Once in a lifetime

images
När man för första gången har en dotter i niondeklass som är skolans lucia … och inga föräldrar får komma.

Morr!

 1. I know the feeling. Även om det inte är niondeklass här men ändå. Skjutsa och sen gå. Typ.. Bett sittande kompisar att ta kort. 😭

 2. Jag var helt övertygad om att Talibanen gick i gymnasiet och funderade i förvirringen ett tag på om du hade någon ytterligare unge (förutom Talibanen och Fd Tonåringen) som du varit jäklig hemlig om och som jag totalt missat.
  Sen ramlade poletten ner!

 3. Är det så även på skolan?? Trodde endast det var på förskolan…..ska dit i eftermiddag och titta på en film när sonen lussar….hahahaha

  1. Ang fotbollscuper och matcher så handlar det knappast om att ingen ska bli kränkt, utan att fokusera på glädjen i sporten snarare än vinsten i sig. Det blir mindre elitsatsning i låg ålder, alla får vara med och leka (för jo, det är just lekfullt och lättsamt det ska vara för de små). Jag tycker att det är bra 👍🏻

   1. Det där med att barn inte klarar av att förlora en match tror jag beror mycket på hur föräldrar och tränare beter sig.
    Sonen spelade både fotboll och ishockey från 7 års ålder tills han var 16 och började i gymnasiet.
    När han började spela hade killarna världens bästa tränare de kunde förlora fn match med 10-0och ändå vara glada ändå. När man frågade hur det hade gått de gånger man inte var med och tittade svarade sonen ”Vi förlorade men vi gick glass ändå ”. Tränarna gjorde alltid något positivt efter en match var spelad. De peppade killarna så de hade roligt på plan. Alla fick spela en stund och msn pratade inte om det dåliga i spelet utan det som var bra.

    Livet är ju inte sådant att man blir skyddad från orättvisor, elakheter, människor som skor sig på andra, barn klarar av att förlora i spel om man förklarar och kanske fokuserar på det positiva istället, att man är bra som man är.
    Dottern sa en gång när vi hade haft en stooor diskussion varför hon inte kunde få ett till husdjur att det är inte rättvist. Jag var trött och irriterad och svarade att livet är inte rättvist, lika bra du lär dig. Ångrade mig när jag sagt orden men dottern förstod och har varit tacksam över att vi aldrig curlat och strukit över sånt som varit svårt. Vi har alltid funnits för våra barn, talat om för dem att det aldrig finns något dom är så hemskt att man inte kan ringa till oss.

    Hur blir det i framtiden om brzn och ungdomar skall skyddas från sånt som är obekvämt och svårt. Å andra sidan klarar de ju av att titta på både det ena och det andra på tv och spela datorspel som går ut på att döda så många man kan. Det tycker jag är värre än att förlora en fotbollsmatch.

    1. Tyvärr är det nog inte barnen som inte klarar av att förlora utan deras föräldrar och tränare. Lagen toppas från tidig ålder, vilket gör att till exempel de barn som utvecklas senare kanske tröttnar och slutar i förtid.

     1. Exakt, håller med. Det handlar som sagt inte om vinst eller förlust, utan om att vissa barn till slut känner att de inte är bra nog att vara med. Tycker det i så fall är lite hårt att säga ”nej du platsar inte i laget, men livet ÄR orättvist, bara att tugga i sig”. Tycker att så länge de är små så är det bra att fokusera på att röra sig, komma in i ett lag, ha kul och leka.

 4. Förstår precis vad du menar. Hade det precis likadant med min dotter förra året när hon gick i nian. Jag chansade och ringde skolan och fick då till svar att det var klart att lucians föräldrar fick komma. Rätt eller fel men jag blev överlycklig.

  1. Alla människors lika värde? Lucia ”finare” än andra? Jag som förälder kanske hade velat se mitt barn vara tomte. Konstigt agerande från skolan. Antigen får alla föräldrar se, eller ingen.

 5. Varför får inte föräldrarna komma? Är det pga att det blir för mycket folk? Man hade kanske kunnat begränsa till en förälder per barn eller nåt i så fall.
  På vår förskola fick alla komma, något barn hade förutom syskon med sig 7 vuxna släktingar. Då blir iof andra föräldrar irriterade om man inte är tidigt ute och kan få bra sittplatser.

 6. Trodde också det gällde bara vissa förskolor. Nu är jag ju inte uppdaterad vad gäller detta och har inte följt debatten. Sista gången jag var på lussefirande var när barnbarnet gick på dagis (ja jag vet att det heter förskola ) och då var det förbjudet att fota. Förstod det, eftersom vissa barn och föräldrar levde under skydd. Helt acceptabelt och självklart att respektera. Numera vet jag inte varför föräldrar och anhöriga till äldre barn och ungdomar inte får vara med.

 7. På dotterns högstadie har dom lussetåget för familj och vänner på kvällen innan, på luciamorgonen är det enbart för skolans elever och personal. Alla nöjda och belåtna 😀

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..