När man blivit blasé

Skärmavbild 2018-11-22 kl. 08.01.22
Jag tycker att det händer så mycket skit nu och blir lite eftertänksam när jag kommer på mig själv med att bara scrolla förbi sådana här rubriker.

Det har blivit för mycket vardagsmat … och det är ju förjävligt. Är det samma för er?

 1. Josefin skriver:

  Det ÄR hemskt. MEN ….. (lite rädd när jag skriver nu, har inte riktigt orken till att få 100 arga kommentarer..) antal mord i Sverige har legat på cirka 114 pers varje år, i flera år. Det är alltså ingen ökning generellt. Förra året var det en ökning på några st, eftersom vi hade terrorattentatet på Drottninggatan. Det man dock kan se i statistiken är att det var mer dödligt våld med skjutvapen (10 fler 2017). Samtidigt som färre kvinnor blir dödade av sina män (hör man inte lika ofta om i media)
  Jag tycker också det är så hemskt att vi har våld med vapen i Sverige och ser nyheter som dessa, men ibland känns det som att media skapar en rädsla och tro om att det dödliga våldet ökat markant och att folk skjuts ihjäl var och varannan dag. Det KÄNNS ju som det, eftersom det är så vi ser det i media…

  1. Monika skriver:

   Precis vad jag försökte förmedla under ett annat inlägg för ett tag sedan. Viktigt att komma ihåg. Vågade man stå upp och säga ifrån för 15 år sedan borde man våga det även idag (färre ungdomar bär kniv, bara en sån sak).

 2. Madda skriver:

  Just denna gång kändes det olustigt, jag jobbar i området och var ute och snurrade i närheten strax innan. Men håller annars med man tänker bara jaha igen och går vidare.

 3. Lee skriver:

  Japp! Exakt så är det! Man känner att det är lamt och tamt i alla ändar som ska hålla någon sorts ordning.
  Istället börjar det mer och mer gå mot att de högt uppsatta flyttar till samma ställe, bygger en hög mur runt sig och anställer egna vakter av sin feta ersättning/lön. S å. J ä k l a. A r g.

 4. L skriver:

  Läser sällan Expressen eller Aftonbladet just för att dom enbart skriver om våld, mikrohistorier eller att man ska gå ner i vikt.

 5. Det gör ont i mig när jag läser det. Bakom varje offer finns en familj, släkt vänner och jag vet hur de mår. Jag har varit i deras skor. Det händer för ofta att människor mördas i vårt land. Det är sorgligt, hemskt…och för de som lever kvar finns det för alltid en saknad, en sorg ,ett sår.

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..