Jamen så var det då ett nytt år … igen

IMG_1707
Under många år hade maken och jag alltid fest på nyårsafton men på senare år har jag inte alls haft nåt särskilt sug efter att slå klackarna i taket. Har inga som helst problem med att sitta hemma och chilla. Förra året var vi på en jätterolig stor fest och igår var vi hos ett par av våra bästa vänner, Mats och Carina. 
IMG_1704
Vi var bara 9 stycken och det var precis lagom. 
IMG_1712
Maten var bortom fantastisk. Ovan grön ärtsoppa med rom och pilgrimsmusslor.
IMG_1718
Vi har fått en ny ägare till den lokala fiskaffären så det blev huvudtemat. Hälleflundra, hummer, friterad västerbottenpotatis … och nån sorts vit grönsakshistoria. Till det en gräddig hasselnötssås. Hallonpannacotta till efterrätt. Otroligt gott. Även om alla påstår att det är jättelätt att laga fisk så har jag aldrig riktigt vågat mig på det. Måste nog lära mig eftersom rött kött kommer bli en avsevärt mindre rätt i mitt hushåll. Kyckling kommer jag aldrig att sluta att äta och det kan hända att det blir en och en annan tacofredag, men i övrigt: nej. Märker ju att vällagad vegetarsik mat kan vara sjukt gott.

Måste bara lära mig.

Vad gjorde ni igår?

 1. Bara vi och ungarna hemma.
  Jag lagade hasselbackspotatis med ryggbiff och fläskfilé, samt en tryffelsås. Dessert var glass med konserverad frukt och chokladsås. Barnen sov vid 20:30 och jag å sambon åt godis framför tvn tills nyåret var klart. Tittade på alla grannars fyrverkerier och fick en sån där kom loy? thailändsk ljuslyktan som någon släppte och fastnade i ett träd hos oss, som tur var så slocknade den av sig självt..

 2. Så besviken på mitt nyår, jag och sambon hade bestämt myskväll hemma ensamma. Utan alla krav och hysteri. Men det blev ett missförstånd så utan att veta om det hade vi tackat ja till en fest. Var ju bara att klä upp sig och gå 😒

  1. Oj. Men du, tänk om det hade varit tvärtom: ni klär upp er för att gå på fest, kommer dit och det har blivit ett missförstånd … att det inte är nån fest!

 3. Vi var hemma hos grannen ochåt en 3-rätters middag bestående av skaldjurscheedecake, pulled beef och hallonsorbet. Ungarna åt med god aptit och efter maten apelde vi spel fram till 12-slaget. Gick ut på gården och tittade på fyrverkerierna, som knappt var några alls i år på vår gård. Lugnt och stilla, trots det kom vi inte i säng förrän kl 03. 😊

 4. Oerhört lugn nyårskväll, hade svärfar hemma på tidig middag, vid halv nio drog maken till jobbet och vid nio hade barnen somnat. Jag hade matkoma men tryckte ändå i mig en skål ostbågar och fulbölade till superfina filmen Wonder. Kl tolv ruskade jag liv i minstingen som jag heligt lovat, killen tittade på fyrverkerierna i 1 minut sen gick han och lade sig igen. Stora killen vaknade själv av smällarna och fick sitta uppe tills allt hade tystnat för att kunna komma till ro igen. The same procedure as last year! 😂 God Fortsättning!

 5. Vi hade första nyåret med omplaceringshunden (5 år gammal) och då vi inte visste hur hon reagerar så hade vi vanlig kväll. Gick och la oss halv tio. Vaknade kvart över elva av smällarna. Hunden får inte sova i sovrummet för hon snarkar så hon väcker de döda. Det var tyst från vardsgsrummet och inget flås så antog att hon var ok. Kvart över tolv kom hon in i sovrummet och hon fick komma upp till mig. Vi låg sked en halvtimme, sen gick hon tillbaka till vardagsrummet. Utåt var hon kolugn, men ville nog komma upp och tala om för mig att allt var ok och skydda mig en stund. 🙂

 6. Vi åt en skaldjursplatå och skålade i Cava hemma i soffan. Hade tvn på högsta volym då man tydligen flyttat fyrverkeriet från stranden upp till kyrkan här i gamla stan 🤔 Hundarna märkte inget tack och lov.

