Jag visste väl det!

744bd2da-fe4b-4224-89e2-3dfd0155bfd5
I flera år har jag funderat på att operera mina ögon för att slippa glasögon. Varit superrädd för att det kanske inte är så bra att göra det men har ganska nyligen kommit till en punkt där jag känt att det nog inte är någon fara. 
Skärmavbild 2018-11-26 kl. 12.26.02
Skärmavbild 2018-11-26 kl. 12.26.19
Ehh, jag tror att jag väntar i några år till! Dock undrar jag om någon av er har gjort en ögonoperation någon gång? Jag har som sagt varit på gång i flera år men inte vågat. Typiskt nu när jag nästan hade bestämt mig för att göra en nästa år.!

 1. Emma skriver:

  Jag har lasrat ögonen på Memira för att slippa glasögon. Jag gjorde det december 2011 och februari 2017 fick jag glasögon igen. Jag är glad över åren jag fick utan glasögon men missnöjd över att det inte höll längre. Jag fick också försämrat mörkerseende och supertorra ögon. Min man gjorde operationen samtidigt som mig och fick glasögon i början av detta år. Min bror gjorde sin operation något år efter, han behöver inte glasögon idag men fick istället problem med något som jag inte minns vad det hette. Glaskropp tror jag. Det är som en geleorm som är ivägen i synfältet hela tiden för honom. Tja, kan inte riktigt rekommendera det efter våra erfarenheter, men att vi vågade göra det var ju för att vi har kompisar som är nöjda.

  1. … det känns som om jag fortsätter med glasögon i några år till!

 2. Pi@ skriver:

  Jag gjorde laserbehandling hos Memira för kanske 12 år sen. Supernöjd i några år men gradvis så har min närsynthet kommit tillbaka. Skittråkigt.

 3. Tessan skriver:

  Gjorde linsbyte inkl starrkorr för 5 år sedan på Memira.
  Det bästa jag gjort! Ingen skillnad på mitt mörkerseende. Såg en halo runt ljuskällor (som jag tänkte på) i ca 6 mån efter op. Jag anser att de var mer noggranna kring undersökningar mm före ingreppet. I mitt fall berodde allt på försämring pga ålder och kunde inte läsa utan glasögon (galopperande förlopp med ständigt försämrad syn) inga problem på långt håll men valde linsbyte. Av olika anledningar kunde jag inte använda progressiva glasögon lr linser. Som sagt den bästa investeringen jag gjort för min egen del!

 4. Jag jobbar på ett ställe där vi gör linsbyten. Detta i artikeln gäller en lins från en viss leverantör. Linser från många andra leverantörer har bättre kvalitet och standard. Vi har aldrig haft detta problem på min arbetsplats. Jag frågade vår överläkare om laser vs linsbyte gällande en person i min närhet. Läkaren menar på att ett linsbyte är en beprövad metod som man vet hur det ter sig i längden, medan laser vet man inte hur det är i ögat om 30-40 år efter ingreppet. Han sa att finns set möjlighet att välja rekommenderar han alltid linsbyte…

 5. Friska ögon skall man låta vara, det är ändå en operation, vänta tills du behöver en katarakt operation (grå starr) då kan du välja multifokala (speciallinser-slippa glasögon) linser när du ändå behöver operera dina ögon.

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..