När man blivit blasé

Skärmavbild 2018-11-22 kl. 08.01.22
Jag tycker att det händer så mycket skit nu och blir lite eftertänksam när jag kommer på mig själv med att bara scrolla förbi sådana här rubriker.

Det har blivit för mycket vardagsmat … och det är ju förjävligt. Är det samma för er?

 1. Ja jag bara skrållar förbi! Man blir bara deprimerad att läsa allt tragiskt som händer.
  Det är hemskt men jag vill försöka fokusera på positiva saker i min närhet i stället.

 2. Ja vad är det som händer i gamla Sverige? Varje gång jag kollar in nyheterna så är det nån som blivit skjuten/dödad. Håller med om att det är svårt att orka bry sig.

 3. Ja det känns onekligen som om världen blivit galen. Jag orkar inte ta in allt. Det finns en sida på facebook som heter Good News Magazine. De publicerar bara goda och positiva nyheter. En svensk sida. Kan vara värt att kolla in som motvikt till all galenskap

 4. Ja det är tragiskt att man blivit ”immun” mot det eskalerande våldet🙈.
  Innan jag slår upp tidningen så tänker jag, undra hur många som blivit mördad i natt då🤔.
  Det gör en ledsen i hjärtat 😟💔

 5. Jag önskar att det inte vore så du vet, men svar ja. Det är inte förrän du står inför skiten i direkt anslutning som du vaknar. Självförsvaret pallar inte därför måste hjärnan ”scrolla” Det finns inte en Julle att hålla ihop allt. Människan vill ha kontroll och förutsägbarhet. För mig hjälper inte att läsa positiva nyheter” som motvikt”. Ja du vet, damagecontrole. Det är sunt att se om sig och sitt, men vi är skolade in i att staten tar hand om oss, annars skriver vi en arg insändare, bloggpost, knyter näven i fickan och tar en kaffe till.. Vi måste alltså påminnas om i skrift till alla hushåll att ta ett egenansvar inför en ev kris. Vatten mat flrnödenheter, hålla sig varna minst en vecka med egna resurser för att samhällets stöd ska kunna läggas på sjuka gamla osv.

  Handen på hjärtat- har vi/ni den kollen och KASAM?

 6. Jag scrollar oxå förbi, tyvärr, det händer för mycket och orkar inte ta in! Tack för tipset Anna om Good News Magazine – har gått in och gillat den sidan på FB nu 🙂

 7. Det gör ont i mig när jag läser det. Bakom varje offer finns en familj, släkt vänner och jag vet hur de mår. Jag har varit i deras skor. Det händer för ofta att människor mördas i vårt land. Det är sorgligt, hemskt…och för de som lever kvar finns det för alltid en saknad, en sorg ,ett sår.

 8. Japp! Exakt så är det! Man känner att det är lamt och tamt i alla ändar som ska hålla någon sorts ordning.
  Istället börjar det mer och mer gå mot att de högt uppsatta flyttar till samma ställe, bygger en hög mur runt sig och anställer egna vakter av sin feta ersättning/lön. S å. J ä k l a. A r g.

 9. Just denna gång kändes det olustigt, jag jobbar i området och var ute och snurrade i närheten strax innan. Men håller annars med man tänker bara jaha igen och går vidare.

 10. Det ÄR hemskt. MEN ….. (lite rädd när jag skriver nu, har inte riktigt orken till att få 100 arga kommentarer..) antal mord i Sverige har legat på cirka 114 pers varje år, i flera år. Det är alltså ingen ökning generellt. Förra året var det en ökning på några st, eftersom vi hade terrorattentatet på Drottninggatan. Det man dock kan se i statistiken är att det var mer dödligt våld med skjutvapen (10 fler 2017). Samtidigt som färre kvinnor blir dödade av sina män (hör man inte lika ofta om i media)
  Jag tycker också det är så hemskt att vi har våld med vapen i Sverige och ser nyheter som dessa, men ibland känns det som att media skapar en rädsla och tro om att det dödliga våldet ökat markant och att folk skjuts ihjäl var och varannan dag. Det KÄNNS ju som det, eftersom det är så vi ser det i media…

  1. Precis vad jag försökte förmedla under ett annat inlägg för ett tag sedan. Viktigt att komma ihåg. Vågade man stå upp och säga ifrån för 15 år sedan borde man våga det även idag (färre ungdomar bär kniv, bara en sån sak).

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..