Veckans fråga

images
Varför får dödsdömda i USA vänta så länge på avrättning? Såg en dokumentär i går där en snubbe fick sin dödsdom 1997 och väntade fortfarande. 
images-1
Det är tydligen inte jätteovanligt att man får vänta i decennier.

Anybody who knows why?

 1. Anne R skriver:

  Lagen är gjord så att fångarna har massor med instanser att överklaga hos och när de fått avslag i alla, som kan ta decennier, verkställs straffet. De vill vara säkra på att rätt person dör.
  Kortfattat förklarat.

  1. Så har jag också förstått det men 30 år?!!

   1. Jessie skriver:

    Kollade just in de 224 Internet som sitter på death row i Texas just nu, många har suttit 25-30 år och två har suttit i över 40 år. 😲

 2. Det är för att de får överklaga till flera instanser innan de avrättas. Tar många år. Läste nånstans att de har det systemet för att de inte ska avrätta för många oskyldiga personer, att de ska ha många chanser innan domen blir slutgiltig.

 3. Vet inte Varför det är så men jag måste (tyvärr?!) Säga att jag tycker att det är bra.
  Döden är alldeles för lindrig i många fall. Onda människor skall lida för sina handlingar. Men det är såklart bara min personliga åsikt!
  Sedan har man ju alla ekonomiska aspekter och mycket annat men det lämnar jag utanför!

  1. Ja man vet ju inte då man som tur var ser de som en utopi att hamna i en sådan situation, men kan tänka mig att det sista man lämnar är hoppet och att man därför i väntan på utförandet hoppas…. Får man domen direkt är nog dödsångest mer påtaglig. Vem katten vet….

 4. SoP skriver:

  Jag Tror att det har med evighetslånga och många överklaganden att göra. Men att sitta så i väntan och ovisshet är nog ett värre straff . Tror Jag.

 5. Heller inger bra svar på din fråga. Och det där stora varuhuset som Ragdoll hänvisar till har jag heller ingen aning om. Eller nja det kanske jag har, men vill inte säga bara för jag är så otroligt empatisk och fattar liksom. Men i alla fall – det börjar med Ge och slutar med Kå… eller som de flesta säger det börjar med Ull och slutar med ared. Där har jag aldrig varit, kört fort som faaan förbi.

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..