När fan blir gammal

Igår var jag som vanligt på Wilmer. Hade en lång frukostdejt … med Jessica … som höll i sig till strax före lunch. 

IMG_9901
Helena, en av Malins anställda, kom och ställde en tallrik framför oss. Dagens soppa. En potatis- och purjolökssoppa.

Jag är femtioplus och ska erkänna att jag aldrig någonsin har ätit det. Har haft nån konstig föreställning om att det måste vara jordens äckligaste soppa. Som man serverar långt ner i fängelsehålor i nåt riktigt läskigt land. Kan tänkas att jag har sett på för många filmer. 

IMG_9902
Men, som vanligt får Malin (som sällan vill vara med i bild) mig att smaka.
IMG_9905
Men alltså på riktigt. H e l v i t t i SÅ gott det var! Jessica höll med. Jag fattar ju så klart att den kan göras på olika sätt men från och med nu ska jag bara äta den på Wilmer. Till och med Malin, som har koll, blev imponerad över hur god den var.

Jaha, då var man pånyttfödd då. Halleluja.

 1. Bodil skriver:

  Det fanns andra bloggar jag valde bort för att man blev hårt och negativt attackerad om om man gjorde inlägg som gick emot själva bloggaren.
  Jag läser och följer dig med med nöje varje dag, Mona.
  Men jag är också trött på alla de reklaminlägg, som jag antar att du måste ge oss, som vissa andra är.

  1. Är det reklaminläggen eller inläggen? Alltså, är det dom jag skriver eller det som kommer per automatik? Kollade nämligen min statisk och jag har det är inte mer skrivna reklaminlägg av mig än för ett halvår sen. Däremot har jag lägre antal vanliga inlägg, (vilket gör att reklaminläggen känns fler) men det beror på saker som jag kommer återkomma om nästa år.. Ska försöka skärpa mig.

 2. Biggan skriver:

  Sen på bollen men det finns en askhink på Biltema för 200 pickadoller. Skitsnygg i svart. Köp en askspade med. Annars öser han väl i med en tidning 🙂. När den är full töm den direkt på återvinningen. De har kärl som tar hand om det.

  1. Hm, nu är ni så många som skrivit om hinkar så jag ska nog ta och köpa en…

 3. Elenor skriver:

  Jag är lite som dig Mona, har varit väldig snabb att säga nej till allt jag inte ätit tidigare. Är nötallergiker och dörädd att det ska vara nåt i som jag blir dålig av. Fast med åldern (och en sambo som är kock) har jag börjat smaka och det är som en liten ny värld där ute. Jiss vad mycket gott jag har missat i mitt liv.
  Å den soppan är god👍

 4. Hannah skriver:

  Ojojojoj vad vi hört detta förut, att du hatar grönsaker, meeeeen blir övertalad att smaka. Och plötsligt så äääällllkar du smaken… Dags att komma med något nytt 😳

  1. Hoppsan, vilken trevlig ton … not. Här inne är vi trevliga förstår du. För att svara på din kommentar mer konkret: jag har i hela mitt liv undvikit grönsaker och det är först nu, som jag har slutat att kategoriskt säga nej tack.

   1. Emma skriver:

    Fast det där svaret är ju bara bullshit Mona. I flera år har vi ju fått läsa om dina försök att äta grönsaker. Och varje gång du provar är du sååå förvånad att du gillar det.

    1. Men orka; du har noll koll. För drygt två år sen började jag hänga på Wilmer och har sedan dess varit mer mottaglig. Och ja, jag blir väldigt förvånad över hur gott det kan vara så länge inte majs eller gröna ärtor är involverade!!!

     1. Sara skriver:

      Fast det är ju du som har noll koll. Samma inlägg flera gånger om där du prövar grönsaker och blir frälst . Kanske dags att byta spår?

      1. Men vad fan är problemet: GIVETJÄVLAVIS är det flera inlägg eftersom jag provar OLIKA rätter. Herregud, det finns ju hur mycket som helst man kan tillaga med grönsaker så det krävs väl inte särskilt många högskolepoäng för att fatta det, eller? Avskyr negativa människor. Var lite medmänskligt glad över att jag faktiskt börjar tycka att en del grejer är riktigt goda istället.

  1. Malin skriver:

   Darling – det finns andra bloggar om du inte vill läsa deg Mona skriver 👍🏻☺️

   1. Sara skriver:

    Har full koll på din blogg Mona. Och den går tyvärr på tomgång i dagsläget. Verkar som att du har noll inspiration. Upprepar likadana inlägg, gång på gång. Riktigt sorgligt att läsa din blogg för tillfället 🙈😱

    1. Men oj, vilken HIMLA tur att man inte behöver läsa den.😂

     1. Biggan skriver:

      Om du hade någon koll så skulle du veta att Mona blev itvingad grönsaker när hon var liten av förskolan. Hon fick inte gå från bordet föräns hon ätit upp. Sånt sätter spår. Var lite jävla medmänsklig och var glad att hon vågar prova, äntligen. Till Mona: Din blogg. Ditt liv. ❤️

      1. Tack, fick mail från några läsare nu som skrev att jag ska skita i att godkänna kommentarer som är negativa på ett personligt plan … så jag ska nog följa det rådet! Herregud, tänka om folk kunde koncentrera sig på att vara snälla i stället. Åsikter kan man ju ha, men den här nivån är ju fan larvigt.

     1. Biggan skriver:

      Himmel. Ursäkta att jag lackade ur. Den dagen i månaden 😑 Man ska tänka först och skriva sen. Jaja. Den som lever den lär.

      1. Då är vi två. Är på SJUKT jävla dåligt humör idag. Brukar sällan svara otrevligt men idag gjorde jag det.

    1. Maja S skriver:

     Sara.. Håller med 🙄

     Mona:
     Håller faktiskt med Sara.
     Just nu är det sketamycket reklam i din blogg för div företag. (Ja jag vet att du/ni influensers måste tjäna pengar)
     Och sen känns det som resten går på repeat.

     1. Sorry, men ibland är det så. Jag har väldigt mycket just nu. Alternativet är att jag stänger ner bloggen helt och hållet.

    1. Norpan skriver:

     Sara om du nu har full koll på Monas blogg, borde du ju veta varför det verkar som om den går på tomgång.
     Backa tillbaka och kom ihåg vad som uppdagades….. tycker Mona är stark som orkar fortsätta skriva. Måhända är det inte lika ”roliga” inlägg, men det är ju upp till var och en att läsa… eller låta bli 🙂.
     Dock väldigt onödigt att kritisera innehållet, då man vet orsaken.
     ”I solsken och medgång, är det många som vill hålla din hand.
     Men det är i storm och motgång som de äkta visar sig”
     Tycker förövrigt att det är väldigt underhållande att läsa om Monas kulinariska upplevelser av grönsaker, så smaken är ju som baken 😉😘

   1. Carro skriver:

    HAHAHAHA… Heja dig Mona!! Älskar när man kan tillåta sig att bara lacka ur och inte vara så jävla PK!
    Sen att det är en otroligt löjlig sak att reta upp sig på som läsare, ja, vad ska man säga? Snark…😴
    Jag älskar iaf din blogg och ärligt så kan jag inte sätta fingret på det förutom att jag gillar energin här, den är fin.
    Kärlek & respekt!

 5. Annette skriver:

  Potatis och purjölöksoppa är min favvosoppa!
  Kul att du till slut upptäckt hur gott det är. 🙂

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..