När till och med jag får nog

Alltså. Det här med Black Friday. Jag får hundra miljoner mail från företag med hundra miljoner rabattkoder.

Jag driver ju en egen webbshop och den här dagen kan ju tyckas vara ett guldläge för oss småföretagare men jag fasen ids inte.

Är det bara jag som är inte orkar eller gör man verkligen bra klipp?

 1. Jag vet inte – men är på något vis lite rädd för att bli lurad en dag som denna. Hellre betala fullpris en annan dag, än att bli lurad till att betala fullpris i dag.

  1. Lite nyfiket funderade jag på det här med priser. Kikade precis på en sida jag för skoj skull beställde ett par skor hos förra veckan.

   Då betalade jag 2 365 kronor för stövlarna.

   I dag är det himmel och pannkaka, man får 25 procent rabatt på beställningar under Black Friday… Det är bara det att de har höjt ordinarie priset till 2 895 kr…

 2. Perfekt dag att fixa julklappar på. Speciellt till yngsta dottern som är helt tokig i lego. Där brukar jag spara ett x antal hundralappar per år, genom att köpa dom stora byggena. Just lego, det vet jag ju vad det kostar. Men då behöver man gå upp på byggena som ligger strax över 1000 kr, för att tjäna pengar. Småbyggena, där handlar det bara om ngr små kronor, så det ids jag inte ens lägga ner tiden att titta på.

 3. Jag kräks lite på Black friday. Vi behöver visserligen köpa en ny tv, men jag vägrar att trängas i nån elektronikburmtik idag. Men visst är det lite surt att jag köpte nya doftljus från Voluspa i måndags och idag har butiken 20% på allt…

   1. Elciganten var vi på. Herregud vilken hysteri. Sambon köpte ett PS4. Ja man tjänade 400 kr..men om man ändå lägger ut 3 500 typ så vet jag inte om det är värt det.

 4. Black Friday i USA, där snackar vi nedsatta priser. Här blir det bara löjligt och irriterande när man får mail om 15% rabatt på nåt..

 5. Köpte en välbehövlig varm jacka till sonen. 40 % på Cubus innan klockan 10. Men ett väl genomtänkt köp och bara det. Sån är jag. ❤️

 6. Har väntat nästan ett år på att handla vissa grejer, och andra grejer passar jag på att köpa när det ändå är bra pris; men allt är saker jag kommer att använda och är nöjd att fynda på.

 7. Hade kollat in en locktång till dottern som hon ville ha men på den var priset höjt med 100kr så man måste kolla noga innan.

 8. Jag vägrar Black Friday och tillhörande köphysteri och har en White Friday istället. Jag har allt jag behöver och när jag behöver något så köper jag det då, man kan alltid hitta rabatter någonstans.

 9. Jag håller med dig. Egentligen älskar jag att shoppa men det blir liksom lite FÖR mycket hysteri. Dessutom är det ju rea nästan året om nu…
  Orka fynda liksom…. 🙂 Ilandsproblem haha!

 10. Jag orkar inte trängas och leta fynd. Om jag ändå ska ha nåt som råkar vara rabatt på så är det ju bra.
  Behöver nya duschdörrar och var inne och kollade i badrumsaffären i veckan och dom hade erbjudande 30 procent. Så ja då kanske jag passar på.
  Skulle handla i webshop häromdan för ovanlighetens skull och dom hade 50 procent på allt och ja då är det kul.
  Det ska vara på allt inte bara vissa utvalda varor dom dom annars inte går sålt.
  Men annars tycker jag att 10och 20-25 procent är för dåligt. Då kan det kvitta.
  Halva priset annars är det inget bra erbjudande.

 11. Jag har fyndat en skönhetsbox som enbart säljs den här helgen och från det enda märke jag använder, så jag är supernöjd. I övrigt det här med Black Friday, näe… Femtiielvatusen mejl i timmen och totalt söndertjatad på alla sociala medier. Jag vägrar. Precis som jag vägrar ett visst, av influencers, lika söndertjatat klockmärke. Det blir liksom för mycket.
  Sedan dessa butiker som månaden innan höjer priset för att idag sänka det till ordinarie och kalla det rea… Fy!!
  Har extremt svårt för all överkonsumtion öht.

 12. Jag har köpt ett par dyra vinterskor som jag fick 25% på,, Min syster gjorde det klippet förra året så jag har planerat i ett helt år att köpa likadana. Det är skor som jag har haft förr, så jag vet ju vad jag köper.

