När man är den siste på jorden

Jag tillhör den uppenbart lilla grupp med människor som inte är jätteförtjusta i Facebook. Ser det som ett nödvändigt ont. Blir stressad av alla grejer man måste skicka vidare till allt och alla. 

Skärmavbild 2018-12-28 kl. 09.44.11

Men, det sociala nätverket jag aldrig någonsin brytt mig om är Linkedin. Fick nyligen reda på att man inte alls uttalar det ”LinkEdin” … som jag alltid säger … utan bara ”Linkdin”. Japp, så korkad är jag! Reggade mig där för länge sen då nån sa  att ”man måste det” men under alla år kanske jag har varit inne 3 gånger. Varje gång jag får en vänförfrågan, eller vad det kallas för, så klickar jag på ”Acceptera”. Då länkas jag automatiskt vidare in på min sida, men jag trycker alltid på ”X” och går ut därifrån utan att läsa. En gång sökte jag på ett namn men klickade inte vidare.

Således har jag inte fattat innebörden av att man ska vara reggad där. Tills nån viktig människa sa att man faktiskt måste engagera sig då LinkDIn är en jättebra sida för att skapa kontakter. Så, nu ägnade jag 5 minuter till att klicka på en massa människor för att skapa kontakt. Snacka om att vara sist på bollen!

Vill bara kolla med er om jag var den ende i Sverige som inte har engagerat mig?!

 1. Nej då, du är inte den ende. Har inte ens registrerat mig och jag uttalar ordet precis som du skriver. Blivit tillrättavisad av de som vet ett antal gånger men kommer aldrig ihåg hur man säger det. Dock borde jag kanske ta tag i en registrering inför framtiden. Har sålt företaget och är därmed arbetslös den dagen jag ska ut på arbetsmarknaden efter lång sjukskrivning då jag knockades totalt av att springa jäkligt hårt in i väggen.

 2. Nä du är inte ensam, jag orkar inte heller med Facebook och Linkedin. Det där med att vara uppkopplad och nåbar 24 timmar per dygn tror jag är fn av anledningarna till att våra ungdomar blir utbrända och stressade och inte orkar med skolan. Instagram är det jag tittar in på någon gång i veckan och kollar läget. Telefonen kan ligga i bilen en hel helg utan att jag bryr mig. Vi har fortfarande fast telefon så vill de nå mig får de ringa hem. Är man uppväxt med röd cobratelefon och telefonkiosk blir man inte så hysterisk om inte telefon, dator osv fungerar

 3. Nä, inte reggad och kommer inte bli heller. Har inte instagram eller twitter heller. Och vet du vad, det är inte så många saker man ”måste” göra! Man kan välja själv och välja att avstå om man vill det. Jag använder facebook men är inte så förtjust i det egentligen. Skickar aldrig vidare saker där (absolut inget man behöver göra), för att jag inte vill det. Du är vuxen Mona och får bestämma själv!😉 God fortsättning!

 4. Dödat twitter
  Dödat insta
  använder inte Fejan
  använder inte linkÖduh
  behåller bloggen ett tag till
  bygger fortsättningsvis irl-kontakter 4 the future..
  och dig =)

 5. Du har ju allt det där och vet tydligen vad det är också. Själv har jag ingen facebook eller nåt. Och Vad är Linkedin? Förklara gärna för en som inte vet.
  Man klarar faktiskt att leva ett bra liv utan sociala medier🤗

  1. Ett socialt nätverk som tydligen ska vara jättebra när man söker jobb. Har flera kompisar som blivit ”headhuntade” via Linkedin…

   1. Det är precis det som det är till för, att synas på arbetsmarknaden helt enkelt.
    Inget ”måste” för någon. Var och en gör det som känns bäst för en själv😀.
    Och det har ingenting med FB eller IG att göra, inget du måste kolla hela tiden.. om du inte vill förstås.

 6. Har en profil på linkedin men fattar inte vad jag ska med det till egentligen.Är aldrig inne på sidan 🙄 Vill inte ha fler kunder (angenämt problem jag vet) och söker inget nytt jobb…
  Men någon kompis sa att ”alla har det”, då skaffade jag också det, suck….

 7. Nej…är inte med och tänker inte gå med heller.Kan väl vara en bra sida om man t ex söker jobb men jag trivs så bra med mitt jobb så jag låter bli 🙂

 8. Jag fick en förfrågan om att en avlägsen kompis ville lägga till mig i sitt nätverk där,så jag följde länken och reggade mig. Förstod inte vad jag skulle ha det till,då det verkade som nåt jobbsökningsställe. Är nog bortåt tio år sen,och jag har aldrig loggat in igen. Men Facebook gick jag lite motvilligt med i för sju år sen. Har även Instagram sen ungefär fyra år.

 9. Nope. Bara sex år kvar till pensionen så jag börjar äntligen skönja ljuset i tunneln. LinkEdidånk och andra sajter som bara skruvar upp tempot ytterligare klarar jag mig utan .

  1. Också max 6 år kvar till pensionen, och stannar där jag är tills dess, om inte något helt oförutsett inträffar. Har hört talas om Linkedin, men jag bryr mig inte. Har dock fattat att det är mer för arbete.

 10. Rekryteringsbranschen använder sig av LinkedIn för att hitta kompetens. Det kan vara bra att ha sin uppdaterade profil där, om man vill så klart. Det är inget man behöver följa och det är ingen där som är intresserad av var man köpt sina strumpor eller vilken frukost man äter så som det berättas om på FB. Här handlar det om ens arbetsliv. Du skulle kunna bli headhuntad och få ett fett erbjudande tex som inköpschef på ett större företag med trevliga förmåner och bra lön. Du kan välja att tacka nej, för du inte vill ha förändring – helt ok, men finns du inte där kan du inte få något erbjudandet alls att välja på. För man kommer inte hitta dig.

 11. Hehe! LinkEdIn sa jag också fram tills en vän rättade mig.
  Ähh, inte så pjåkig själv med uttal. Man förstår ju vad folk säger/menar. 👍🏻👍🏻

 12. Ingen facebook, instagram el twitter. Inget på linkedin. Hemtelefon och en mobil jag kan låta ligga…..född -69 så jag är ju inte jättegammal.

 13. Hmm vad 17 är linkdin ? Facebook insta vet jag vad det är men linkdin?😂🤢ingen aning, då,är jag näst sist på denna planet som inte hajjar vad det är

 14. Skaffade för flera år sedan men tog bort rätt fort då jag aldrig var där. Även om jag söker jobb struntar jag i LinkedIn. Dock alltid vetat hur det uttalas. 😉 😉

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..