ANNONS

Hörni, kan vi hjälpa en smula?

/

Jag har fått flera mail angående en ung pojke med dödlig cancer och jag har dessvärre prioriterat andra saker och inte hunnit sätta mig in i hans historia men igår kväll fick jag ett mail från hans pappa och mitt hjärta gick sönder.

Skärmavbild 2018-12-06 kl. 10.26.04

Det här är Oscar. Han är 13 år och bor i normala fall i Skåne. För ett år sedan konstaterade man att han fått en mycket ovanligt form av cancer i hjärnan. I Sverige finns

ingen som helst behandling

men familjen har hittat en privat klinik i Mexico som är världsledande med deras behandlingsmetoder. Problemet är att det kostar mer än skjortan och de får

ingen ekonomisk hjälp från svenska myndigheter.

Jag har svårt att svälja att landstinget på riktigt låter ett barn dö när de verkligen kan hjälpa till.

Oscar måste behandlas var tredje vecka och varje gång kostar det 130.000 kr. Plus efterföljande sjukvård, resor och boende. Det är oehörda siffror och fullständigt övermäktigt för familjen. Kliniken har estimerat att notan landar på ca 3 miljoner.

Familjen kan givetvis inte se pengar som ett hinder för att Oscar ska få leva. Det är utom allt tvivel att han kommer dö om han inte får denna behandling. En behandling som inte är någon garanti, men kliniken har i flera andra exakta fall lyckats bromsa eller helt bota den drabbade.

Gå in HÄR och läs mer om Oscar. Familjen är i akut behov av bidrag, stort som smått… varje enkrona hjälper oerhört …. och jag vill gärna att ni läser om deras fruktansvärda kamp för att få behålla Oscar i livet.

19
© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00