ANNONS

11 timmars dunka dunka

/

Fifan så slut i pallet jag är. Kom till Arenan i Gävle vid 8-tiden i går morse. Innan tävlingarna kör igång ska nummerlappar delas ut, make up och hår fixas och man är med på ett lagledarmöte med arrangören för tävlingen för att ta del av alla strykningar och nya ronder. Sen kör man igång. Danslärarna är ansvariga för coaching och uppvärmning. 

IMG_8796
Igår var discotävlingarna före hiphopen. Talibanen har ju slutat med disco och kör bara hiphop. Discotävlingarna tar alltid skitlång tid eftersom det är flest tävlanden i den genren. Man delas in ålder och nivå på kunskap ….  och prisutdelning efter varje etapp … så det tar hundra år. 
IMG_8804
Så här ser det oftast ut när tjejerna sitter och väntar på om det blir pallplats eller inte.
IMG_8806
… och så här ser det ut när man inser att man missar pallplatsen på det berömda håret. Det här är tjejer som oftast står som 1:a, 2:a eller 3:a men konkurrensen är beyond mördande.
IMG_8822
Men, dansskolan lyckades ta hem ett gäng pallplatser för några av tjejerna.
IMG_8816
Igår var jag trött. Brukar inte vara det men veckan har varit jobbkrävande. Jag är femtioplus och väldigt n o t into musik. Lyssnar sällan, föredrar poddar … som jag i och för sig bara lyssnar på när jag är på resande fot. Så, ja, jag är en tråkig jefel. Men, jag får min beskärda del när jag är lagledare på dessa tävlingar, trust me. Igår var jag dock tvungen att gå på toa ett par gånger för att ladda lite bomull i skallen. 
IMG_8829
Det jag tycker om med dessa tävlingar är gemenskapen tjejerna har. Man hejar och peppar varandra. Man tröstar, för det är många tårar ska ni veta.
IMG_8830
Dessa tävlingar är grymma. Det är en bedömningssport och skillnaden mellan en förstaplats och en fjärdeplats kan vara ett leende, om det vill sig illa. 
IMG_8832
Jag älskar dom till vägs ände för att de verkligen är fina tjejer som bryr sig. Vi har runt 200 tävlande tjejer på dansskolan, av totalt 2000 elever. Tävlingsdelen är liten med andra ord. Och koststam. För både dansskola och elever. Hiphop-tjejerna kommer billigare undan för där kan man sätta på sig vad som helst men discokläderna …ujuj, de ligger på mellan ca 4000-20.000 kr! Allt beror på vem som sytt upp dom och kvaliteten på strassen. Thank you Lord för att talibanen tröttnade redan efter 3 år. 
IMG_8843
Allra sist igår var talibanen och två av de andra tjejerna de sista kvar av våra tävlanden. 
IMG_8848
Elsa åkte ut och kvar var Jennifer och talibanen. Ja, ni som känner talibanen vet att hon också heter Jennifer … Båda tjejerna tävlar i olika åldersklasser och här har dom precis dansat sig in i varsin final.
IMG_8860
… men det sket sig rejält, min Jennifer blev 5:a och andra Jennifer kom på 6:e plats. Fast, med en 5 veckor lång och enträgen förkylning/hosta så insåg talibanen att hon ändå skulle vara nöjd.

11 timmar senare var det dags att åka hem. Jag var SÅ slut. Det här med att laga mat när skulle komma hem var inte att tänka på. Alternativet var att låta talibanen slafsa ner bilen med hamburgare. Ni som läser mig regelbundet vet ju p r e c i s vad jag tycker om det.

IMG_8866
Men, jag hade inget val, hon var skithungrig. ”Du är dödens om du dräller ner min bil!” sa jag men hon bara garvade. Hon och maken vet att jag är överdrivet anal när det kommer till att slabba ner min nya bil. 
IMG_0949
Själv blev jag så stressad att jag typ tryckte in cheeseburgaren i en enda tugga, haha!

En stund senare tar jag upp en påse med cashewnötter. Tar en i taget men tror ni inte på fan att jag, j a g … ordningsgestapon … tappar en som ramlar ner mellan sätet och armstödsgrejen. Grävde och grävde men var tvungen att lägga av, annars hade jag kört av vägen. 

IMG_8870
När jag kom hem var jag beredd på att vända bilfan upp och ned för att lokalisera nöten. Talibanen skrattade så att hon höll på att kissa på sig. ”Mamma, du är helt störd i huvudet!”
IMG_8865
Skam den som ger sig, 20 minuter senare hittade jag den.

Japp, kalla mig gärna dåre men jag har gett mig fasen på att min bil aldrig ska se ut som makens.

Nu ska jag åka in till Wilmer och äta frukost sen ska jag jobba hela dagen.

Häpp!

5
73

Genom att klicka på "Skicka" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00