Gott nytt år på er och kan vi prata löften?

Gott nytt år på er kära läsare och tack för i år!❤️

Jag är ingen vän av nyårslöften eftersom jag har en tendens att hålla dom i ungefär en kvart.

Men, i år tror jag nog att jag ska avge ett. Jag är en jefla mes när det kommer till elaka tungor. Blir oerhört ledsen när folk som inte känner mig kommer med taskiga kommentarer även fast det kommer från lågbegåvade människor. Blir otroligt illa berörd. Mest för att jag faktiskt anser mig vara en ganska bra människa. Skavanker kan man alltid jobba på men i det stora hela så är jag en väldigt snäll människa. Har därför så jäkla svårt för onda människor då jag inte förstår syftet.

Mina vänner säger alltid samma sak: ”Skit i det, dom känner inte dig.” Men jag blir ändå genuint ledsen. Olika åsikter kan man alltid ha men gränsen för mig är när det kommer till kränkande personliga påhopp. Även fast jag intellektuellt vet att det kommer från lågbegåvade människor. Tycker oftast synd om dom.

IMG_5798
Så, mitt löfte för 2019 är att jag ska leta upp nån sorts coach, eller vad det kan kallas, som kan få mig att sluta att bry mig, oavsett om jag blir ledsen eller tycker synd om dessa patetiska själar.

För övrigt har jag några sura äpplen jag ska bita i det närmaste kvartalet. Sura men viktiga.

Har ni några riktigt löften som ni tänker införliva och vad har ni för mål 2019?

 1. Nä, inga löften men jag ska sätta mig idag och skriva ner hur jag vill ha 2019. Och så ska jag skriva vad jag har lärt mig under 2018. 2019 ska bli MITT år. Jag tänker hitta min plats i livet och det kommer bli stora förändringar. Det inkluderar separation, nytt jobb, nytt boende och ny bostadsort. Hur fasen jag ska få ihop allt vet jag inte ännu, men det kommer att lösa sig och är absolut nödvändigt för att jag ska må bra. Jag vill önska dig och din familj ett Gott Nytt År och jag hoppas att 2019 blir ett fantastiskt år för er (oss) alla!❤

  1. Ja det där med separation. När är rätt tid för det? Barn involverade. Alltså jag våndas…och funderar…drömmer, fantiserar….Hamnar alltid i ”vad är bäst för barnen”. Man fattar ju inte bara ett beslut för sig själv. Hur tänkte du Mona vid din separation. Vad avgjorde att nu räcker det. Och hur tänker du Helena. Önskar er det bästa för 2019!!!

   1. Åh Carina, jag kan inte svara på det av olika anledningar men i framtiden hoppas jag att alla som är intresserade kommer få ett svar!

   2. Carina, klart man ska tänka på barnen, men mår barn verkligen så bra att leva i en familj som redan spruckit? Barnen märker ju oftast ändå när det inte är bra mellan föräldrarna.

    För mig underlättades beslutet att söka skilsmässa från dotterns pappa för snart två år sen av att han var överjävligt elak mot henne och mig. Hon mår bättre utan dagliga verbala kränkningar. (Det gör jag med.)

    1. Ja det är det som är frågan. Mår de bättre av att träffa mig varannan vecka än att leva med oss båda, men i en kärlekslös relation, dock utan kränkningar och elakheter. Förstår att det inte finns ett korrekt svar på detta. Men det är alltid intressant att höra hur andra har gjort/resonerat…

   3. Blev ensam tre barn för ca 6 år sen. Hade våndats i flera år och om man ska vara ärlig så blev barn nummer tre till för att försöka få en nytändning litegrann. Vi hade inte dåligt men jag älskade bara inte barnens pappa. Saknade honom inte, blev mest irriterand på honom, tyckte det var skönt när han var borta, ville inte ha sex med honom osv. Han gav mig inget annat än trygghet.

