Hur man får en bra start på veckan … eller inte

Håhåjaja. Igår morse fick jag ett akut sms från Wilmer-Malin. På hennes café har hon ett antal bord.

IMG_9608
Dessa bord har tapeter som Malin klistrar fast och sedan lackar hon ovanpå.
IMG_9591
Tapetbitarna köper hon från Stockholms bästa tapethak: Måleributiken i Alvik. Bra service, bra produkter och svinkunnig personal. 
IMG_9607
Eftersom Malin är ombytlig av sig så byter hon mönster typ varje säsong. 
IMG_9606
Hon lägger även tapet i fönstren. Superkul idé.
IMG_9550
Problemet är bara om det är nån klåfingrig jefel som börjar pilla och sen drar loss bitar. Det var det som hade hänt nu. Hon har kort om personal och skulle inte hinna förbi Måleributiken. ”Det är två bord som är paj, kan du välja två sorter och komma förbi med dom?!”

Jag skulle ändå in på en supertrevlig lunchdejt ute på Djurgården så det var ju inga problem att rassla förbi tapetaffären och fixa. Tänkte jag. 

IMG_9595
Som vanligt blir man ju svårt distraherad av andra inredningsprylar där såsom kuddar. Fastnade för dom här två, så jäkla snygga men jag måste vila plånkan lite. 
IMG_9594
Jag gick runt lite och kollade. Insåg snabbt att jag hade problem. Malin och jag har inte jättelika smak. Men, å andra sidan så skrev hon att jag fick välja fritt. Hmm, det betydde ju att jag i praktiken kunde ta med mig en Bamse-tapet alltså. När jag går runt där och känner mig småstressad över utbudet kommer Karolina.
IMG_9596
Måleributikens husguru som har jobbat där i hundra hår. Malin köper alltid tapetbitar av henne så hon tittade på den rullen jag höll i handen och avbröt mig direkt: ”jag tror att hon vill ha mer åt det här hållet!” 
IMG_9599
Ähum, kan väl säga att det var mer mitt i prick. 
IMG_9598
Älskar dock glittret.
IMG_9592
”Sen gillar hon den här!”
IMG_9603
Det slutade med att jag fick med mig ett gäng olika.
IMG_9604
Och s j ä l v k l a r t fastnade Malin mest för den jag tyckte var apful!

När jag parkerade bilen tyckte jag att det lät lite konstigt men hade småbråttom in på Wilmer. Hinner med en kopp kaffe innan det är dags att dra ut på Djurgården. Hinner köra 300 meter när displayen börjar lysa.

IMG_9617
Hade jag suttit i min gamla  Volvo hade jag låtsats som om det regnade och kört vidare men min bil är drygt 2 månader gammal så jag tokstannade direkt. Klev ur bilen och gick runt för att kolla däcken.
IMG_9612
What the fuck! Tokpunka. Messade min lunchdejt och bad henne styra bort till Wilmer i stället. Under tiden ringer jag Bilia Group eftersom jag hade ett svagt minne av att jag har gratis bilbärgning om nåt händer. Mycket riktigt, det har jag. Men, jag bestämde mig för att först äta lunch och bad att få återkomma.

2,5 timmar senare ringer jag tillbaka. Problemet är bara att det måste ske till en auktoriserad BMW-verkstad där jag kommer få en lånebil. Jag messar maken, som jag för tillfället är asirro på men bestämmer mig för en akut vapenvila med sms-kontakt. Han kollar på nätet och ser att det finns en däckverkstad 5 minuters bilväg från där jag står.

Så, nu stod i jag i valet och kvalet: antingen bärgare till en verkstad långt ifrån, lånebil och hämta bilen nån dag, eller två, senare plus en däcknota på närmare 5000 kr … eller chansa på att försiktigt köra bort till den närmare verkstan och få ett nytt likvärdigt däck för 1800 pickadoller.

Det faktum att det verkligen var ett likvärdigt däck plus min har-inte-tid-med-en-massa-strul fick avgöra. Jag krypkörde bort till däckfirman.

IMG_9618
Fem minuter senare hade jag ett nytt däck. Lätt att jag kommer fortsätta att vara kund där!
IMG_9619
När jag ändå var där passade jag på att fråga vad allvädersdäck kostar. Snön är ju på ingång så det är hög tid.

13.000 kr. T r e t t o n  t u s e n kronor! Detta pga att det sitter speciella sensorer i däcken som ”pratar” med bilens dator. Har man inte dessa däck så kommer infodisplayen i bilen att få spel och blinka som ett Tivoli på crack. Utöver det måste jag lägga till 1.375 kr för vinterförvaring av sommardäcken eftersom vi inte har 1 cm över i vårt garage.

Spela sig lite på Lotto i veckan tror jag visst … eller byta bransch!

 1. Petra skriver:

  Älskar din blogg & härliga humor!
  Reagerade bara på däckfirman, vill ju inte att du ska bli lurad…. min erfarenhet är att de flesta punkteringar kan lagas för ett par hundringar så det är sällan man behöver köpa ett helt nytt däck…
  Ha de gott! Kram

  1. Tack snälla, vad gullig du är. Alltså, saken är den att jag är världens mest lättlurade när det kommer till saker jag inte har koll på. Vill ändå alltid tro att folk är ärliga … men fattar ju att inte alla är det…=(

 2. Maria skriver:

  Lustigt att det ska krävas så speciella grejer. Nu kör jag ju Skoda men den har ju också ett varningssystem för däcktryck. Trots det har jag gamla plåtfälgar till mina vinterdäck. Inte en sensor så långt ögat når på de fälgarna. Funkar finfint. Ibland efter däckbyte frågar den mig om däcktryck och jag bockar av det som ok om det är det och sedan är den tyst igen.

 3. Vi köpte ny-ny bil i våras, utan uppsättning av vinterhjul. 12.000:- landade det på med lite rabatter (däck och fälg.)
  500:- betalar vi för förvaring och däckskifte (Stockholm).
  Vi kunde ha gjort bytet själva, men som det redan är skrivet är det supernoga (på våran bil) att det ena framhjulet alltid sitter på samma plats eftersom kommunikationen till datasystemet i bilen sitter där.

  Gör vi det själva och gör fel kan det det bli dyrt. Ingen hit. Om det ska göras fel är det bättre att firman gör det, det blir billigare för oss.

  1. Men du, v a r har du dina däck? 500 pickadoller är ju ingenting!

 4. Elenor skriver:

  Luft på burk? Reservdäck? Mona på riktigt🤣 Är det nu jag ska säga 08:or och himla med ögonen? 💕

  1. Haha, problemet är att det inte finns reservdäck i dom bilarna! Så ja, nu får du fan joddla och himla resten av året!😂

 5. Men Mona sitter inte sensorer i fälgarna? Såfall byta bara däcken till året runt! Slipper du förvara dom oxå 👍🏼

  1. Jag fattar fan ingenting av vad ni säger: vad är det jag har fått prisuppgift på? Är det inte bara själva däcket utan fälg? Jag sa bara: ”vad kostar fyra allvädershjul?” … eller sa jag ”däck”?” Hm, vetefan. Måste reda ut det där.

   1. Låter dyrt om det bara skulle vara däcken, det e nog med fälgar och det behöver du ju inte om du ska ha året runt däck, dom har du ju alltid på bilen,sommar som vinter.

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..