Ni som bor i Stockholm

… och som har öppen spis eller liknande: kan ni rekommendera något bra företag som levererar ved?

Ved
Vi köper jämt på Statoil men inser att vi borde bli lite mer smarta och köpa mycket på en gång då vi eldar i stort sett varje dag.

 1. Gott att ha egen skog att ta ved ifrån.
  Lite jobb att lägg ner en vecka per år då vi värmer huset med ved året om. Det går åt cirka 25 kubikmeter per år så det gäller att häng i med att ta ner träd och sedan såga och klyva. Grannen som är 92 år säger att veden värmer tre gånger. När msn tar ner träden, när man sågar och klyver och sedan i vedpannan och i öppna spisen.
  Granngården och Bauhaus säljer ved på pall med hemleverans.

  1. Vilken lyx! Var på Bauhaus igår och såg deras ”säckar”! Det var små minivarianter av de vi brukar köpa!

 2. Jenny skriver:

  Hej!
  Min allra största skräck är tandläkaren! Du som verkar gå regelbundet hos tandläkaren med tanke på tandställning ”kommer undan med ett hål så stort att du kan stoppa in lillfingret i hålet”??? Jag svimmar ju bara där 😭 Har inte snygg-Tove sett det där resväsk-stora hålet? Oh My…. Jag trodde man fick full renovering vid varje tillfälle. Fast jag vet ju inget för jag vågar inte gå dit! 😐

  1. Problemet var att jag hade en porslinsfyllning som dolde det. Hålet var på ”insidan” av det och syntes bara via röntgen. Det var som om tanden var ihålig, om du fattar vad jag menar. Så, när hon tog bort den gamla porslinslagningen så var det bara ett jättehål kvar! Jag har gått hos en annan tandläkare i 25 år och började hos Tove enbart för tandställningen (min gamla tandläkare jobbar inte med den typen av tandvård) och sen bestämde jag mig för att stanna kvar hos henne så veckans undersökning var min första hos henne.

 3. Helen skriver:

  Känner mig verkligen som en lantis nu, köpa ved på Circle K 🙂 Vi köper 6 kubik för 400 kr per kubik inför vintern alltså 4 öre per liter, då ingår hemkörning. Men som sagt vi bor på landet och kanske inte finns så många skogsägare/bönder nära er 🙂
  God jul och tack för allt du delat med dig av under det gångna året. Kram Helen

  1. Eva skriver:

   Haha, tänker detsamma. Läser kommentarerna med en viss förtjusning😃Köpa ved på Cirkle K, ja jösses. Bor också på vischan (5 mil norr Sthlm) och här kommer det ett par kubik i taget. Måste ju ha fyr i vedspisen varje morgon annars blir det ingen bra start på dagen😉

   1. Hade jag haft plats i garaget så hade jag beställt från landet jag med. Har hört att det finns nåt företag som kör till Stockholm mellan varven…

 4. Jesse skriver:

  Stockholms ved lager har jag handlat av, nöjd med produkten och avlastningen. Kolla med statoil hur stora säckar som dom har så vet du hur mycket du ska beställa

 5. Vi brukar köpa på Stockholms vedlager. Vi har köpt lösved och staplat i vårt förråd men de verkar leverera i 40 literspåsar.

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..