    Så jag rannsakade mig själv. Insåg att jag inte skulle må bra av att stanna kvar. Ville att mina barn skulle få växa upp i ett hem av kärlek. Jag ville inte lära mina barn att stå ut i nåt dåligt. Så vi lämnade varandra.

    Första året var en onställning i det nya. Sljutsa till barnens träningar själv. Klara ekonomin…fick ta den lägenhet som fanns med skyhög hyra. Men samtidigt, jag kände mig så fri. Jag behövde inte fråga nån. Åkte på en resa med vänner. Mös på helgerna med barnen.

    Nu fem år senare bor jag med den underbaraste sambon som finns. Vi har varit ihop i fem år och himmel så jag älskar den mannen. Vi hittade varandra på en datingsida!! Jag är ju aldrig på krogen. Vi har flyttat, jag bytte jobb och jag lever ett helt annat liv. Men oj vad glad jag är att jag vågade! Jag har kärlek, nån som stöttar mig och peppar mig varje dag.

    Ni som tvekar men känner att ni inte törs….våga! Barn förstår och du är skyldig dig att få vara lycklig och inte leva bara barnens liv. De anpassar sig. Styrkekramar.

 2. Gott nytt år till dig också ❣️ Det är lättare sagt än gjort det där med att strunta i elaka tungor. Så bra beslut att skaffa en coach som hjälper dej komma vidare.

  Jag är en planerare för jag mår bra av det. Viktigaste löftet för 2019 är att jag ska jobba heltid. Jag är sjukskriven för utmattning sen tre år tillbaka. Har de sista 25% kvar för att kunna jobba heltid. Jag väljer det för att jag som ensamstående är trött på att hela tiden vara orolig för min ekonomi. Ett år med lite mer avslappnad attityd när lönen kommer.

  Som anställd inom offentlig sektor och kulturarbetare så är lönen inte direkt hög. 😎

  Ska bli kul att se vad dina andra läsare har för planer för 2019. Är alltid inspirerande se vad andra tycker och tänker.

 3. Gott nytt till er alla!
  Ja jag hoppas på ett fantastiskt nytt år 💕som alltid har man lärt sig nya saker det gångna året. En av de största påminnelserna detta året är att jag måste lära mig att prioritera mig själv och jag har så otroligt svårt för det! Men någonstans skall man börja, så mitt löfte till mig själv är att faktiskt se till att jag håller och mår bra!

 4. Nope inga nyårslöften, däremot ska jag ta allt som skett under 2018 och se vad jag lärt mig av det.
  Nya erfarenheter, både bra och dåliga, för även dåliga erfarenheter är viktiga lärdomar ☝️.

  Jag hoppas innerligt att du INTE tog en tugga på riktigt av äpplet 🙈

 5. Gott Nytt År (frångår regeln då man i Frankrike inte önskar Gott Nytt År förrän vid och efter tolvslaget, tills slutet av januari dessutom…), jag önskar att det bästa av 2018 blir det värsta i 2019!
  Löften vet jag inte om jag avger men jag vill bli bättre på att leva mer hållbart miljömässigt, producera mindre skräp helt enkelt (zero waste).
  Jag vill också lösa en del mindre hälsoproblem jag har, ta upp löpningen på ”allvar” igen. Inga större revolutioner förutom miljön, men lite ”grus-i-dojan” saker att förbättra!

 6. Inga löften men ett par realistiska mål för 2019 har jag satt upp… Å jag hoppas innerligt att det blir ett bättre år än 2018!
  Kram och Gott nytt år till dig Mona🎉🥂

 7. Gott slut och gott nytt till bästa Mona med största hjärtat. Här i Spanien strålar solen från en klarblå himmel, än är luften lite kylig men snart så…:-). Nä några löften blir det inte men lite mål om diverse dock inte riktigt klar på den fronten ännu. Har träffat en coach då jag har ungefär samma utmaning som du har, jävligt svårt att inte ta saker personligt, svårt när man är engagerad och omtänksam….får se om jag ska jobba vidare med henne eller inte. Stor kram så ses vi snart 🌴🥂👯‍♀️💫💫

 8. Inga löften men jag måste skärpa mig när det kommer till min relation till mat, den är inte nyttig och jag måste komma igång med att gå till gymmet igen. Jag måste för min hälsas skull och nu ger jag blanka fan i vad någon annan tycker. Mitt liv = jag måste ta ansvar.