 7. En dunderförkyld sambo och jag firade i myskläder hemma.
  Vi åt ryggbiff med hasselbackspotatis och pepparsås. Efterrätt blev gårdagens födelsedagstårta.
  Kollade tv fram till tolvslaget sen kollade vi in grannarnas fyrverkeri.
  En trött sambo gick och la sig medan jag såg juniorkronorna vinna mot Kazakstan.
  Rätt skönt ändå 🙂

 8. Knytkalas!
  Skaldjurstårta
  Hemskjutet rådjur
  Kalkon
  Rökt sik
  Potatisgratäng
  Gröna bönor
  Syltad Ingefära
  Renkött
  Chili/vitllöksgravade jätteräkor
  Citron och vitchokladsfromage
  Så går det när tre olika etniciteter partar tillsammans 😆 en jävla blandning men gott!

 9. Firade hemma i myskläder. Vi åt en enkel kräftsoppa med smördegsknyten till. Till efterrätt god (köpt) glass med hemplockade hallon och blåbär till. Mäkta imponerad av mig själv eftersom jag klarade att hålla mig vaken till tolvslaget (sjukt kvällstrött). Skålade i Prosecco och åtta minuter över tolv låg jag i sängen! 👍God fortsättning!

 10. Är lite sliten efter alla intryck efter alla festligheter. Jul. Födelsedagsfirande och Nyår. pga att jag lider av hjärntrötthet (stroke). Vi firade igår med bästaste vännerna. Knytkalas. Förrätt Skaldjursbakelse. Huvudrätt kyckling med hoisinsås. Efterrätt Hallonmousse. Det. Var. Så. Jäkla. Gott. Ett av de finaste nyårsaftnar jag upplevt. Människor i åldrar från 6 till 80. Många goda samtal och tillbakablickar från det gångna året. Sorg som luftades och kärlek om kära som gott före. Tårar, omsorg, kärlek glädje och en varm gemenskap. Jag älskar mina närmaste så mycket. Jag har så underbara vänner. Jag är så tacksam för det. För 2019 önskar jag: Mindre av murar mellan människor och mer av öppen nyfikenhet för varandra. Samt inte fullt så många dödsfall omkring oss. Jag önskar dig Mona ett fantastiskt kommande år. Du är en glädje utan dess like på så många sätt. Varm kram. Och ett stort gott nytt år.

 11. Jag gick och lade mig kl 22, eftersom jag skulle upp och jobba kl 07… men innan dess startade jag en nedräkning på telefonen. 424 dagar kvar tills 29 februari 2020… för om han inte får fingrarna ur själv på 424 dagar, så kommer jag fria. För jag vet att han är mannen jag vill leva med resten av mitt liv.. 😍Han var själv på jobbet och såg till att folk höll sig i skinnet, därför var vi inte tillsammans på tolvslaget…

 12. Jag och sambon umgicks med en gemensam kollega + fru. Vi käkade kräftor och lagade oxfilé med hasselbackspotatis (verkar visst var poppis) – sen drack vi massa vin. Det var väl trevligt, även om jag ogillar att umgås med människor. Sen smällde vi en sån där bomb – gick in – skålade och gick och la oss.

  Vaknade med kramp i benet vid 4. Jag som aldrig har kramp annars…!

 13. Vi badade med sjuåringen på stadens äventyrsbad. Sedan parkerade vi på stan och åt plankstek med dryck på lokal. Tog sedan buss hem för några timmar, innan vi tog buss tillbaka till centrum och tittade på stadens upplaga av nyårsfyrverkeri. Vid ettiden var vi hemma igen, nu med bil. Avslutade med en flaska bubbel och delade en låda sushi tillsammans med film, som sambon somnade ifrån efter ca 10 minuter. Gick och la mig vid fyratiden.

  Tror sonen hade en kul kväll, jag tyckte ev den var lite tråkigare, Melander är kanske bara att inse att de stora nyårsfesternas tid är över.

  Idag sovmorgon och långpromenad på vanliga skogsvägar.

 14. Gott nytt år! Jag och min man firade utomlands i vårt ”sommarboende”. För ett år sedan köpte vi vår lägenhet här och det var som en dröm för oss att få skåla in det nya året här tillsammans. Vi lagade lite olika meze och skålade i bubbel. Sedan att det regnar och inte alls är lika varmt som vi hade hoppats gör inget. Vi är lediga och tillsammans. Vid tolvslaget face-timeade vi med våra döttrar som firade med sina sambos hemma i Sverige. En mysig nyårsafton i lugn och ro.

 15. Det låter som en riktigt trevlig nyårsafton! God mat och fina vänner är ju bland det bästa som finns. <3

  Vi var två familjer som firade tillsammans hemma hos oss (med sammanlagt fyra vuxna söner). Hade det jättemysigt och åt fantastisk mat. Våra vänner importerar en champagne (prisad och hållbart odlad) som är helt sjukt god. Den serverades både till förrätten och tolvslaget.

