Har ni hört den om elefanten?

Reklam för mina egna grejer

När jag handlar grejer blir jag extra glad om det finns en bakgrund till produkten och nu ska ni få höra en riktigt fin historia.

För flera år sedan åkte en dansk pappa med sin son till Thailand på semester. På ett elefantsjukhus träffade de på en djurskötare som skötte om en alldeles speciell elefant, Mosha. En bäbiselefant som trampat på en mina och då blev av med ett ben. Mosha skulle inte få ett drägligt liv med tre ben varför det enda alternativet skulle bli avlivning.

Pappan åkte hem till Danmark och bestämde sig för att starta ”Elephant Parade”. Numer världens största organisation till förmån för den utrotningshotade asiatiska elefanten. Pappan och sonen köpte in ett gäng prydnadselefanter och målade dom i olika mönster. Det här växte oerhört snabbt och idag målar även kända konstnärer dessa elefanter. Tack vare denna organisation fick Mosha överleva och hon är idag världens första elefant med en benprotes. Elephant Parade har varit runt på många ställen överallt i världen med sin utställning. Väldigt likt ”The cow parade” om ni minns det.

159596475-origpic-39a7b2
Varje elefant är unik och samma mönster målas bara i en viss upplaga och är därför numrerad. Man får med ett litet certifikat. De finns i tre olika storlekar och är en fin present att ge bort. Själv har jag 4-5 elefanter runt om i huset. Älskar dom.

HÄR hittar du dom.

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..