 9. Gott Nytt År till dig och de dina.
  Min tillvaro har du förgyllt med dina rader i många år nu.
  Bra tänk att ta hjälp.

  Må 2019 fylla oss med glädje och kärlek.

  Kram Anne 🥂🌹💕

 10. Inga nyårslöften här heller, jag föredrar att jobba kontinuerligt med min egen utveckling istället för att hänga upp det på en speciell dag på året. Om du har kvar min bok finns det en del saker i den som jag tror du skulle kunna ha nytta av när det gäller att hantera elaka tungor, titta speciellt i kapitlen om mental träning och självkänsla. Gott Nytt År!

 11. Önskar dig ett trevligt slut av det gamla året och ett riktigt gott nytt år!
  Bra tänkt att ta hjälp mot det som skaver. Förstår att du blir ledsen av trollens inlägg. Jag som följare blir illa berörd av deras kommentarer, så hur ska det inte kännas för dig.
  Jag lovar inget nytt till kommande år men fortsätter att ha fokus på att leva här och nu. Inte skjuta upp något, inte tacka nej till något som erbjuds och att ge mig själv tid för återhämtning också.

 12. Gott Nytt År bästa Mona! Tack för att jag/vi fått följa dig ytterligare ett år, hoppas på många fler. Låter som ditt löfte är bra investering i dig själv 🙂
  Själv ska jag jobba bort ett gäng gravid kilon och ha som mål att kunna jogga en mil när dottern fyller 1, 24 oktober 2019.
  Hoppas du får en fantastisk dag och afton. Kram

 13. …. fortsätta med de livsavgörande projekt som långsiktigt redan är på gång och i sjön!

  Njuta av kommande 7 dgrs sammanhängande ledighet.

  Skjuta in min nya bössa, älska mer och sist men inte minst; dra ner på produkter. Kemikalieinspektionen skulle ha heltidsjobb ett halvår om de gjorde nerslag i mitt toaskåp 😁

  L8r ziz! 💃💖

 14. Tror inte heller på löften men att sätta ett par mål som är nåbara försöker jag göra. Skulle vilja vara mindre ensam, svårt att hitta äkta/seriös vänskap när man är 45+ Vill oxå passa på att tacka ❤️ för att delar din vardag med oss alla.

  1. Håller med dig om att det är svårt att hitta nya vänner som vuxen.
   Bytte stad och jobb pga kärlek för några år sedan och sedan dess känner jag mig faktiskt rätt ensam. Kollegorna på jobbet är trevliga, men arbetsplatsen liten och på arbetsplatsen är jag ensam om mina arbetsuppgifter, vilket gör att jag är hyfsat isolerad från kollegorna under arbetsdagen.
   Sambon och jag arbetar mot varandra tidsmässigt så vi ses egentligen inte så mycket heller, men däremot har vi nu en son som tar upp den mesta tiden, då vi är ensamma tillsammans eftermiddagar och kvällar. Inget fel i det. Jag älskar ju givetvis min son, men från att tidigare varit en rätt social person känner jag mig rätt ensam och helt utan egentid. DET skulle jag vilja ändra under det nya året!

