Jamen så var det då ett nytt år … igen

IMG_1707
Under många år hade maken och jag alltid fest på nyårsafton men på senare år har jag inte alls haft nåt särskilt sug efter att slå klackarna i taket. Har inga som helst problem med att sitta hemma och chilla. Förra året var vi på en jätterolig stor fest och igår var vi hos ett par av våra bästa vänner, Mats och Carina. 
IMG_1704
Vi var bara 9 stycken och det var precis lagom. 
IMG_1712
Maten var bortom fantastisk. Ovan grön ärtsoppa med rom och pilgrimsmusslor.
IMG_1718
Vi har fått en ny ägare till den lokala fiskaffären så det blev huvudtemat. Hälleflundra, hummer, friterad västerbottenpotatis … och nån sorts vit grönsakshistoria. Till det en gräddig hasselnötssås. Hallonpannacotta till efterrätt. Otroligt gott. Även om alla påstår att det är jättelätt att laga fisk så har jag aldrig riktigt vågat mig på det. Måste nog lära mig eftersom rött kött kommer bli en avsevärt mindre rätt i mitt hushåll. Kyckling kommer jag aldrig att sluta att äta och det kan hända att det blir en och en annan tacofredag, men i övrigt: nej. Märker ju att vällagad vegetarsik mat kan vara sjukt gott.

Måste bara lära mig.

Vad gjorde ni igår?

 1. Helén skriver:

  Currymadras är Unckel bens sås. Finns på ica coop och citygross. Det är en indisk sås som du använder som de flesta Unckel bens såser. Man tar vad som det står. Finns även chikken Tikka Masala men den är inte lika god som santa Maria när du gör annan mat. Kolla på utländska hyllan

  1. Ahh, så bra att jag ska till CityGross senare idag. The family kommer få en nice surprice till middag i morgon, hahah!

   1. Helén skriver:

    har skickat bilder till din insta vad som behövs
    super gott och super enkelt. vi brukar äta det minst 1 gång i månaden.
    även morotsbiffar med potatiskroketter och mangoschutney (kall sås=

 2. Helén skriver:

  God vegetarisk mat
  1 pkt halloumi
  1 pkt kikärter
  1 brk currymadras
  Ris

  Dela halloumi i mindre bitar. Stek dem lätt. Lägg över i en gryta. Häll på kikärter och currymadras samt 1 dl vatten. Koka upp ris under tiden.
  Servera med mango chutney och raita sås samt nanbröd

  1. Åh, TACK! Men du, vad fan är ”currymadras” för något? Finns det på ICA?

 3. Vi hade grannsamverkan. Åt blåmusslor och drack Cava till. Fläskfilé fylld med svamp och ost, sallad, rödvin till det. Bubbel i glasen när vi var ute och kollade fyrverkerierna. Sen var det nån glassgrej med chokladlikör… Jo, jag skulle ”komma en stund” och den stunden varade från 18 till 03. Rolig stund var det!

 4. Emma skriver:

  Jag håller med dig, jag är så trött på kött. Jobbigt läge när vi har tre fulla frysar med älgkött … Tänker dock fortsätta äta goda hemgjorda hamburgare och tacos. i övrigt känner jag att fisk och kyckling får utgöra mitt kött. Okejrå, ibland kanske man måste äta lite gott fläsk oxå (paltbröd å fläsk exempelvis). Så mer grönt blir det för mig i år. Det borde även göra sitt lite grann iaf på vikten, har stampat länge nu på -15kg. har 15 till som ska bort. god fortsättning förresten <3

 5. Är på upptäckarresa bland bloggar som nybliven bloggare, detta var en blogg jag gärna återvänder till.

  1. Jamen se där ja, varmt välkommen. Här inne är det sällan trolligt. En och en annan brukar hittat hit men jag är ganska förskonad. Mina läsare är ofta mycket roligare än vad jag är och det brukar vara ett stort utbyte att läsa kommentarerna dom emellan!

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..