Städ, röj och att vara en surkärring

Igår drog jag lite i handbromsen och sket fullständigt i jobbet. Jag lever ju tillsammans med två mindre ordningsamma typer och ibland rinner bägaren över. Var tvungen att fixa lite här hemma. 

IMG_9091
Härom dagen fick jag ett mindre bryt på den yngre medborgaren i hushållet när jag tittade in i hennes linneskåp. Har så sjukt svårt att fatta hur man i n t e vill ha ordning och reda kring sig. Den äldsta dottern är exakt som jag men uppenbarligen har den genen inte ramlat över på talibanen … även fast hon svarade mig med ett: ”om jag bara hade varit uppfostrad av dig mamma så hade jag nog varit mer ordningssam!”

Maken och jag bråkar alltid om två saker: städning och vad för saker som ska inhandlas. Alltså, att komma överens. 

IMG_9278
Finn ett fel på bilden ovan. Mikron. Minns ni i våras när vi hade värsta tjafset? Det där är en mikro som inte ska vara i det här huset. Lånad. I väntan på att vi skulle köpa en ny. Jag ville ha en liten och smidig som dessutom inte alls ska stå där. Gillar inte när prylar syns och vi har tillräckligt med bråte som pga platsbrist tyvärr syns ändå. Maken vill ha en Roll Royce-mikro. Det är ju jefligt nödvändigt när man bara använder mikron för att värma upp mat och för att göra popcorn. Just nu råder vapenvila sedan 7 månader. Och jag är mer gråhårig än någonsin. 
IMG_9274
Här har vi ett annat problem. Apropå ordning. Ser ni påshelvetet? ”Den måste stå där för jag använder gammalt papper när jag ska tända en brasa”. 

Morr! Det där har vi tjafsat om i 15 år. 

IMG_9275
Om han stör sig på mig? Well, han förstår kanske inte riktigt varför jag absolut måste ha ”den där fula jävla hästen” framme men jag tycker det är långt ifrån samma sak som en City Gross-påse fylld med ihopknölat papper.
IMG_9273
Sen har han en hick up på min fina golvlampa. Den är gjord av strutsägg och när man tänder den blir äggen gula. 
IMG_9228
IMG_9227
Det gula är äggulan som har färgat av sig på insidan av äggen och man har borrat små hål i skalet. Jag älskar den här lampan, köpte den för 30 år sen och är ensam om den. Maken tycker den passar bättre på soptippen. Han är skitdum. 
IMG_9279
En annan sak: jag behöver hjälp. Ser ni fläcken på armstödet?
IMG_9280
Jag råkade spilla ut vatten och när det väl hade torkat blev det en sån här fläck. Bara vatten alltså. Jag fattar inte hur jag ska få bort det. Någon som har ett bra tips?
IMG_9224
Förresten, varför finns det inga snygga och bra snöskrapor för bilrutor? Jag vill ha en orange. Helt omöjligt. 
IMG_9225
… och när jag ändå är månadens gnällkärring: JÄTTEkul att lämna in bilen på en bokad handtvätt (med 24 timmars avbokning) och köra därifrån i ösregn.

Det går bra nu.

 1. Jag har en illorange som det står Ingo på som jag fick när jag var där och tankade nån gång. Nä förresten, jag har 2 st. 😁 De hade nått jippo för nått år sen på ”min” mack och jag fick reflexer, pennor, isskapor och godis.

 2. Skaffa en snygg korg att ha tidningspapper i👍🏻 Gärna en med lock så slipper du se eländet i😂
  Lampan är ju jättesnygg👌🏻👌🏻👌🏻👌🏻👌🏻

 3. Annars kan du få en av mina, om du inte hittar nån. Jag har en annan isskrapa i bilen också, har en i reserv utifallatt.😊

 4. Tips angående fåtöljen….häll vatten över hela fåtöljen, då borde ju rimligtvis fläcken försvinna 🤔… kanske 🙄… eller inte 😬.

