Fredag på en onsdag

Innehåller shitloads med reklam för allt möjligt skojsigt.

Fy fabian vad jag har jobbat den här veckan. Jag vet att det inte syns i bloggen men jag jobbar som en gnu. Härom dagen tokskolkade jag i flera timmar. 

IMG_7126
Först åkte jag in till Wilmer för att träffa en kompis, Jessica. 
IMG_8637
Alltså, man får så sjukt stora portioner på Wilmer. Min är specialaren till höger. Det är en ”yttepytteportion” … som för resten av världen skulle klassas som en normalportion!
IMG_8651
Efter lunchen drog jag bort till Mats och Carina på Calou.
IMG_8646
Hann knappt innanför dörren innan jag gick upp i brygga. ”Men VAD är det HÄR, G U L D F Ä R G A D E?!!” Sweet Lord, jag ville ta hem och ligga med dom men SOM VANLIGT kom Carina och drog ner rullgardinen: ”dom kommer till våren!”

Alltså, jag blir helt jefla galen på sko- och modebranschen. ORKA vänta!😡

160779801-origpic-8d3a4f
Älskar förresten mitt senaste kap därifrån. Letar efter en silverjacka men har än så länge inte hittat någon jag gillar. 
160908115-origpic-f78870

Den här röda har jag kollat på flera gånger. Den är SÅ snygg i verkligheten. Varje gång jag åker därifrån så ångrar jag att jag inte köpte dom. Finns i svart och brunt också, så klart, men det är lite roligare att sticka ut. HÄR finns hela utbudet. Pricy kan en del tycka men tidlösa. Mina första har jag haft i flera år och använder fortfarande.

IMG_8652
Dessa är mina absoluta favoriter, har på mig dom minst ett par gånger i veckan.

Jag skäms inte en sekund för att göra reklam för mina vänners produkter. I synnerhet inte när det dessutom är svinbra kvalitet men, i det här fallet, även jordens skönaste skor. ALLA kompisar jag lyckas få på ett par Calou säger samma sak: ”supersköna!”

IMG_8657
Jag älskar för övrigt att hänga med Carina och hennes Mats.
IMG_8655
Två riktiga krondårar. Är jag deppig så är det bara att dra hem till dom … då får man garanterat skratta i alla fall. Love them to death!
IMG_8672
En stund senare åkte jag till en annan kompis, tandläkar-Tove. Jag har ju tandställning, en Invisalign. Transparenta skenor som jag byter var 7:e dag.
IMG_8671
En gång i månaden åker jag till Tove och hämtar nya skenor. Ska hålla på så till jul och efter det är det dags för att bleka tänderna. Är så sjukt irriterad på mina fula kaffebruna tänder. 
IMG_8670
Tove har ju flyttat från Bromma in till Östermalm och kliniken är toppfräsch. Nackdelen tycker jag är att i Bromma hade hon och personalen rosa kläder … som man blev jätteglad av. Nu är dom vita och fina. Noterade dock att lite rosa muggar och rosa haklappar smugit sig in igen, hehe!
IMG_8664
Men kolla här, vilket lyx! En tv i taket. Perfekt när jag ska laga tänderna sen. Hatar nämligen att göra det.
IMG_8669
Är skiträdd och måste ha en elefantbedövning varje gång.
IMG_8679
På kvällen var jag bjuden till Daisy Beautys invigningsfest. Ni trogna läsare vet att det här var tredje vändan. Första gången var det för vänner och businesspartners, andra gången var för en vecka sen: då trodde jag att det var festen som var igår. Kom en vecka för tidigt med andra ord. Igår var det för influencers och journalister. Träffade många jag tycker om, bland annat Agneta och Linda. Agneta är skönhetsjournalist och en av de tre i Sverige som är mest kunniga inom smink- och hudvård (de andra två är Kicki och Linnea Öst.)

Agneta skriver bland annat för Skönhetsredaktörerna. Linda behöver nästan ingen presentation. Hon är Sveriges skickligaste make up-artist och för två år sedan startade hon sitt egna sminkmärke, Linda Hallberg Cosmetics, som är av svinbra kvalitet. Kan v a r m t rekommendera hennes produkter. Kolla hennes privata hemsida så förstår ni varför hon är känd world wide. Hon är dessutom extremt ödmjuk. Tillbringade några dagar med henne i London för nåt år sedan och vi hade skitkul. 

