själv ☺️
    Tack för tipsen! 😘

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..