 13. Jag har haft span på några grejor, bland annat ett par julklappar till barnen och de har jag lyckats fynda till bra pris. Men då har jag haft stenkoll på prisutvecklingen och vet att jag fyndade 🙂
  Så man KAN verkligen fynda, men man ska inte impulsshoppa.

 14. En klädbutik (dam, barn, herr) hemma på min gata i stan hade 40% rabatt mellan 8-10. Där kan man ju ”tjäna” lite om man ska handla julklappar, tex.

 15. Dåligt att en del höjer ordinarie pris precis före och sen erbjuder rabatt så att man hamnar samma pris som före hela ståhejet. Själv har jag aldrig handlat på Black Friday, men förstår helt klart om folk passar på att fynda julklappar nu.
  Själv arbetar jag med ergonomi och den branschen är det oerhört ovanligt med Black Friday. Men vårt företag provade rea ut produkter med upp till 60 procent rabatt. Och sååå många privatpersoner som annars inte har råd passar på och får en fin ergonomisk arbetsplats hemma, för sig själva eller för sina barns skrivbord. DÅ känns det faktiskt fint med Black Friday.

 16. Orkar inte stå i kö och tampas med mer eller mindre galna shoppare! Jag är långt ifrån nån shoppare, men just nu hade jag tänkt köpa mig en helt ny madrass, en som jag länge behövt för min gamla kropp. Den jag tänkt mig var riktigt bra nedsatt i pris, men hallå alltså…Butiken öppnade kl. 07 och på lokalradion intervjuades folk som hängt på låset innan 06. Då tog det liksom stopp! Behöver kolla, känna, ligga (ja, alltså på madrassen), i lugn och ro innan jag bestämmer mig. Så, nej tack.
  Tog istället stads- och landsortsbussen ut till en riktigt kär väns lägenhet, kollade att allt var ok där. Denna vännen (en av de mest empatiska, bussiga, trevliga, hjälpsamma jag vet) ligger just nu på Linköpings lasaretts hjärtintensivavdelning efter att varit på vårt länssjukhus här ungefär en vecka utan att de fått bukt med hans åkomma. En vän, 10 år yngre än jag, som aldrig rökt, är helnykterist och levt ett sunt liv, hans hjärta funkar inte! Så satans orättvist!
  Men nu kom jag av mig, eftersom han hela tiden finns i tankarna. Så tillbaka till Black Friday – nej tack och ja tack till att betala för att verkligen kolla i lugn och ro vad man egentligen behöver!

 17. Fick 200 kronor rabatt på ett par täckbyxor som jag kom på igår att jag aldrig lyckades köpa förra vintern. Ingen trängsel, ingen stress, bara in i affären och prova och köpa som vanligt. Tyckte det var trevligt med lite billigare. Dessutom 200 kronor ytterligare billigare tack vare medlemsrabatt. Räknar det som fynd. Ska bli trevligt att ha ett par täckbyxor jag kan stänga i midjan igen…

 18. Det jag har handlat idag är en lunch och en varm choklad. Just det, receptbelagd medicin också. Det var allt. Inga Black Friday-rabatter på dessa grejer.

 19. Jag tycker det är ett bra tillfälle att göra fynd om man är ute efter något särskilt och vet vad man ska ha men jag orkar sällan trängas i butiker utan håller mig till att klicka hem.

  Ändå lite roligt och effektfullt att det mitt i ditt inlägg ligger en annons för Komplett och deras Black Friday-erbjudande 😄

 20. Jag bara klickar bort allt som kommer i mailen. Dels för att det så sällan är riktigt bra deals i Sverige. Lite sugen var jag att köpa biljetter 2 för 1.

  Nu är jag i USA och har just tagit mig igenom Black Friday här. Det är en pärs. Det är inte lika bra som det brukar vara och inte bara för att dollarn är skitdyr. Men gillar när de har 70 % på rean och sedan 25 % på det. Då känns det bra. Men de flesta har 40-50 %

 21. Vi köpte alla leksaker till våra tre barn igår. Både från oss, mina föräldrar och sambons pappa. Gjorde många 100-lappar kan jag säga. Tex köpte vi två stora förpackningar lego gör 599 st dom har kostat 1100kr. Har givetvis kollat upp innan. De gick vi ihop m farfar om så 300kr per barn är precis lagom till jul. Vi köper inte för då mkt mer själva när andra släktingar köper. Det är kul att kunna gå ner till vår lilla stads leksaksaffär och köpa då priset var bra. Än att alltid köpa på nätet.

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..