  Hoppas du får ett riktigt gott nytt 2019, Mona!

 16. Vi skulle varit på fin väns fest och haft det trevligt. Istället åkte manne och jag på magsjuka natten till nyårsafton så tillbringade dagen och kvällen nedbäddad. Kunde endast få i mig kokt vatten. Mår lite bättre idag men kaxiga är vi inte men bakis är vi inte. Väldigt tråkigt, ledighet har mest varit sjukdom. Mannen började med förkylning innan jul och nu detta. Hoppas 2019 blir bättre än 2018 slutade😔

 17. God fortsättning! Vi var hemma å bara njöt av lugnet. Då barnen älskar halv 8 hos mig så blev det kvällens tema, sonen fixade förrrätt,sambon varmrätt och jag efterrätt,döttrarna hjälpte till med poängen,å jag vann minsann😂👍 Vi spelade Bingolotto å gick ut för att se fyrverkerier. Myskväll helt enkelt❤️Kram Jenny

 18. Vi firade med min äldsta son 18 år och min yngsta 10 år samt sambons son med flickvän 20 och 21 år. Vi åt fondue (ryggbiff och fläskfile) tre olika såser, potatisgratäng och olika grönsaker. Satt i ett par timmar och åt. Sen spelade vi spel och åt fruktsallad med glass och vid tolvslaget åt vi fin choklad och skålade i champagne och pommac. Vi tände tomtebloss och sköt iväg små konfettibomber inomhus. Lillkillen slocknade vid 02 efter att vi varit ute och kollat på fyrverkerierna.

  Är såå tacksam att våra stora barn valde att fira nyår med oss. För det händer verkligen inte ofta. 15 och 17 åringen var dock med kompisar igår. Men vi hade så trevligt och känner mig rik som för en gång skull fick umgås med våra äldsta barn.

 19. Vi var hos sambons kusiner där vi skålade i bubel vid 12-slaget, kollade lite på fyrverkerier och minglade, vid 3 snåret tog vi en taxi hem men valde att hoppa av vid magiska Plaza de Armas och gå resten av biten, jättemysigt!

  1. Jamen se där ja, varmt välkommen. Här inne är det sällan trolligt. En och en annan brukar hittat hit men jag är ganska förskonad. Mina läsare är ofta mycket roligare än vad jag är och det brukar vara ett stort utbyte att läsa kommentarerna dom emellan!

 20. Jag håller med dig, jag är så trött på kött. Jobbigt läge när vi har tre fulla frysar med älgkött … Tänker dock fortsätta äta goda hemgjorda hamburgare och tacos. i övrigt känner jag att fisk och kyckling får utgöra mitt kött. Okejrå, ibland kanske man måste äta lite gott fläsk oxå (paltbröd å fläsk exempelvis). Så mer grönt blir det för mig i år. Det borde även göra sitt lite grann iaf på vikten, har stampat länge nu på -15kg. har 15 till som ska bort. god fortsättning förresten <3

 21. Vi hade grannsamverkan. Åt blåmusslor och drack Cava till. Fläskfilé fylld med svamp och ost, sallad, rödvin till det. Bubbel i glasen när vi var ute och kollade fyrverkerierna. Sen var det nån glassgrej med chokladlikör… Jo, jag skulle ”komma en stund” och den stunden varade från 18 till 03. Rolig stund var det!

 22. God vegetarisk mat
  1 pkt halloumi
  1 pkt kikärter
  1 brk currymadras
  Ris

  Dela halloumi i mindre bitar. Stek dem lätt. Lägg över i en gryta. Häll på kikärter och currymadras samt 1 dl vatten. Koka upp ris under tiden.
  Servera med mango chutney och raita sås samt nanbröd

 23. Currymadras är Unckel bens sås. Finns på ica coop och citygross. Det är en indisk sås som du använder som de flesta Unckel bens såser. Man tar vad som det står. Finns även chikken Tikka Masala men den är inte lika god som santa Maria när du gör annan mat. Kolla på utländska hyllan

  1. Ahh, så bra att jag ska till CityGross senare idag. The family kommer få en nice surprice till middag i morgon, hahah!

   1. har skickat bilder till din insta vad som behövs
    super gott och super enkelt. vi brukar äta det minst 1 gång i månaden.
    även morotsbiffar med potatiskroketter och mangoschutney (kall sås=

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..