Hörni, kan vi hjälpa en smula?

Jag har fått flera mail angående en ung pojke med dödlig cancer och jag har dessvärre prioriterat andra saker och inte hunnit sätta mig in i hans historia men igår kväll fick jag ett mail från hans pappa och mitt hjärta gick sönder.

Skärmavbild 2018-12-06 kl. 10.26.04
Det här är Oscar. Han är 13 år och bor i normala fall i Skåne. För ett år sedan konstaterade man att han fått en mycket ovanligt form av cancer i hjärnan. I Sverige finns ingen som helst behandling men familjen har hittat en privat klinik i Mexico som är världsledande med deras behandlingsmetoder. Problemet är att det kostar mer än skjortan och de får ingen ekonomisk hjälp från svenska myndigheter. Jag har svårt att svälja att landstinget på riktigt låter ett barn dö när de verkligen kan hjälpa till.

Oscar måste behandlas var tredje vecka och varje gång kostar det 130.000 kr. Plus efterföljande sjukvård, resor och boende. Det är oehörda siffror och fullständigt övermäktigt för familjen. Kliniken har estimerat att notan landar på ca 3 miljoner.

Familjen kan givetvis inte se pengar som ett hinder för att Oscar ska få leva. Det är utom allt tvivel att han kommer dö om han inte får denna behandling. En behandling som inte är någon garanti, men kliniken har i flera andra exakta fall lyckats bromsa eller helt bota den drabbade.

Gå in HÄR och läs mer om Oscar. Familjen är i akut behov av bidrag, stort som smått… varje enkrona hjälper oerhört …. och jag vill gärna att ni läser om deras fruktansvärda kamp för att få behålla Oscar i livet.

 1. Camilla skriver:

  Förstår hans desperata kamp. Men om de ska börja med immunterapi på honom så finns det kanske ett litet hopp iaf.

  Gå in och lyssna på vetandets värld. De har gjort en mycket intressant repotage om just cancerbehandling på personer där hoppet i princip är ute.

  Lyssna det finns ett litet hopp där ut iaf.

 2. Krista skriver:

  Det spelar faktiskt ingen roll hur liten chansen är, det handlar om att stötta en familj (som garanterat är mer pålästa) och vara en medmänniska.

  1. Eva skriver:

   Undra hur det gått för lilla Emma🙏

 3. madde skriver:

  hej
  historien är sann men det är lite svårt att tro på Mexikos vetenskapliga ”program” då de inte delar med sig av vad de gör o hur de gör. Jag jobbar på en neurokirurgisk operationsavdelning o det är en mycket svår form av cancer som tyvärr inte (ännu) kan botas. Då tar så klart föräldrar till drastiska metoder för att få sina barn att må bättre ett tag (för ingen har blivit frisk – ännu) ….jag hade säkert gjort det samma i den situationen. MEN det är ändå lite svårt det här. på ena sidan vill man hjälpa o på andra tycker man att de blåser desperata folk. OM nu Mexiko kommit på en så världs revulotionerande behandling så borde de ju vara öppna med den o vad de gör…..de kunde ju få stora priser mm… men inget alls meddelas. Jag kan ju säga att mina läkarkamrater är mer skeptiska än mig….. men det är som sagt en sista desperat handling från förtvivlade människor o jag tror jag har läst att de barn som varit där han fått några månader-till ett års förlängt liv. Ja man gör så klart det för sitt barn -bara de slipper lida…..

  1. Elenor skriver:

   Jag är liksom dig tveksam till dessa behandlingar och kan av egen erfarenhet mer än väl förstå att man som förälder vill pröva allt. Hoppet är liksom det sista som försvinner.

  1. Karin skriver:

   Jag håller med dig. Det finns ju en anledning till att Försäkringskassan inte bekostar detta. Samtidigt är jag säker på att jag själv skulle agera som dessa föräldrar och ta varje möjlighet om det vore mitt barn. Jag förstår att man gör allt och lite till.

  1. Eva skriver:

   Ja man misstror inte alls Oscar med familj eller andra familjer men som sagt man skulle vilja ha lite info om själva behandlingen i Mexico och om någon blivit frisk. Inte hört nåt om det och då blir man skeptisk.

  1. Sen tycker inte jag att Mexiko känns som ett land som skulle ligga i framkant vad gäller sjukvård eftersom många som bor där söker sig till framför allt USA.

   1. Fast vet du, jag var en gång på ett studiebesök på ett sjukhus i Benidorm, som visar sig vara Europas mest avancerade när det kom till en jäkla massa. Viss vård var även världsledande där …. så, det är nog lätt att tro saker. Jag blev extremt förvånad och fick det även bekräftat när jag kom hem. Det här sjukhuset i Mexico är dessutom privat så självklart söker sig vanligt folk till vanliga sjukhus i USA.

 4. Helene skriver:

  Jag blev inte alls skeptisk.
  Sen läste jag kommentarerna.
  Efter att ha googlat runt och rotat och känner mig ännu mindre skeptisk.
  Vet att vi i Sverige är långt, långt ifrån bäst på allt så jag hoppas mitt lilla bidrag kan bli ett litet av ett stort och att familjen kan få den hjälp de behöver i Mexico. All kärlek till er.

  P.S Jag höll på att mista en kär familjemedlem efter en stor ”cancer-miss” här i Sverige som direkt upptäcktes i ett annat land.

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..