 15. En tanke Mona. Istället för coach, kan du inte bara tänka att vi alla är olika. Vissa människor tycker om en, andra inte. Analysera inte så mycket över varför vissa inte tycker om dig. De gör bara inte det. Njut av alla fina du har. Och kanske ska du inte kalla de som inte tycker om dig för lågbegåvade. Tror att du förlorar på det. Alla tycker olika. Är inte det ok att vissa inte tycker om en? Alla tycker inte om mig heller. Jag har ett väldigt fåtal vänner. De som känner mig och förstår mig. Jag håller inte alltid med dig. Men alltså, jag fann dig, i en mörk period, visste inte vad en blogg var, läste om din indienresa. Alltså på riktigt. Mitt liv var så mörkt, men du skänkte mig så många skratt på natten när jag läste om din resa. Jag är dig evigt tacksam för det. Jag kommer fortsätta följa dig även om jag ibland inte håller med om allt och framför allt blir galen på denna konsumtion. Jag förstår varför det är viktigt i ditt liv. För jag har läst (kanske till skillnad från vissa troll) hur din barndom var. Så jag köper det. Är bara så galet nyfiken på mer i ditt liv, din pappa, din mamma. Men förstår att allt inte kan skrivas om. Framför allt undrar jag hur din äldsta dotter tar sig vidare och mår. Det var en chock för oss alla. Ngt som inte går att släppa. Vet inte var jag ville komma med detta inlägg, men försök att skita i dem som inte tycker om dig. Gott nytt 2019 önskar jag dig och din familj!!

  1. Jag håller helt med dig men när jag, som i morse, får en kommentar om att det är mitt fel att min dotter blev våldtagen så många gånger för att jag är en dåliga mamma, då anser jag att man är extremt lågbegåvad. Nu är det bara två stycken som kommer med återkommande kommentarer av den kalibern. Skulle jag publicera dessa kommentarer så skulle det bli ett världskrig här inne eftersom mina läsare skulle bli vansinniga, och det vill jag inte. Att okända har en bild av mig som inte kanske överensstämmer med verkligheten är ju inget jag varken kan, eller vill göra något åt. Det är ju upp till dom. Har dock två själar som mer än gärna skriver skit för att de är genuint elaka människor. Jag skulle aldrig, ALDRIG skriva ”du är ful” till en människa jag inte känner (än mindre till någon jag känner) och jag kan för mitt liv inte fatta VARFÖR man skriver såna saker. Vad får man ut av det? Jag har ju många läsare, däribland du (!) som absolut inte håller med mig i mångt och mycket och det är ju bara kul. Däremot tar jag starkt avstånd från personangrepp och det är b a r a det jag avser när jag pratar om ”elaka kommentarer”. Jag lär mig för övrigt extremt mycket just från er läsare och försöker hela tiden bli en bättre människa. Men, ibland går det inte så bra. Önskar dig verkligen detsamma Carina!

   1. Tror min kommentar försvann. Att du får den typen av kommentarer finns ju inte i ens tankevärld ens. Total överkurs för mig som lekman. En skadad själ som troligtvis själv skulle behöva hjälp. Kan det möjligen vara en människa som själv blivit utsatt, och som anklagar hela världen för att ingen märkte och satte stopp? Som nu riktar det mot dig istället? Ja jag vet verkligen inte. En sak står dock väldigt klart, och det är hur mycket du älskar dina döttrar!!

    1. Nu har ju teknikerna spärrat vissa ord så om/när någon skriver att jag är en hora till exempel, då ser jag inte ens den kommentaren. Tack och lov…

   2. Verkar lite overkill att besöka en coach för enbart två skribenters trollande. Så mycket och ofta kan de väl ändå inte kommentera elakt. Varför inte bara blockera dem?

    1. Åh, det handlar om att man kan ha nytta av det i vanliga livet också, så klart. Bättra på självkänslan och då blir ”bonusen” att man inte blir ledsen över nättroll. Win win! (De två jag pratar om är de som är värst. Är i och för sig väldigt skonad från dårar men då och då kommer det in nån..)

