Ljus i vårt hus

Innehåller en reklamlänk

Jag har glömt att berätta att vi har fått in nya sorters ljus från Village Candle! 

IMG_9878
Sjukt snygga burkar. Dessa är limited edition och kommer bara finnas under några månader. De kom redan för en månad sen men jag har tokglömt att blogga om dom. 
IMG_9879
Nytt är också locken. De gamla bulliga ska utgå så småningom.

Många tror att Village Candle är en kopia av Yankee Candle. Så är det icke. Glasen kommer från samma delstat i USA, Maine, som är känd för sin blåbärssylt … som såldes i just sådana här burkar.

Båda företagen startades som familjeföretag och ägarna känner varandra väl. Yankee Candle fick dock många års försprång i och med att de lanserades i Europa.

Skillnaden mellan ljusen har alltid varit att Village har två vekar i sina burkar. Detta för att ljusen ska brinna jämnt. Vidare så sotar inte Village’s ljus. Båda företagen har varit noga med att tillverkningen skett i USA men idag är Yankee inte längre ett familjeföretag då de köptes upp av riskkapitalister för en tid sedan och därefter la den större tillverkningen i Kina. Village Candle är dock fortfarande ägt av samma familj och tillverkas 100% i USA.

Båda ljusen är jättebra men jag föredrar Village då jag tycker att dom är bättre på så vis att de inte sotar plus att de som sagt brinner jämnare tack vare två vekar.

HÄR hittar du vårt sortiment.

LOADING..