Julens högvinst

I vår familj spelar vi alltid ”Julklappsspelet”. Det brukar alltid gå hett till då det i regel finns en hel del good shit.

IMG_1632
För somliga gick det väldigt bra.
IMG_1633
… själv blev man kvar med tävlingens Svarte Petter. Uj så sur jag var.

Spelar ni Julklappsspelet? Och i så fall, vad har ni för regler. Vi kör en runda på 10 minuter där man slår två tärningar. Får man 1 eller 6 så får man välja ett inslaget paket. Får man två 6:or så får man även slå ett extra slag. Om någon skulle bli utan paket så får den som har flest paket ge bort ett. Efter det öppnar man alla paket så att man kan se vad man ska försöka roffa åt sig. …  sen börjar man om med tärningsslagen. Samma siffror gäller. Vi brukar dock utöka tiden till  15-20 minuter. Skillnaden nu är att man får sno paketen från varandra. Ju färre spelsekunder det är kvar, ju fortare går det och ju hetsigare blir alla.

Sjukt jäkla roligt … om ni inte har provat tidigare.

 1. Alla köper två paket vars sammanlagda värde är 100 kr.
  Slår två tärningar – par = ta ett paket.
  När paketen är slut ställs en timer på en tid mellan 7-15 min (bara den som ställer den vet exakt vad).
  Slår tärningarna igen – par = ta ett paket från någon annan.
  Man får inte ta från den som bara har ett paket kvar (regel pga barn med och spelar).
  När tiden är slut öppnar man paketen. Och så garvar vi åt varandras nitlotter, dvs de paketen som alla slagits om men som visade sig bara innehålla typ ett tusenpack med tops (som min man fick i år).
  Vi slår inte vidare efter att vi har öppnat utan slåss om paketen när vi inte vet vad som är i och får skratta åt innehållet sen. Vet att det nog är vanligast att köra en omgång till efter att de har öppnats men det känns inte lika roligt utan mest girigt då eftersom alla vet vilka klappar som är bra och vilka som mer är skämt då.

 2. Vi spelar 3 familjer som köper 10 paket vi är 10 st sammanlagt. Först kör vi udda eller jämt nr (endast en tärning vilket vi kommer överens om innan) När alla paketen på bordet är slut (någon kan vara utan och den får börja) Vi byter då från udda eller jämn siffra beroende på vad vi hade första varvet. Nu ställs en väggklocka mellan 5-30 minuter och nu snor vi från varandra. Dock ska alla ha minst ett paket, har man ett får man inte sno från den.

 3. Det är ju höjdpunkten på julafton!! Vi bestämmer alltid ett tema på paketen. Tex: måste vara hemgjort, en upplevelse, glammigt, börja på bokstaven K et etc och så får man tolka temat som man vill men måste ha en förklaring på hur man tänkt. Sen köper eller tillverkar vi tex 5 paket var för ett värde av minst 50kr/st. Vi kommer överens om reglerna INNAN vi börjar spela, mycket viktigt! (Kan vara olika från år till år) Men oftast gör vi såhär: Vi kör först en runda tills paketen är slut och sen öppnar vi och kör sen en runda till på 5 min där man får sno från de andra om man får en etta eller en sexa, men man får inte sno från någon som bara har ett paket.. Det blir alltid väldigt högljutt och livat och det ALLTID en viss sak som alla slåss om 😂🤣

 4. Vi spelar också,så himla kul! Vi slår två tärningar får man ett par får man ta ett paket,när alla paket är slut så öppnar vi å kör en runda till på ca 15-20 min. Får man ett par får man sno ett paket men man får inte ta från den som bara har ett👍 Ha en fin dag! Kram Jenny

 5. Vi kör en vända med inslagna paket där man får ta när man får en 6.
  När alla paket är slut får man öppna. Sedan kör vi en runda där man får ta på 6 och måste ge bort på 1, då kan man bli av med det man inte vill ha. Hos oss kan man bli utan helt.

 6. Jeezus, vi spelade detta för några år sen, bara vuxna vid bordet – askul!
  Men iår bestämde andra svägerskan(som inte var med första gången) att i år skulle minsann baaarnen få vara med…🤦🏽‍♀️
  Ja, det blev ju pannkaka av allt kan man säga.
  Något barn som käkade choklad samtidigt och fingrar skulle torkas innan tärningsslaget, någon vägrade släppa ifrån sig vunnet paket, ett annat grät för hen inte slog rätt på tärningen och inte fick några paket. Och så allt gick såklart superlångsamt med tärningar ner på golvet hels tiden…
  Nästa gång : 10 -års gräns minst!!!

 7. Vi gör som ni men vi har även lagt till att om någon slår en 3:a ska alla flytta sina paket ett steg till vänster och slår någon en 5:a flyttar man de ett steg till höger 😆.

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..