En fantastisk julklapp till några av Stockholms hemlösa

Tänk att det egentligen krävs ganska lite för att på riktigt hjälpa en annan människa.

logoviddinsida

Som många av er vet är jag involverad i organisationen VidDinSida – Stockholm. En idéell organisation som Jeanette Höglund startade för några år sedan.

ladda ned
Jeanette är mer känd för allmänheten som ”Tunnelbane-Nettan” från serien ”Tunnelbanan” på kanal 5.

Organisationen vänder sig till fattiga pensionärer som inte har någon missbruksproblematik. Två dagar i veckan håller man till i lånade lokaler mitt i Stockholms city där man serverar mat, delar ut kläder till de som behöver … och en himla massa värme och kärlek. Dessa två kvällar går alldeles för fort, öppet endast mellan 21.00-24.00 men till dess att vår nya lokal står klar så måste vi ha det så.

Jeanette har genom mycket hårt arbete lyckats börja få VidDinSidas röst att höras lite högre upp i samhället. Vi har en lång väg kvar men det går framåt. Hon lägger ner all sin vakna tid på att lyfta detta enormt växande problem och vägrar att ge upp förrän alla hemlösa har någonstans att gå. Varje dag i veckan. Året om.

Julen närmar sig med stormsteg och alla dessa människor är hänvisade till Stockholms gator, dag som natt. Det är en mardrömstid för dessa människor då juletid är synonymt med familj, tradition,  gemenskap och värme.

Tack vare ett fantastiskt samarbete med Hotell Scandic Malmen här i Stockholm med deras Sales & Marketingansvarige Lisa Persson i spetsen, kommer ett antal hemlösa få en otrolig julhelg då hotellet öppnar upp för dom.

Ca kl 15.00 på julafton välkomnas alla med varm glögg, pepparkakor och tilltugg tillsammans med Kalle Ankas julprogram på storbildsskärm.

Efter de checkar dom in på egna rum, tar en dusch och byter kläder. Lite senare serveras ett fantastiskt julbord i hotellets restaurang. Efter en trevlig kväll, en god sömn väntas en härlig frukostbuffé.

På juldagens kväll får gästerna välja vad de vill från den vanliga restaurangmenyn. De får stanna på hotellet i två dygn och ni ska veta därute att det här hade inte heller gått utan er ekonomiska hjälp. För oss är det självklart att gå på toa när vi behöver, duscha när vi vill och sova i sköna sängar. Denna möjlighet har INGEN av dessa människor och nej, de statliga härbärgen är inget alternativ eftersom där finns det missbrukare och annat löst folk som rånar dessa fattigpensionärer. De stjäl allt från pengar till rullatorer (!).

Många människor måste idag hålla hårt i sina plånböcker och alla kan inte skänka stora belopp. Man kan kanske tycka att 10-20 kr inte är mycket men OJ som det hjälper! Tack från djupet av mitt hjärta för att ni ger dessa människor en fantastisk jul! Många har inte firat jul på många, många år.

Jag är medveten om att alla har extra mycket utgifter nu men OM ni har en slant över så swisha gärna. Tack vare er så kan vi fortsätta verksamheten eftersom vi inte får några som helst bidrag från de som b o r d e se till att VidDinSida inte ska behöva finnas! Swishnummer: 1236333165

TACK alla ni som skänker och TACK till Hotel Scandic Malmen som vågar tänka utanför ramarna och göra detta möjligt!

  1. Anne skriver:

    Mona, du skrev att de även delar ut kläder. Kan man skänka kläder som kommer till användning?

  2. Ulrika skriver:

    Nu kom det en tår. Så otroligt fint att några får en bra jul. Jag hatar att vid din sida måste finnas. Samtidigt älskar jag naturligtvis att de finns.

  3. Tack Mona för ditt inlägg! Det ger mig möjlighet att kunna hjälpa till att göra julen trevligare, varmare och mindre ensam för de av våra äldre som behöver stöd. Har självklart swishat en liten slant, vilket även gör min jul bättre då det känns så gott att kunna göra gott.

  4. GUD vad bra! Vill bara highlighta att för oss som bor i utlandet och inte har swish kan man även betala via Paypal/hemsida. Har precis skänkt en slant – gamla ensamma är min akilleshäl och om de är hemlösa ännu värre! Tack för att du engagerar dig i detta.

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..