IMG_8682
Ladyn till höger behöver inte presenteras heller … egentligen. Sveriges nagelqueen. Frida syns mycket ofta hos tv4 där hon pratat nageltrender. Har jobbat med naglar i 140 år. Typ. Vore det inte för att jag packar så förbannat mycket ordrar och därmed sabbar naglarna, så skulle jag ha fortsatt att gå hos henne.
IMG_8683
… och den femte musketören i vår trevliga hörna var Aysha, en superentreprenör med femtusen järn i elden samtidigt som hon är mamma till tre barn varav två av dom med stora funktionsnedsättningar. 
IMG_8677
Vi alla fem drack alkoholfri gin och tonic, asgott, och hade sjukt jäkla roligt!
IMG_8696
Höjdpunkten blev när Kicki kom med den glutenfria tårtan och skulle göra en snygg uppskärning. 
IMG_8699
IMG_8703
Jag trodde att det vita på tårtan var marsipan. Det kan jag äta, trots att det är hyfsat mycket socker i det. I måttliga mängder. Tog tre tuggor och kände att det smakade lite annorlunda. Tänkte att det kanske berodde på att det var glutenfritt.

När en gastric bypass-opererad äter för mycket socker så får man en så kallad ”dumping”. En liten ”attack” brukar resultera i att man börja gäspa och vill sova. Alltså tvärtemot när barn får i sig socker och de klättrar på väggarna.

Jag frågade nån vad de vita egentligen var och fick till svar att det var sockerpasta. Har aldrig ätit det innan. Tre minuter senare kom notan i form av värsta sockerdumpen. Det som händer då är likställt med en panikångestattack. Hjärtat börjar galoppera och man mår fruktansvärt illa. Det är en e x t r e m obehaglig upplevelse och de få gånger de händer försöker jag se så normal ut som möjligt för att inte skrämma slag på folk. Det man egentligen måste göra är att lägga sig ner och vila i 20-30 minuter.  Jag reste mig på två sekunder och talade om för sällskapet att det var dags att dra hem. Tackade Kicki och Sam sen kastade jag mig i bilen. Körde i väg en bit men kände att det inte gick. Parkerade och sen var jag tvungen att vänta ut anfallet. FySATAN så jefla vidrigt. Det är åtta år sedan jag opererades och jag har fått såna här anfall 3-4 gånger. Brukar passa mig jäkligt noga just för att det är extremt obehagligt.

Så, då vet jag att jag aldrig i livet kommer stoppa sockerpasta i käften i alla fall.

Jaha. Fredag idag. Har en supertrevlig presslunch idag och direkt efter den ett annat möte. När det är klart så kvistar jag iväg till Elite Grand Hotel i Gävle för gissa vem som hade turen att få ett rum på det tidigare i veckan knökfulla hotellet?! Älskar folk som avbokar. Jag brukar vara ute i god tid men hade tokmissat den här gången. Har t ex redan bokat halva Elite hotel i Örebro i maj 2019 då det är SM i tävlingsdans. Bara drygt ett halvår kvar men jag brukar som sagt vara ute i god tid, hehe!

Mina
Just det, gissa vad som kom igår?! 50 stycken lampor. Äntligen! Har inte lagt upp alla än men håller på för fullt. Det blir klart i helgen. När jag skrev om dom förra gången så trodde jag att jag skulle behöva ta 2495 kr för dom men hej, jag gör som med cashmereponchosarna: inte jättemycket förtjänst. Det är roligare om fler har möjlighet att handla. Därför kommer de kosta 1895 kr. 
Samantha
Eliso
Jag veeet, dom är fula men jag kan inte låta bli att gilla dom ändå. HÄR hittar ni sidan där dom kommer finnas. Har beställt ett 20-tal olika modeller men inte jättemånga av varje. Går det bra tar jag in fler senare.

Nu måste jag packa ordrar. Hejdå.

