Julens högvinst

I vår familj spelar vi alltid ”Julklappsspelet”. Det brukar alltid gå hett till då det i regel finns en hel del good shit.

IMG_1632
För somliga gick det väldigt bra.
IMG_1633
… själv blev man kvar med tävlingens Svarte Petter. Uj så sur jag var.

Spelar ni Julklappsspelet? Och i så fall, vad har ni för regler. Vi kör en runda på 10 minuter där man slår två tärningar. Får man 1 eller 6 så får man välja ett inslaget paket. Får man två 6:or så får man även slå ett extra slag. Om någon skulle bli utan paket så får den som har flest paket ge bort ett. Efter det öppnar man alla paket så att man kan se vad man ska försöka roffa åt sig. …  sen börjar man om med tärningsslagen. Samma siffror gäller. Vi brukar dock utöka tiden till  15-20 minuter. Skillnaden nu är att man får sno paketen från varandra. Ju färre spelsekunder det är kvar, ju fortare går det och ju hetsigare blir alla.

Sjukt jäkla roligt … om ni inte har provat tidigare.

 1. Teresia skriver:

  Vi gör som ni men vi har även lagt till att om någon slår en 3:a ska alla flytta sina paket ett steg till vänster och slår någon en 5:a flyttar man de ett steg till höger 😆.

  1. Men, det är ju JÄTTEroliga regler, dom tänker jag sno!

 2. Yasmina skriver:

  Jeezus, vi spelade detta för några år sen, bara vuxna vid bordet – askul!
  Men iår bestämde andra svägerskan(som inte var med första gången) att i år skulle minsann baaarnen få vara med…🤦🏽‍♀️
  Ja, det blev ju pannkaka av allt kan man säga.
  Något barn som käkade choklad samtidigt och fingrar skulle torkas innan tärningsslaget, någon vägrade släppa ifrån sig vunnet paket, ett annat grät för hen inte slog rätt på tärningen och inte fick några paket. Och så allt gick såklart superlångsamt med tärningar ner på golvet hels tiden…
  Nästa gång : 10 -års gräns minst!!!

 3. Vi kör en vända med inslagna paket där man får ta när man får en 6.
  När alla paket är slut får man öppna. Sedan kör vi en runda där man får ta på 6 och måste ge bort på 1, då kan man bli av med det man inte vill ha. Hos oss kan man bli utan helt.

 4. Jenny skriver:

  Vi spelar också,så himla kul! Vi slår två tärningar får man ett par får man ta ett paket,när alla paket är slut så öppnar vi å kör en runda till på ca 15-20 min. Får man ett par får man sno ett paket men man får inte ta från den som bara har ett👍 Ha en fin dag! Kram Jenny

 5. Det är ju höjdpunkten på julafton!! Vi bestämmer alltid ett tema på paketen. Tex: måste vara hemgjort, en upplevelse, glammigt, börja på bokstaven K et etc och så får man tolka temat som man vill men måste ha en förklaring på hur man tänkt. Sen köper eller tillverkar vi tex 5 paket var för ett värde av minst 50kr/st. Vi kommer överens om reglerna INNAN vi börjar spela, mycket viktigt! (Kan vara olika från år till år) Men oftast gör vi såhär: Vi kör först en runda tills paketen är slut och sen öppnar vi och kör sen en runda till på 5 min där man får sno från de andra om man får en etta eller en sexa, men man får inte sno från någon som bara har ett paket.. Det blir alltid väldigt högljutt och livat och det ALLTID en viss sak som alla slåss om 😂🤣

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..