När man vägrar se arg ut

img_6470
IMG_9045
IMG_9068
I veckan var jag hos Jenny på ArtFace för att trolla bort min arga rynka mellan ögonbrynen.
IMG_9047
En lyx jag började med för flera år sedan eftersom jag tröttnade på den ständigt återkommande frågan om jag var sur. Har även överjävligt sura rynkor runt munnen men nu för tiden behöver jag bara fixa dom en gång om året. Det visar sig att ju oftare man går i början, ju längre håller det i sig sen. I början gjorde jag det ungefär varannan, var tredje månad. Trodde att jag körde botoxrynkan en gång om året men såg i journalen att jag gör det två gånger om året. Samma sak där, i början var det mycket oftare. 
IMG_9081
Då och då brukar Jenny även fixa till konturen på min överläpp men inte denna gång. Med åren försvinner nämligen den, vilket märks när man ska måla läpparna och man inser att den är borta.
IMG_9076
På den här bilden syns för övrigt spåren efter operationen men när mitt hår förhoppningsvis börja växa ut igen så kommer det inte att synas. Å andra sidan bryr jag mig inte. Märkligt det där: jag har inga problem med att ärr och sånt syns men grått hår … fy fan, jag avskyr verkligen det. Nu är det bara två veckor kvar av två månaders väntan, sen är det jag som kastar mig in till Jouli på Bond!

Är det inte konstigt det där: färga håret upprör aldrig någon, eller en tandställning, men botox kan göra folk helt rabiata. Kan väl erkänna att jag var livrädd för det i början eftersom man hört att det minsann var livsfarligt. Dock fick Jenny mig på andra tankar när hon förklarade. Det är över huvud taget viktigt att man går till en erfaren utövare. Jenny är sjuksköterska, har jobbat 14 år på Akademikliniken, men nu kör hon eget sedan några år och är för övrigt inte rätt person att gå till om man vill ha extrema förändringar. ”Jag gillar att förädla det som redan finns.” En sund inställning. Hon har också lärt mig två andra viktiga saker: är fillers och botox billigt hos någon så är det inte seriöst och man ska aldrig gå till någon som inte är certifierad. 

IMG_9044
Gör n o g g r a n n a undersökning om stället innan ni bokar. Branschen är full med oseriösa där man till och med har reklam för exempelvis Restylane (fillers) fast man använder skitprodukter som inte är godkända. Alla seriösa i branschen vill att det ska bli tuffare regler kring det här och man väntar på en lagstiftning om det. Socialstyrelsen vill att endast hälso- och sjukvårdspersonal ska kunna utföra exempelvis botox och fillers. Idag finns det dom som låtsas vara seriösa: man har en moster som är sjuksköterska och på pappret är ansvarig över injektioner på stället, men det är en vanlig helt outbildad som utför det.

Just därför MÅSTE man verkligen undersöka stället man vänder sig till. Eller, som i mitt fall: jag har läsare som inte bor i Stockholm men som kan maila Jenny och fråga vilka hon känner till ute i landet som är seriösa. (Jenny brukar för övrigt jobba i Motala varannan månad … om man har möjlighet att ta sig dit från den sidan av landet).

ArtFace
Den här bilden refererar jag ofta till när jag berättar för folk hur skicklig Jenny är. Det är dessutom två år mellan bilderna. Det är nämligen extremt svårt att fixa påsar under ögonen men k o l l a vilken skillnad det är! Jag har SÅ svårt att tänka negativt om fillers när jag ser det här.

Det här med botox och fillers kan man ju diskutera i oändlighet men till syvende och sist är jag tillräckligt gammal för att bestämma själv och här inne har jag inga barn som läser och blir ”skadligt påverkade” som en del brukar hävda. Var och en blir salig på sin egna tro och jag är väry much troende när det kommer till det här. Vill att utsidan ska prägla min insida.

Let’s leave it by that.

 1. Alla gör som dom vill, men man ska inte glömma att botox är ett nervgift.

  Är det värt riskerna?
  Är det värt att se lite yngre ut medan man lever, men riskera att få muskelsvaghet, cancer mm för att man valt att frivilligt ge gift åt sin kropp?

  Eller att kanske leva längre med friskare kropp men med ett lite skrynkligare ansikte…?
  Detta menat som en vänlig uppmaning till att fundera på det. Dömer inte den som tar botox. Var och en med sitt.

  Bra att du också varnar för att man ska kolla upp noga innan!
  Ha en fin dag!

  1. Håller med dig i allt utom att jag vill se ut som 53 inte 33! Nu har jag väldigt bra gener från min mamma, hon är dryga 70 men många tror att vi är jämngamla. Måste dock säga en sak: jag v i l l ha kråksparkar runt ögonen, det finaste jag vet eftersom det är skrattrynkor. Tyvärr har jag inte en rynkjävel i det området. Antar att jag skrattar för lite.

   Har för övrigt en kompis som led något så fruktansvärt av handsvett, vi pratar alltid ha vantar på sig, och den befrielsen när hon fick hjälp att bli av med det tack vare botox. Det är ju en helt annan sak så klart men många vet inte hur mycket annat man kan få hjälp med tack vare botox. Jag var extremt mycket emot det innan men som vanligt handlar det ju om kunskap. Och att inte gå till en klåpare. Vet flera ställen här i Stockholm som ser extremt ”rumsrena” ut men som inte har sjukvårdspersonal som utövar det.

  1. Första bilden på kvinnan i inlägget togs i Jennys dåvarande studio på kliniken, efter nåt år utökade hon lokalerna och studion står idag på ett annat ställe. Därav skillnaden. Sen spelar även dagsljus roll, även om det är fotolampor som lyser. Vinter- och sommartid, morgon och eftermiddag …

 2. Har en kompis som får det pga nervsmärta i benet. Hon har en skadad nerv pga olycka. Hon har överjävligt ont innan. Den skillnaden när det släpper. Dock är det inte subventionerat av vården så hon betalar kalaset själv. Fick det ändå som råd av en läkare att pröva när inget annat hjälper. Jag skiter högaktningsfullt i om folk använder det och av vilken anledning. Jag tycker att vi ska döma varandra lite mindre och boosta varandra lite mer. Var och en är sin egen hjärtas smed. Jag har spruträdslan från hell. Så jag skulle aldrig komma på tanken. Samma kompis har också flera tatueringar. Jag har varit med och tittat. Sen går jag ut och spyr av rädsla. Jag älskar min kompis till månen och tillbaka. Och respekterar alla hennes galna beslut. Så ska det vara. Döma lite mindre. Boosta lite mer. Olika är underbart. Det är det som gör regnbågen så vacker. För att alla färger är olika. Så fortsätt du med dina fillers om det gör dig lycklig. Livet är så jäkla kort. Alldeles för kort för att man ska gå omkring och bry sig vad andra tycker och tänker. ❤️

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..