 16. Jag avger inga nyårslöften numera – kanske ”bara” det att jag lovat mina nära och kära och vänner att äntligen ta tag i det onda i min kropp. Alltså ringa farbror doktorn och få en utredning vad som är fel. För fel är det, ganska mycket fel, då vardagen inte riktigt funkar som jag vill och var van vid.
  Vad gäller elaka kommentarer har jag aldrig fattat sådana. Förstår inte hur någon kan sitta bakom skärmen och vräka ur sig elakheter. Inte heller fattar jag den vuxenmobbning som förekommer. Vi hör och läser om barn/ungdomar som mobbas, men väldigt sällan om vuxna som drabbas. Jag jobbade på samma arbetsplats (ca 300 anställda) i 25 år och där förekom vad vi numera kallar vuxenmobbning. Då tyckte många att det var ”normalt” med skitord, med anklagelser bakom ryggen, med nedsättande ord om arbetskamraterna, tafsande på tjejerna/kvinnorna. Ja, det var mycket som förekom redan då. Samma när jag bytte arbetsplats med ca 100 anställda. Samma stuk, samma ”kultur”. Idag tänker jag betydligt mer på vad som förekom, än jag gjorde då, trots jag gjorde mig mycket obekväm inför chefer och andra, då jag påpekade vissa saker. Förstår så väl dina känslor och tankar när du får vidriga kommentarer, som vi läsare (tack och lov) är ganska förskonade mot här i din blogg.
  Jag hoppas och önskar att folk tar sitt förnuft tillfånga, tänker efter före och också försöker tänka sig själva in i situationen som drabbar de man utsätter för jävelskap.
  Nu önskar vi oss själva och alla andra ett riktigt bra, snällt, trevligt och gott nytt år!

 17. Gott Nytt Ar Mona! Jag har som nyarslofte att slappa mitt forflutna och darmed aven dom 20 kg som jag lyckdes fa med mig pa kopet av stress, sorg och altande. Fyller 40 i september sa det blir en ”Fit by 40” satsning dar jag redan bokat in ett terranglopp pa 4000 moh i kalendern samt en planering om att vandra Inkaleden och springa en halvmara som vi far se om dom ar mojliga att genomfora. Men allra viktigast ar att slappa taget om det forflutna och njuta av allt det fina jag har i livet nu.

 18. Inga löften här, glömmer dom i alla fall. Tycker troll på nätet är tragiska och hemska. DU däremot syns mig vara en vacker människa inifrån och ut, med ett hjärta av guld och en härlig humor. Gott Nytt! ⭐️

 19. 2018 hade jag som nyårslöfte att rensa bort massa grejor och det har jag gjort nästan klar bara en klädkammare kvar att gå igenom. För 2019 har jag inget löfte än.

 20. Enda löftet jag tänker avge är att umgås med med nära och kära. Pärsen vi gick igenom i december med en person på CIVA det gick som tur var bra men j*vlar vad livet är skört. Så jag kommer försöka umgås med familjen och mina nära vänner.
  Gott nytt år !

 21. Jag har egentligen inte något mer nyårslöfte än att klara av mina studier. Mitt första år börjar 2019! Vet i fan om jag klarar av det…!

 22. Förra året toppade jag hela det skitåret med influensan och tandvärken from hell! Då bestämde jag mig för två saker. Jag ska åka på en resa och jag ska byta jobb. Tänk nu är jag här ett år senare och gjorde det! Å tandjäkeln drog jag ut så den aldrig med ska kunna plåga mig.

  2019…jag ska städa mindre och göra mer feelgood saker för mig. Livet är kort och vi alla är så värda att må bra.

   1. Inte fysiskt sjuk. ”Bara” nedstämd och mycket ångest som aldrig verkar bli bättre. Så det är väldigt mycket upp till mig hur det blir med nästa nyårsafton.

  1. Åh, tack! Gucci från Synoptik. Finns i flera färger. Valde mellan dessa och röda men läsarna tyckte de blå var snyggast … så det blev det. Älskar dom!

    1. Gaaah, fan också, svarade från mobilen och tänkte inte på att kolla bilden igen.. De är också ett par Gucci, leo och gröna! Jag byter lite då och då..

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..