  Älskar dotterns kommentar ”Om bara du uppfostrat mig….” 😂😂😂😘

 5. Gör som vi har gjort med micron.
  Vi har ställt in det i skåpet ovanför kylen, där folk har chips å knäckebröd.
  Puts väck!!! Nåt skåp har ni kanske, eller så fixar du det för att bli av med maskinen 😜

 6. Hm och så påpekar du för maken att sotaren säger ett big no no för att tända med tidningspapper. Tydligen sotar det igen skorstenen och så kan det bli sotbrand av det hela. Sotaren rekommenderade braständare ( kan köpas på Ica eller rusta eller vad som helst för affär) till oss, det fiffiga där är att du kan köpa en snygg burk att ha dom i. Problem solved 🙂

  1. Jag har sagt det TVÅTUSENJÄVLAGÅNGER! Jag har braständare. Köper svinbra från Dlight men han ”tycker inte att dom är bra”. Det ä r dom. Satan som vi bråkar om det där.

 7. Att badda med ättikslösning brukar kunna få bort vattenfläckar, jobba utifrån och in mot fläckens centrum. Prova först på ett dolt ställe så att tyget klarar ättika.

 8. Tidningspapperet löser du med att köpa en snygg sittpuff med lock så gömmer ni papperet i den! Det finns ju både stilrena som ser mer ut som en kub om det skulle passa bättre att ha mot väggen vid kaminen. Jag har såna bla på min sons rum bredvid sängen. Rymmer en hel del! Kolla Jysk!

 9. Ånga tar bort fläcken! Älskar min lilla Kärcher ångmaskin just för såna här olyckor. Den fixar allt, svettfläckar på madrasser, flottfläckar på prydnadskuddar m.m.

 10. Män fattar ingenting…
  Det jag och min sambo oftast bråkar om är hans son. Han blir 20 nu i februari. Envist så bor han här varannan vecka. Du skulle inte tro att han tvättar, diskar, städar eller lagat mat. Nej, här är det som ett jävla hotell, där man får allt serverat!

  Jag har sagt till sambon flera gånger om det, men det händer inget. Jag hoppas verkligen att ungjäveln snart flyttar hemifrån permanent!

  För övrigt hat jag i snart tio veckor vägrat sty tvätta hans tvätt – den ligger fortfarande kvar i tvättkorgen… 😑

  Mvh
  Gnällkärring nr 2

  1. Är det nånting jag lärt mig av att vara bonusmamma till två underbara tjejer som idag är vuxna är att som styvförälder ser man på sina styvbarn med förstoringsglas och sina ”egna” med grumliga glasögon. Man behöver emellanåt rannsaka sig själv. Det sitter ofta i oss vuxna som levt längre än 19 år. Snacka med grabben då du inte är arg. Du kanske får ett bra samtal. Utgå från det och prata inte med hat i munnen. Ett tips i all välmening!❤️Lycka till!🙏

   1. Exakt! Inte lätt att vara skilsmässobarn. Ibland behövs extra mycket kärlek kanske❤️
    Tror också att det ibland är lite lätt att vara lite ”hårdare” mot andras än sina egna barn. Eller att man kräver lite mer.
    Han kanske behöver en stor varm kram❤️❤️

  2. Gnällkärring eller inte, men att kalla sin sambos son för ungjäveln var grovt. Inte ok i mina öron. Är man tre vuxna som bor under samma tak borde man förstås hjälpas åt. Har ni tagit upp problemet till diskussion?

   1. Jag tror att det finns en underton av kärlek i ”ungjävel”. Jag kan säga så t i l l talibanen, men med ett leende. När man skriver det så här, i en raljerande text, så låter det alltid hårdare.

 11. Oavsett vilken metod du väljer (finns tex sofftvätt på Mio) så ska du tvätta hela partiet till nästa söm. Då blir det inga vattenlinjer, tydligen. Jag har alltså bara gjort fel själv, men har läst mig till detta nu.

 12. Apropå armstödet, blöt hela armstödet rikligt med vanligt vatten (se till att det inte kommer i resten av fotöljen annars måste du göra likadant överallt), sen lägger du en dubbelvikt handduk på och låter den suga upp vattnet i typ ett dygn. Funkade klockrent på min gamla soffa som också fick såna fläckar!

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..