Sweet Lord så fort det går nu

Helvitti, hinner inte med ett jota … känns det som. Tredje advent, knappt en julpryl upp och väry få julklappar inhandlade.

IMG_1281
Min helg började i fredags med att lyssna live på årets ena fredspristagare, Dr Denis Mukwege. Jag var även inbjuden till minglet före och efter men var så stressad när jag kom att jag gick fel och hamnade i en helt annan del där hundratals människor väntade på att få komma in i hörsalen. 
IMG_1285
Men, först måste jag berätta att jag blev svårt överraskad av kvällens moderator, Lydia Cappolicchio, f d programledare. Jag har totalt glömt bort henne och undrar varför hon försvann från tv-världen för hon är fantastiskt duktig.
IMG_1299
Jag har inte jättemycket till övers för vår utrikesminister men Lydia fick mig att tokglömma det under hennes intervju med Margot.
IMG_1314
Den här mannen. SOM han har hjälpt och förändrat livet för tusentals kvinnor i Kongo. Kvinnor, flickor och spädbarn. Alla våldtagna. Kongo är ett av världens absolut rikaste land. Deras naturtillgångar är större en EU’s och USAs gemensamma BNP. Då kanske man förstår. Problemet är att landet är extremt korrumperat och alla slåss om makten. 
IMG_1303
Läkarmissionen är den största givaren för Dr Mukweges organisation och har hittills, med hjälp av alla oss givare, skänkt över 60 miljoner kronor.

Jag önskar s å att jag kunde jobba mer med sånt här men än så länge har jag inte råd. Skulle verkligen ville resa runt i världen och försöka hjälpa till i utsatta områden. 

IMG_1319
Jag skulle egentligen ha tillbringat hela fredagskvällen hemma hos Maria, min f d granne. Hon som i våras köpte ett hus och som inte ens har en tumme mitt i handen, hon har ingen alls. Jag stannade inte kvar med Läkarmissionen utan åkte hem till Maria där alla redan hade ätit för länge sedan. 
IMG_1321
Malin, som äger Kindahls Dansskola där talibanen tävlingsdansar, och hennes man var också på middagen. Nu är dansterminen slut och hon, som normalt jobbar som en dåre, får äntligen vila lite nu innan nästa termin sätter igång i januari.

Lördagen startade med att jag körde talibanen till kyrkan. Hon går en ledarutbildning och igår fick hon hålla i en andakt alldeles själv inför 60 personer. Jag är svårt imponerad måste jag säga och jag är glad att hon är involverad i kyrkan eftersom jag ser hur mycket glädje det skänker henne.

Efter det gick jag inte utanför dörren. HELA dagen och HELA kvällen gick till att packa bajssprejer. Maken var måttlig road över att husfrun inte har tid för honom.

IMG_1323
Just det ja, jag har fått flera mail från er som undrar över mitt halsband jag haft i några inlägg. Det är en silverfågel, Fågel Blå, som Silver-Madeleine har gjort. Jag får SÅ många komplimanger för den.
IMG_0204
(Kostar 2.200 kr och det finns en liten variant, som ovan, och den kostar 1.850 kr)

Jag har sett den flera gånger runt Madeleines hals och när hon var uppe i Stockholm senast så bestämde jag mig för att beställa den även fast jag egentligen är mest ”guldig”. 

IMG_0965

IMG_1033
Jag ÄLSKAR den och när jag får råd tänker jag be henne göra en exakt likadan i guld. Hon har ingen webbshop men Instagram och Facebook och heter Silver By Madeleine. Årets finaste julklapp till mig själv!

Idag tänker jag ta en paus, åka in till Wilmer och fika, hem och röja eftersom det ser ut som en jefla bomb har slagit ner. Resten av dagen kommer mest troligt gå till att fortsätta att packa ordrar. Måste se till att ni får alla era paket i tid.

Jag vet på riktigt inte ens vilken veckodag julafton är på. Har inte hunnit kolla.

 

  1. Anna skriver:

    Julafton är en måndag. Nu slipper du kolla.

    1. Haha, tack. Har varit inställd på att det är nästa helg!

  2. Malin skriver:

    I år är första året jag köper julklapp till mig själv. Det fick bli ett par guldörhängen.

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..