När man vill göra reklam för sina vänner

Innehåller reklam för Bladh by Bladh

johanna Toftby

Foto: RickardL Eriksson

Jag har en kompis som några av er kanske känner till, Johanna. Vi har känt varandra i några år även om jag bara har skrivit om henne det senaste halvåret.

Innan jag lärde känna henne tyckte jag inte alls om henne. Tyckte hon verkade lite kall och så hade jag ju givetvis läst skvallerpressen och minsann hört andras åsikter. Ibland är jag jefligt dålig på att hålla fast vid man ska bilda sig en egen uppfattning. I’m going with the flow, så att säga.

Sen råkade våra vägar mötas och vi fastnade för varandra direkt.

En tid senare bjöd hon mig på middag. Vi pratade i timmar och upptäckte att vi har mycket gemensamt. Bland annat bär vi båda på en stor sorg men har också många andra beröringspunkter där vi är väldigt lika. Efter den middagen var jag skitförbannad på mig själv för att jag haft en uppfattning baserad på andras tyckande och tänkande.

En annan anledning till varför jag älskar Johanna är för att hon vågar säga vad hon tycker och hon vågar att stå fast vid det. Alla har rätt till en åsikt och det måste man respektera. Tycker jag. Hon har sagt till mig tusen gånger att jag måste skita i elaka människor. Att det bara är en promille bittra tjejer/kvinnor som gömmer sig bakom en datorskärm jämfört med alla bra läsare. Nu får jag jag väldigt lite skit här i bloggen men jag blir otroligt ledsen när någon är elak eftersom jag på riktigt inte kan förstå v a r f ö r man väljer att attackera någon man inte känner. Att ha en avvikande åsikt är en helt annan sak, för man behöver inte tycka lika. Jag har väldigt svårt för människor som inte har goda hjärtan och i mitt privatliv har jag för länge sedan rensat bort elaka och energikrävande människor.

Bortsett från min man så känner jag inte heller någon som jobbar så mycket som Johanna gör. Hon är en hardcore businesswoman men satan i gatan så vilket hjärta hon har för den som finns på rätt sida. Hon har också varit duktig på att rensa bort skit i sitt liv och hon är mer än väl värd sina framgångar. 

30-dagar-FULL-1024x698-980x668
I somras släppte hon sin första bok. En biografi där man får läsa om sorgen över att ha förlorat ett barn men framför allt en bok som handlar om hur, och att man KAN, ta sig upp ur ett svart hål. Att, vad man än bär på, så går det att ta sig ur det. En riktigt bra bok om man vill göra en förändring i sitt liv.

… men också en bok att läsa om man rent allmänt är nyfiken på vem hon är.

Jag tycker att ni ska köpa boken. HÄR hittar ni den. OBS! Använd koden monasuniversum så gäller rabatten till den 16/12.

Ordinarie pris 178 kr, nu 149 kr!

 1. Beklämd för att barnet inte ville ammas?
  Du får läsa inlägget en gång till.

 2. K skriver:

  Henne känner jag inte, men går in ibland och läser hennes blogg. Det som jag tycker illa om är just att hon själv tycker mycket om mycket, men om någon med annan åsikt skriver inlägg, så gör hon ner den stackaren med elaka kommentarer. Så det är lite envägsdialoger därinne. Man får INTE tycka annorlunda. Märkvärdigt…

 3. Jag kan vara skitdålig på det där med att bilda mig min egna uppfattning. Märker ofta att jag blir färgad av vad andra tycker. Jobbar på den dåliga egenskapen…

 4. Ullis skriver:

  Johannas är säkert bra men lockar inte mig tyvärr. Jag undrar istället när kommer din bok Mona? Tror du har mycket att berätta. Du har gjort otroligt mycket i ditt liv vad jag har förstått. Älskar ditt språk och tror på din bok!

  1. Tack Ullis. Jag började på en bok för några år sen, skrev 20 kapitel men så kom det där med dottern i vägen. Kan inte fortsätta förrän det är okej för henne. Det är en så pass stor sak så det skulle bli konstigt om inte det togs med.

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..