Jag visste väl det!

744bd2da-fe4b-4224-89e2-3dfd0155bfd5
I flera år har jag funderat på att operera mina ögon för att slippa glasögon. Varit superrädd för att det kanske inte är så bra att göra det men har ganska nyligen kommit till en punkt där jag känt att det nog inte är någon fara. 
Skärmavbild 2018-11-26 kl. 12.26.02
Skärmavbild 2018-11-26 kl. 12.26.19
Ehh, jag tror att jag väntar i några år till! Dock undrar jag om någon av er har gjort en ögonoperation någon gång? Jag har som sagt varit på gång i flera år men inte vågat. Typiskt nu när jag nästan hade bestämt mig för att göra en nästa år.!

 1. Hej Mona!
  Har också gjort laseroperation på Memira för 6 och 1/2 år sen, är supernöjd! Bästa jag gjort!
  Vad jag fattade då är det så att alla kan typ inte göra det beror på synfelet. Jag skulle gå och kolla mig om jag var du ochcsen ta det därifrån :))

  / Carina

 2. Jag kommer behöva byta mina linser om några år, eftersom jag har början till gråstarr (som alltså kom innan 30. Hej tant!) Jag fick lite (mer) ont i magen när jag läste det där. Skoj att byta en grumlig lins mot en ny, grumlig lins liksom…

 3. Och jag blev lite glad när jag var på Memira i Malmö på konsultation och de sade att de inte kunde operera mig pga. mitt synfel.
  Ibland blir det rätt trotts att jag tyckte det var trist då.

  Bästa dagen till dig
  Kram Maria

 4. Jag har också alltid varit mycket skeptisk till att operera in saker i kroppen och igår när det samtidigt kom larmrapporter både om bröstimplantat och ögonlinser blev det verkligen en bekräftelse på att den känslan har belägg. Just nu har de upptäckt detta, vad har de upptäckt om ytterligare ett år, eller om fem eller tio år? Nej jag behåller min kropp med originaldelar tack, så länge det inte är en på liv och död-situation.

 5. Gjorde op på memira för ett antal år sen. Bland det bästa jag gjort!
  Och det finns olika metoder (beroende på vilket synfel). Inte alltid de sätter in ny lins när de korrigerar ett synfel, på mig lasrade de bara bort det som var fel….

 6. Jag har ett par luriga ögon och är rädd för att operera mig så jag gjorde en kompromiss: nattlinser!
  Jag sover med mina (hårda linser) tar ut dom på morgonen och mitt synfel är korrigerat hela dagen.
  Vissa som har lite mindre knäppa ögon kan ha kvar korrigeringen i 48 timmar. På mig håller korrigeringen i 24 timmar.

 7. Gjorde laseroperation på memira för snart 10 år sedan och det är bland det bästa jag gjort, ångrar bara att jag inte gjorde det tidigare. Jag var närsynt och hade ett litet brytningsfel. Sååå skönt att slippa linser och glasögon! 😊❤️

 8. Jag hade en pojkvan nar jag var 17 som var oerhort narsynt, han sag absolut ingenting utan sina glasogon, sa fort han fyllde 18 och kunde ta ett lan sa gjorde han det och opererade bada ogonen. Det basta han gjort i hela sitt liv pastar han, inget mer trevande vid sangkanten for att hitta brillorna.

 9. Jag hoppas att jag kan göra en laseropeation när jag har råd. Glasögon är för tunga och linser kan jag inte använda då jag får för ont i ögonen av dom.

 10. Opererade in linser för ca 15 år sedan, när den typen av operationer var relativt ny i Sverige. Enda jag kan klaga på är att mitt mörkerseende försämrats något, annars är jag fortfarande helt nöjd efter så här lång tid. Bästa investeringen!

 11. Min kille har lasrat ögonen – valde bort linsbyte pga av just komplikationerna – eller rättare sagt oddsen för problemen som kan komma.
  Har 3st bekanta som bytt ut linsen (på olika kliniker) och alla 3 har fått besvär som tex grumlig lins eller avlossning inom några år.
  Själv får jag stå ut med glasögon då jag har för mycket problem med ögonen för att kunna göra en säker laseroperation…😣

 12. Gjorde en laseroperation på memira för 5 år sen. Närsynt med brytningsfel.
  Tydligen så hjälper den mot synfelet men man får räkna med att ändå få lite sämre syn med åldern. Som ingen operation hjälper mot.
  Är nöjd.
  Biverkningar är sämre mörkerseende och torra ögon.

 13. Jag gjorde en linsoperation på Memira för 1,5 år sedan. Jag har varit där på rätt många besök sedan dess, har bl.a. korrigerat med laser. Jag har inte 100 % bra syn och behöver glasögon när jag kör bil och när jag skall se på längre håll.

 14. Friska ögon skall man låta vara, det är ändå en operation, vänta tills du behöver en katarakt operation (grå starr) då kan du välja multifokala (speciallinser-slippa glasögon) linser när du ändå behöver operera dina ögon.

 15. Jag jobbar på ett ställe där vi gör linsbyten. Detta i artikeln gäller en lins från en viss leverantör. Linser från många andra leverantörer har bättre kvalitet och standard. Vi har aldrig haft detta problem på min arbetsplats. Jag frågade vår överläkare om laser vs linsbyte gällande en person i min närhet. Läkaren menar på att ett linsbyte är en beprövad metod som man vet hur det ter sig i längden, medan laser vet man inte hur det är i ögat om 30-40 år efter ingreppet. Han sa att finns set möjlighet att välja rekommenderar han alltid linsbyte…

 16. Gjorde linsbyte inkl starrkorr för 5 år sedan på Memira.
  Det bästa jag gjort! Ingen skillnad på mitt mörkerseende. Såg en halo runt ljuskällor (som jag tänkte på) i ca 6 mån efter op. Jag anser att de var mer noggranna kring undersökningar mm före ingreppet. I mitt fall berodde allt på försämring pga ålder och kunde inte läsa utan glasögon (galopperande förlopp med ständigt försämrad syn) inga problem på långt håll men valde linsbyte. Av olika anledningar kunde jag inte använda progressiva glasögon lr linser. Som sagt den bästa investeringen jag gjort för min egen del!

 17. Jag gjorde laserbehandling hos Memira för kanske 12 år sen. Supernöjd i några år men gradvis så har min närsynthet kommit tillbaka. Skittråkigt.

 18. Jag har lasrat ögonen på Memira för att slippa glasögon. Jag gjorde det december 2011 och februari 2017 fick jag glasögon igen. Jag är glad över åren jag fick utan glasögon men missnöjd över att det inte höll längre. Jag fick också försämrat mörkerseende och supertorra ögon. Min man gjorde operationen samtidigt som mig och fick glasögon i början av detta år. Min bror gjorde sin operation något år efter, han behöver inte glasögon idag men fick istället problem med något som jag inte minns vad det hette. Glaskropp tror jag. Det är som en geleorm som är ivägen i synfältet hela tiden för honom. Tja, kan inte riktigt rekommendera det efter våra erfarenheter, men att vi vågade göra det var ju för att vi har kompisar som är nöjda.

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..