Ljus i vårt hus

Innehåller en reklamlänk

Jag har glömt att berätta att vi har fått in nya sorters ljus från Village Candle! 

IMG_9878
Sjukt snygga burkar. Dessa är limited edition och kommer bara finnas under några månader. De kom redan för en månad sen men jag har tokglömt att blogga om dom. 
IMG_9879
Nytt är också locken. De gamla bulliga ska utgå så småningom.

Många tror att Village Candle är en kopia av Yankee Candle. Så är det icke. Glasen kommer från samma delstat i USA, Maine, som är känd för sin blåbärssylt … som såldes i just sådana här burkar.

Båda företagen startades som familjeföretag och ägarna känner varandra väl. Yankee Candle fick dock många års försprång i och med att de lanserades i Europa.

Skillnaden mellan ljusen har alltid varit att Village har två vekar i sina burkar. Detta för att ljusen ska brinna jämnt. Vidare så sotar inte Village’s ljus. Båda företagen har varit noga med att tillverkningen skett i USA men idag är Yankee inte längre ett familjeföretag då de köptes upp av riskkapitalister för en tid sedan och därefter la den större tillverkningen i Kina. Village Candle är dock fortfarande ägt av samma familj och tillverkas 100% i USA.

Båda ljusen är jättebra men jag föredrar Village då jag tycker att dom är bättre på så vis att de inte sotar plus att de som sagt brinner jämnare tack vare två vekar.

HÄR hittar du vårt sortiment.

 1. SoP skriver:

  Yankee luktar inte gott längre. Jag har köpt några under året och de har en så syntetisk lukt,och ett jag köpte på rea i höstas svider i näsan och ger mig huvudvärk .Aldrig mer hur mycket rea det än skulle vara. Det har aldrig hänt mig med Village candle.

 2. Ulrika skriver:

  Undrar också samma som CC…
  Står såhär på deras hemsida,
  ”The majority of our candles are made by master chandlers (candlemakers) in Massachusetts.”

  1. Ni har så rätt, det är jag som blandar äpplen och päron: i från början kommer glasen ifrån Maine, båda ägarfamiljerna känner varandra väl (jag träffade YC’s fd ägare (de har sålt nu) för några år sedan. Idag tillverkar man YC’s vekar i USA, är dock osäker på om glasen fortfarande t i l l v e r k a s i USA. Ljusmassan tillverkas i Kina. Village Candle tillverkas 100% i USA.

 3. CC skriver:

  Bara en fundering…
  Kommer inte Yankee från Massachusetts?
  Besökte deras flagship store i september.

  1. Lisa skriver:

   Jag hade också för mig att det var så efter att ha bott i den staten. En enkel googling visar att Yankee Candle kommer från Massachusetts.

 4. Maja S skriver:

  Over and over and over again ……

  1. Tessan skriver:

   Vad menar du med det? Gillar du inte bloggen så sluta läs den.

   1. Maja S skriver:

    Tessan…. Haha förstod att den kommentaren skulle komma.
    Jodå det kan jag göra. 🤪
    Intressant att se förfaller 🤪😉

    1. Nämen Maja, nu är du så där negativ igen. Inte bra!🤓

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..