 1. Dumpa är det värsta som finns …….var glad att du får dom så sällan,
  Jag lider fruktansvärt av något som dom kallar mellandumpar, kommer ca1-2 timmar efter att jag har ätit och ibland kommer dom helt oväntat då jag INTE har ätit något onyttigt eller när jag har ätit sånt som jag brukar kunna äta. När dom kommer håller jag på dö, hjärtat bankar, svetten forsar, jag är halvt medvetslös (min man håller på att ringa ambulans var gång eftersom jag knappt är kontaktbar) i värsta fall tar det upp till två timmar innan jag är människa igen och då är jag så jäkla trött att jag håller på att somna hela tiden. I bästa fall går det över på en timme men jag är lika trött trots det. Ibland kan jag mildra anfallet med lite knäckebröd eller nåt mellis snabbt som satan. men lite jobbigt är det när det händer på jobbet eftersom jag har ett jobb som gör att jag inte kan gå ifrån nån längre stund. Slutsatsen är att på jobbet är jag jäkligt enkelspårig när det gäller mat, äter bara sånt som jag vet att jag brukar klara av, aldrig nåt sött eller annat som jag ev. kan dumpa av.

 2. Beställde Calou kängor, men det var ingenting för mig. Lite för klumpiga. Men jag måste säga att allt med leverans och retur funkade absolut perfekt. Snabbt och proffsigt, så jag har bara goda tankar om företaget ändå.

 3. Jag kan dumpa p.g.a lite vad som helst, ibland räcker det med en av dina hallongrottor och ibland äter jag medvetet en del godis.
  Det som funkar bäst för att inte slockna innan jag tuggat klart är att röra på mig, ”walk it off” så att säga. Händer dock att jag får en ”mellandump” ändå 1,5-2 timmar efteråt så att pulsen skenar och svetten forsar och det enda som hjälper då är att stoppa något vettigt i munnen för att motverka det.
  Svårt att smyga med det då svetten som sagt forsar så att man blir dyngsur och behöver byta kläder efteråt.
  Fick en sådan dumping sittandes i bara underkläder hemma i skinnfåtöljen…kontentan, skinn och genomsvettig hud – jag gled helt sonika ut fåtöljen och ner på golvet som någon tecknad figur.
  Sockerpasta är ju inte ens gott, som att suga på en sockerbit – marsipan smakar i alla fall något 🙂

 4. Tusan så fina lamporna är! Du borde ge dem ett eget inlägg. 🙂
  Frågan är bara vart jag ska ha den (det ska nog lösa sig 🙂), men hur jag ska övertala maken att köpa en sån. 🙂 Den är ju svår att ”smyga in” i inredningen. 😇

  1. Latt som en platt! Du ber en kompis bestalla den (du betalar givetvis) och sedan kommer hon over med en liten ”present”, hepp! Ingen behover nagonsin veta nagot… hehe.

 5. Sockerpasta ar asvidrigt, aven for oss som inte ar opererade. Har i Peru ar typ 90% av alla fodelseagstartor overdragna med sockerpasta, forsta gangen blev jag skitglad eftersom jag alskar marsipan och tog en stor tugga.. den holl pa att aka ratt ut igen. Numera ger jag bort tartan till nagon overlycklig unge (eftersom de blir tjatiga om man tackar nej) istallet..

 6. Tv i taket har min tandläkare haft i många år. Dock blir jag helt snurrig av att ligga o titta på den 🤪, så jag får alltid be dom stänga av den eller så blundar jag.

   1. Betalade 139 eur+ 11,90 eur i frakt totalt ca 1560 SEK. Hittade även billigare på andra sajter, men då var leveranstiden något längre. nu fick jag lampan inom 4 dagar.

    1. Så bra. Lite annorlunda för oss företagare. Du förstår ju säkert att jag har en lagerhyra att betala, att min fraktavgift på 49 kr, som jag tar ut från kunden, är långt ifrån den verkliga kostnaden. Som sagt, har man företag så har man också mer kostnader. Ganska enkel matematik.

     1. Jag vet, men jag orkade inte ta det … också. Det är ju så lätt att komma med pekpinnar och ”tillrättalägganden” när man inte har koll.

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..