Florence Nightingale … eller inte

Det senaste dygnet har jag spenderat i en annan del av Stockholm. Kompis är sjukt och jag leker sjuksyrra. Inte min starkaste gren men vad gör man inte för dom man älskar!

IMG_0170
Det finns ingen på jorden som är en större pip-Stina än den här madamen. Vi är varandras totala motsatser när det kommer till att vara sjuk, eller ha ont. Jag är typen som inte gnäller och som helst vill vara i fred. Wendy däremot, hon blir 2,5 år!
IMG_0164
IMG_0176
Men, det finns ingen jag skrattar så mycket med som med henne. 
IMG_0181
Så här 20 år senare finns det ingen som känner mig lika väl som hon gör.
IMG_0151
Dock är hon skitdålig på kortspel. Man måste dessutom hålla koll på att hon skriverupp rätt siffror. Min kanske inte bästa egenskap är att jag möjligen blir en aning skadeglad varje gång jag vinner. 
IMG_0152
… och blir utklassningen total har jag svårt att inte prata om det och kalla henne ”fifty five” varje gång jag vill ha hennes uppmärksamhet resten av kvällen! 
IMG_0198
Vi hamnade framför en dokumentär om par med stor åldersskillnad.  
IMG_0195
IMG_0206
IMG_0209
Jag är ett år äldre än maken och Wendy är 16 år yngre än sin man. Ni som har en partner, är det stor åldersskillnad mellan er?

 1. Yepp! 10 års skillnad mellan mig och maken (45/55), till hans fördel. Dock bara på pappret. I verkligheten är han antingen 15 eller 75 år, inget mittemellan där inte.
  Jag hade problem med ålderskillnaden när vi träffades, tänkte att jag borde hålla mig till någon runt min egen ålder. Jag till och med kämpade emot att inte bli kär i honom, försökte hitta tusen fel och anledningar till att inte vara med honom. Men jag älskar denna ”gubbe” enormt och när man känner att det är rätt så finns det ingen anledning att göra saker svårare för sig själv.
  Den enda gången som vi prata om ålderskillnad är när det blir tal om pension. Han kommer ju gå 10 år tidigare än mig och det tycker vi båda är smått surt. Vi får se hur vi löser det hela när vi kommer dit (ja vi har smått en liten plan på hur vi skulle få till det men det kräver lite mer planering för att veta om/hur det skulle kunna fungera)..
  Det här med ålderskillnad är inte en enkel fråga med ett svar. För mig handlar det mycket vart man är i livet, vad vill man i framtiden och att man kan ha ett liv tillsammans som känns rätt för båda.

  1. Maken o jag står för samma problem som ni, men vi har planerat för att jag ska kunna gå lite tidigare. Så jag rekommenderar att ni funderar på det mer i detalj så att det går att genomföra när det så är dags. Själva så tog vi tag i det lite sent.

   1. Vi har påbörjat sparande men tänker också att maken kanske kan jobba till 67 år. Sedan har vi funderingar på om jag kan gå ner i tid för att få lite mer fritid med gubben.

 2. Ett år yngre än mannen 🙂 Vet inte om det jämnar ut sig med åren, men nu är jag 29 precis och har tjejkompisar med män som typ är 45-50 och typ jämnåriga med våra pappor … det kan ibland bli lite konstigt när man ska mötas som ”par” tycker jag. Typ middagar eller så. Men kanske jämnar ut sig med åren…

 3. Efter en del stolpskott så hittade jag min man, 11 år äldre än jag.
  Han är min grumpy old man som skryter med att hans fru håller honom ung…

 4. Min kärlek är 14 år äldre än mig.. Vi skäms inte ett dugg, och har vänner i alla de möjliga åldrar. Det enda som är tråkigt är att vi inte möttes tidigare… <3

 5. Min sambo är 11 år yngre än mig. Jag är 36 och han 25. Än så länge funkar det fantastisk och har svårt att se att det skulle uppstå problem. Dock lite orolig för barnfrågan. Han har ett sedan tidigare och jag två. Jag är väldigt färdig men tror han vill ha fler.

 6. Min man är 7 år äldre än mig. Pensionär blir han om 5 år och då har jag 15 år kvar till min pension ( han går tidigt i pension😀) Gissa om jag kommer slippa allt hushållsarbete om 5 år, yeeeeees😀😀😀😀

 7. Min make är några få år äldre än mig. Men när jag någon gång mellan varven tycker att en annan man är attraktiv eller någon jag bör få ett frikort till, så är denna man alltid 10-15 år yngre än mig….hur kan det så vara 😉😉

 8. Sambon ar 8 ar aldre, vilket typ inte marks forutom att han ar lite grinigare… hehe.
  Kanner mig dock ratt ung eftersom folk fragar om han ar min pappa nar vi traffar folk vi inte kanner, alltid ett plus.. han ar dock inte lika nojd over det.

