OBS! Falska meddelanden på Facebook

Alldeles nyss fick jag att direktmeddelande på Facebook. Jag var lite upptagen när det plingade till så jag svarade utan att tänka mig för. Hade jag varit lite mer medveten så hade jag a) fattat att det var nåt skumt eftersom Jessica h a r mitt mobilnummer B) Hon har inte alls den tonen när hon pratar/skriver. 

Skärmavbild 2018-12-25 kl. 09.44.58
Fortsätter med det jag gör och svarar på frågorna med ett halvt öga utan att tänka alls.
Skärmavbild 2018-12-25 kl. 09.45.32

Vaknade till slut och insåg snabbt att det är nåt jefla ruffel och båg.

Särskilt när jag får ett meddelande på mobilen. Kan tänka mig att fler kommer råka ut för det här så var uppmärksamma!

  1. Ett tips!
    Om ni inte redan lagt in köp-spärren på Klarna-appen så gör det!

    Genom att göra detta så går inte ett Klarna-köp i nätbutik igenom förrän ni har godkänt köpet med er BankID (på mobilen). Först när ni godkänt med BankID så går beställningen och köpet igenom. Fungerar suveränt smidigt!
    Alltså – logga in på appen, välj ”huvudet” i vänstra hörnet och i menyn sen ser ni ”BankID vid Köp”.
    Inget jätteskydd för bedrägeri men betydligt bättre än inget alls.

  2. Fick en vänförfrågan av Johanna Ahlgren ( din kompis va?) på fb. Sekunden senare kom meddelande på messenger på tyska (!) där hon ville ha mitt telenr…. haha. Tur du hade varnat innan!

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..