När en får värsta surprisen

IMG_9591
Jag har beställt supersnygga draperier från vår lokala tapet- och inredningsbutik här i Finhooden, Måleributiken i Alvik. Nån läsare frågade om jag kände dom eftersom jag ofta bloggar om dom. Nä, jag känner dom inte men jag har varit kund där i 25-30 år och det krävs ju inte så mycket idag för att företag som vill ha koll på vad som skrivs om dom i sociala medier. I synnerhet inte om man, som dom, har ett Instagramkonto (som för övrigt är svinbra om man är inredningsintresserad). 
Skärmavbild 2018-11-19 kl. 21.09.19
Under väldigt många år såg min bloggheader ut så här. Jag syntes aldrig i bild. Skrev ofta om Måleributiken redan då men eftersom ingen visste hur jag såg ut så kunde personalen där knappast veta att det var jag när jag var där och handlade. Kan sakna lite av den tiden rent allmänt om jag ska vara ärlig. Dock har jag koll på vad personalen heter eftersom dom har namnbrickor, hehe!

Vad jag vill säga är att jag är en alldeles vanlig kund utan något som helst samarbete. Nu för tiden måste man ju helst poängtera det eftersom det undantagslöst antas att man alltid försöker dölja ett reklamsamarbete. Jag känner ofta att man inte längre kan skriva att en butik är kalasbra, eller att en tjänst är överlägsen bara för att man faktiskt tycker det. Ibland reklammärker jag ett inlägg fast det inte alls är så, för jag pallar inte om nån skulle komma med en elak kommentar.

Å andra sidan får jag mail och kommentarer om att jag är korkad som inte tar betalt för att skriva ”gratis” om företag. ”Dom tjänar ju pengar på att du skrivit om dom!” Well. Orka. Måste a l l t handla om pengar?!

Nu kom jag av mig. Tillbaka till draperierna. Jag har väntat i flera veckor. Det skulle ta extra lång tid eftersom de syr upp dom åt mig. Hittar inte min symaskin eftersom jag har drygt 50 ouppackade flyttkartonger kvar …

IMG_9888
Igår fick jag en avi. Blev jätteförvånad över att jag inte skulle hämta draperierna i butiken. Hela dagen igår satt jag fast i min fåtölj med datorn i knät. Jobbade som en gnu. Det är absolut det värsta jag vet. Att sitta still alltså. Skrivbordsjobb är inte min grej över huvud taget.

Så, när jag äntligen är färdig för dagen rasslar jag iväg till affären. Är på asdåligt humör eftersom suttit stilla hela dagen. Så dåligt att jag tänker att jag låter lådan med draperierna vara tills idag. Vill inte förstöra ögonblicket när jag öppnar paketet med mitt dåliga humör.

Kommer hem, lagar mat. Tittar på paketet. ”Äh, what the fuck, kan ju öppna och smygkika på dom. Behöver ju inte hänga upp dom förrän i morgon.”

IMG_9890
Småler lite åt att det står ”Fru”!
IMG_9891
Öppnar …. och fattar ingenting. Två jättefina kuddar. Samma kuddar som jag i förra veckan såg när jag var där. Som jag skrev något om i förbifarten här i bloggen.

Ingen lapp, ingenting.

Men, jag tar mig friheten att bli JÄTTEGLAD!

Jag brukar föredra att vara på ”den andra” sidan av överraskningar för jag älskar att göra folk glada, men jag ska erkänna att det här var jättekul. Vilken himla fin överraskning!

Måste passa på att berätta om en annan sak som har med Måleributiken att göra. I lördags firade dom 30 år och hade ett event för kunder. Jag kunde dessvärre inte vara med men när jag åkte förbi så såg jag att dom hade jättemånga blåa ballonger utanför butiken. Jag följer dom på FB och såg det här igår. En helt sanslös historia!

Skärmavbild 2018-11-19 kl. 21.02.25
Skärmavbild 2018-11-19 kl. 21.01.41

LOADING..