 9. Min sambo är 4,5 år yngre. Men i vissa stunder känns det som om han vore 29 år yngre. Han jagar ännu Pokemon, Men till hans försvar är han en bland de yngre spelarna… haha
  Nä skämt å sido.
  När vi träffades första gången stördes de flesta om kring oss på att han var yngre än mig. Fick ofta höra hittade du inget äldre. Mest beror det nog på att alla mina tidigare pv hade varit 5-10 år äldre. Det kommer aldrig att hålla. Ger det max 1 år. I år firade vi 20 års jubileium

 10. En av mina närmsta vänner är 30 år och tillsammans med en som är 73 år (nix han är inte rik ;)) och måste säga att som vän är det lite svårt att veta vad man ska säga när man umgås med dem när hon pratar om barn med någon som hon i princip lever som vårdare till :/ man tycker synd om alla parter men man borde kanske inte tänka så..

 11. 9 års skillnad mellan mig och maken (jag 48, han 57)
  Dock bara på pappret. I dagliga livet beter han som mellan 5-25 år och ibland som en gubbe (fniss)
  Jag hade problem med ålderskillnaden när vi träffades, vågade inte berätta för vännerna, men den kärleken, den kärleken.
  Hållit ihop i snart 15 år, och vill inte ha någon annan….

 12. 6 år skiljer det mellan mig och sambon (40/46). Vi märkte större skillnad i början av vårt förhållande (18/24) men det har jämnat ut sig.

 13. Maken är 8 år äldre än mig. Nu är det ingen som pratar om åldersskillnaden, det gjorde folk dock friskt när vi träffades. Jag var 17 när vi blev ett par, fyllde 18 samma år. Vi firar 12 år som gifta i januari 2019 och 22 år ihop i mars 2019. 😁

 14. Min man är 24 år äldre. Ganska stor åldersskillnad men för det mesta har åldern inte varit något problem. Fungerar bra då vi har vänner i olika åldrar.
  Bra eller dåligt när han går i pension får väl tiden visa, jag hoppas på att bli bjuden på frukost innan jobbet….

 15. I mitt tidigare liv levde jag ihop med en man som var/är 17 år äldre än jag. Det funkade bra vad gäller åldersskillnaden, men vad gäller annat funkade det tydligen inte så bra. Kanske beroende på att jag hade barn och han inte hade en aning om hur barn/ungdomar funkar.Så, som den morsa jag är, tog jag barnet och gav mig iväg. Inget ont om mannen, vi upplevde massor av bra saker, resor och annat. Efter det levde jag många år med en man som var/är ca 2 år äldre än jag. Det funkade länge, men inte helt ut. Inte alls beroende på åldern. Numera bor jag med mig själv, det funkar jättebra! Jag och min ålder är helt överens, vi liksom accepterar varandra! Vad har vi annat för val? Skit samma, ålderskomplex har jag aldrig haft och hoppas aldrig få. Och jag struntar helt i åldern hos personer. Det som gäller är inte en siffra på papperet, det är hur den personen är som människa! Oavsett ålder!

 16. Maken och jag är jämngamla,sånär som på drygt fem månader. Förre sambon var 18 år äldre än jag,och killen före honom var 9 år yngre . Så här har det varit blandat.

 17. Min sambo är 13 år äldre än mig.
  Inget som över huvud taget märktes då vi träffades, men ibland den senaste tiden har jag börjat känna att han har gubbat till sig lite i vissa avseenden. När vi träffades för tio år sedan var han den av oss som kunde dra iväg oss på roliga och galna upptåg och då kunde man absolut inte tro att han var så pass äldre än mig.

 18. Min man är 11 år äldre, enda problemet är musiken…han gillar 70-tals trallallaa, och jag gillar mera typ House. Krig under varje bilresa, det byts kanal på radion ofta. De blir lite mera ”grumpy” efter 60 men det bjuder jag på eftersom han har fått stå ut med både PMS och klimakteriehäxa. Dessutom jobbar jag med tre män som är 25, 30 och 43, så jag får min dos av testetoren från alla årsmodeller….

 19. Min sambo är 12 år äldre än mig, han blir 50 nästa år. Märker inga större frågetecken gällande vår ålderskillnad. Vi har ju två barn tillsammans med 1,5 år och snart 5 år är de. Ingen som säger något om det heller. Iaf inte så vi vet om det.

 20. Jag är 44, min karl 45. Jag skämtar alltid med honom att han hade sån enorm tur som träffade mig. Jag som är så perfekt och dessutom så ung! Han kontrar med att han minsann har behövt visa leg på bolaget flera gånger och att han egentligen är 27 år. Jag påstår att det beror på att han har en yngre sambo dvs mig som håller honom ung i sinnet trots att han är en 45 årig gammal gubbe. Åldersnoja kallas det visst för.

  Men önskar ibland jag att jag vore lite yngre än min karl för han verkar på riktigt inte åldras alls, medans det på mig är en daglig kamp mot rynkor och hårstån som dyker upp på nya ställen

 21. Min man är 8 år äldre.
  Vi träffades när jag var 17 då var det väl fler som reagerade på åldersskillnaden.
  Men nu efter 27 år så får vi aldrig npgra kommentarer 😉💖

 22. off topic…men jag känner att jag vill ge den sista kvinnan i bild lite makeup tips och hudvårdstips. :O

  Men till frågan så har jag alltid haft förhållanden med yngre män. Min man sedan 20 år är 2 år yngre än mej. Det är den minsta skillnaden jag har haft.

 23. Det är 20 år mellan mig och min gubbe. Vi har, om några dagar, varit tillsammans i nio år, är förlovade och har två döttrar på 7 och snart 6 år (16 månader emellan dem). 🙂

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..