Smaskigt recepet

IMG_9496

… eller inte.

   1. Charlotta har helt rätt 🤓 jag kokar egen buljong på vinterhalvåret, både vilt nöt å fågel. MYCKET bra för hud hår naglar leder. Naglarna får jag snart ta hovtång för å klippa 😬😮 jag fryser ner i tvåportionersbrk = 5 dl. Dricker en mugg vsrmt direkt på morgonen. Gör alltid en sats så det räcker 14 dgr. Sommarhalvåret dricker jag en häxblandning med bl.a Collagen

   2. Det ar ju typ kottbuljong, jattegott! Har saljer dom forovrigt ”Gelatina de patas” vilket ar jell-o gjort pa just fotter… (nastan all gelatin ar ju gjord av gris eller kofotter), tyckte det lat asackligt och vagrade prova tills nagon sa att det var bra for huden och lederna sa nu tar jag en portion varje gang jag ar nere pa varan mercado (dit jag slapade dig). Har aven borjat lata mitt lokala sopphak lagga i kycklingfotter i soppan eftersom dom tydligen ska vara valdigt bra, hoppas pa ett mirakel for min hals som borjat skrynkla sig efter viktnedgang.

 1. Men det är väl inget konstigt alls. Har själv i märgben i grytor för det blir en jättegod smak. Tror dom allra flesta som kokar riktig buljong har i det. Inget konstigt.
  Du har nog ätit det massor av gånger utan att du vet om det.
  Husmanskost på riktigt!

 2. Har alltid kokat buljong själv och tror aldrig jag har provat en sån där köpestärning. Det är liksom grunden i både såser och många soppor. Buljongen är toppen att få i sig om man är sjuk eftersom den innehåller massor med nyttigheter. Dessutom ratar jag restauranger som inte klarar av att göra en sås på ”riktigt” eftersom pulver och tärningar smakar…plast?
  Konstigt egentligen eftersom matlagning inte tillhör listan på mina topp tio😁

 3. Du har ätit det massor med gånger! Kokar man riktig köttbuljong så kokar du den på ben. Varför? för där sitter ALL köttsmak. Så har du varit på en riktig restaurang som lagar mat från grunden så har du ätit detta.

 4. Måste erkänna att jag blidde en aning förvånad när jag såg din överskrift recept……….. trodde för ett tag att jag sladdat in på någon annan blogg än din 😂

 5. Ja det brukar finnas nerfryst att köpa i dagligvaruhandeln. Det finns väl inget godare än kokt kött på ben och rotmos. Köttet bara faller sönder, salt och saftigt mums.

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..