ANNONS

Jultraditioner

/

I vår familj firar vi alltid julen hemma hos oss. Vi har en väldigt liten släkt, typ nästan inga alls. Min mamma, som är en jefel i köket, lagar alltid allt mat. I år hade jag en enda uppgift: köpa potatis. 

IMG_1562
Mina föräldrar brukar dyka upp vid 14-tiden och vi inleder alltid julafton med fika. Ovan är en yttepyttdel av allt mamma bakar.

Sen den obligatoriska astråkiga ”Kalle och hans vänner”.  I år bestämde sig Nisse för att bli bajsnödig prick 15.00 så det var bara att klä på sig och gå på promenad i minus 8 grader.

Kommer tillbaka. Kalle tar slut och min mamma reser på sig och säer att hon ska gå in i köket och skala potatisen. ”Var har du den?”

Ähum. Kan tänkas att jag glömde. Googlar som en dåre. Varenda affär är stängd. Sätter mig i bilen och tänker att jag drar runt och kollar ändå. Kanske någon affär har glömt att stänga, hehe. Och nej, utan potatis på julafton är helt omöjligt.Skickar iväg ett sms till Anna och James. Som köpte vårt hus. 

Skärmavbild 2018-12-25 kl. 07.52.33

IMG_1576
Märklig känsla att kliva in i det hus man firat 16 jular i men också samma känsla varje gång jag gör det: helt rätt. Jag har bott klart där och är mer glad över vår vänskap med dom. 
IMG_1577
Hur många blir kompisar med dom man säljer sitt hus till?! Våra män tycker dessutom att de har flera gemensamma beröringspunkter: bland annat att de är gifta med Europas gnälligaste kärringar. Oj som de brukar göra narr av oss. Sen att ingen av dom skulle erkänna för omvärlden att de inte skulle klara sig en kvart utan oss … är en annan sak!
IMG_1580
James är engelsman så deras julaftonsmat ser lite annorlunda ut än vår. Jag var bra sugen på att stanna kvar då jag älskar skaldjur. 
IMG_1560
Men, jag var tvungen att dra hem. För mig är det nämligen ingen julafton om inte två saker serveras: Jansson och, my number one favorite: lutfisk. Alltså på riktigt, fuck sill, korv, ägg och annat på bordet. Lutfisk är det GODASTE jag vet! Kan inte visa hur min tallrik brukar se ut för jag får jämt skäll av min mamma. Potatis, sås, kryddor och fisk ska nämligen mosas ihop till en jätteklethög! Yummie, yummie!

Har ni någon julrätt ni aldrig skulle vilja vara utan?

IMG_1569
Efter middagen är det sedvanlig julklappsutdelning. Finns inget i livet jag är gladare över än mina döttrar. De är anledningen till att jag orkar med all skit. Fifasen så stolt jag är över dom. 
IMG_1604
På kvällen kom Wilmer-Malin och hennes sambo över … tillsammans med sambons dotter och Malins kusin. Vi avslutade julafton med att spela spel. Hur kul som helst.

Hur ser er jul ut?

22
63

Genom att klicka på "Skicka" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00