Att ha en ny bil

IMG_7941
Jag älskar min nya bil. Ohälsosamt mycket kanske för det jobbiga är att jag är värsta ordnings-Gestapon. Det är k n a p p t så att jag släpper in övriga i familjen. Nisse har bara fått åka med en enda gång. Har inte köpt bur än utan kör med hundbälte men jag måste hitta en bra klädsel/skydd så att han inte hårar ner bilen.

Min man är värsta grispellen. Vi är sjukt olika när det kommer till ordning och reda. Natt och dag och han håller på att gå bananas på mig och min bil. ”Du kan fan inte hålla på så där Mona, man måste ju kunna åka i bilen utan att du får ett anfall för att man råkat smula ner med nåt.”

Eh. Näe. Det är fan dödsstraff på det. Min bil och jag bestämmer. När vi gifte oss fick jag en splitter ny jättefin bil i morgongåva av honom. Åh som jag älskade och vårdade den. Tills en dag några år senare när han spillde ut en hel mugg kaffe på den beiga tygklädseln i baksätet. … och inte ”hade tid” att torka upp det förrän åtta timmar senare.

Några månader efter det råkade han göra samma sak igen. Då slutade jag att älska min bil och han fick ta över den. För honom är det inte så viktigt, ”det är ju bara s a k e r”. Själv hade jag en knaper uppväxt så jag är extremt noggrann och rädd om mina prylar.

Så, vi är varandras motsatser kan man säga och det är faktiskt det enda vi bråkar om i vårt äktenskap. Eller ja, tjafsar gör vi som alla andra men 90% av våra bråk handlar om ordning och reda. Jag blir f-n vansinnig men så är jag också norra Europas gnälligaste kärring.

Eftersom det enda språk min man fattar på riktigt är pengar så sa jag till honom dag ett: ”Du kommer få betala om du skitar ner min bil.”

Han tittade på mig och undrade om jag hade tappat kompassvattnet helt.

Till saken hör att precis när jag fått bilen så var han tvungen att ha den i två dagar medans hans var på service. Varje morgon har han samma rutin: fixar kaffe i sin åka-bil-mugg samt två ostmackor. Det här trycker han i sig på vägen till jobbet.

”Eru på riktigt eller?” … och jag såg att han trodde att jag skämtade.

”Nä, jag skojar inte. Du får betala 500 kr för varje smula du dräller!”

Han kom hem från jobbet efter första låna-bil-dagen och jag gick raka vägen ut och kollade. 

Img 6892
Busted!

”Du är skyldig mig 500!”

”Du är fan inte klok, jag tänker inte betala några jävla pengar!”

”Då får du inte låna min bil. Punkt.”

”Du skojar med mig va?”

”Nä, jag tänker inte låta dig sunka ner den här bilen som du gjorde med S60:n och pengar fattar ju du dig på så nä, jag skojar inte en sekund. 500 pickadoller tack!”

Kan meddela att han har lånat den 5-6 gånger och so far inte en smuljävel.

Money talks.

 1. Jag förstår dig precis! Den är supersnygg och alldeles ny! När jag fick min bil, som då var begagnad men första som jag stod som ägare på och var jättenöjd, har jag lärt mina barn att inget skräp på golvet och här håller vi ordning. De hade ett skräckexempel i sin närhet, så de var helt med. Tycker du gör heeelt rätt. Det gäller att prata så de förstår 😉

 2. Bäst e du Mona!!!!! Undrar om det funkar på min 9-åring…gällande andra saker, inte låna bil för det hade ju varit lite weird…

 3. Det finns super bra skydd till bilen som man spänner fast och sedan bara tar ut och skakar av eller tvättar 👍.
  Passar både till Nisse och maken 😉.
  Kan tyvärr inte länka till någon sida då jag senast jag försökte länka ett par skor till dig, istället fick iväg ett par silikonbröst 😬.

 4. Du skulle varit gift med min svåger. När deras barn var små klädde han in bilsätena i sin bil med egenfärgad plastad frotté. Han har en liten borste vid sidan förarsätet som han borstar av skorna med innan han sätter sig.
  Det där med att äta i bilen har jag aldrig fattat. Frukost äter man hemma innan man åker till jobbet. Det enda drickbara som får förekomma i min bil är vatten. Våra anställda har spillt kaffe i servicebilarna så nu är det totalt kaffeförbud i dem. Kaffe är skitsvårt att få bort om det inte fixas direkt. För att inte tala om den äckliga lukt som blir av gammalt kaffe.
  Nä stå på dig, inga smulor i bilen.
  Trevlig helg.

 5. Jag är likadan! I Zelda dricker man på sin höjd vatten och äter gör man icke i bilen! Nope! Lånade en kompis bil i måndags när Zelda var hos glasdoktorn, byte av vindruta, och höll fan på att gå under! Hennes bil är som en soptipp! 😖 Nu är det bara jag som har körkort = bara jagsom kör bilen = kliniskt ren jämt! Den dag min man får för sig att ta körkort kommer han inte komma i närheten av Zelda! Never! Hon är mkn ögonsten! ❤

 6. Det var ett par med små barn som var på samma parkering som jag;
  Då maken kom ur bilen så hade han på sig vita vantar på sig och tog av sig dom. Barnen som nääästan rörde bilen fick ett ”Rör inte, BILEN kan bli smutsig”

  Vi har andra vägen ”Rör inte bilen ni blir så smutsiga” Detta gäller på vår-vintern…. 😎

 7. Som jag förstår dig !!! Jag är tokrädd om mina saker för jag har oftast sått spara ett bra tag innan jag kan köpa dem. Maken- not so much.

  Senast var det min nya cykel som jag vårade ömt. Tills maken tog över den. Inte för att jag ville att han skulle ha den för att han började låna den på morgonen och vips så är inte ens sadeln inställd efter min längd längre.
  När den fortfarande var sprillans ny lånade han den och slängde en matlåda i cykelkorgen som inte var ordentligt stängd så brunsås rann ner på framhjulet och axeln fram. Såg han detta? Nixpix. Fatta känslan när jag upptäcker att min cykel fram är full av brunsås som håller på att mögla !!!
  Ilsk som ett bi informerar jag maken att var så god och städa undan den efter dig. Han sa att han skulle göra det. Två veckor senare TROTS påminnelser är det jag som städar undan skiten. Nu är det hans cykel och jag får väl börja spara till en ny. Fan heller att jag vill ha den som han nu sunkat ner och fått den att börja rosta för att han inte skött den ordentligt

 8. Barn på utedagis = svarta sopsäckar som de hoppase ner i innan de satte sig i bilen 👍🏼 Nu bor vi i lägenhet, lite annorlunda då saker lätt bli kvar i bilen – men aldrig sopor !! Drillat barnen till samma så nu reagerar de till och med på andras smutsiga bilar 🤪

 9. Haha…. underbart 😂😂😂
  Är likadan. Vi leasar en sportbil. Första sprillans nya jag nånsin ägt.
  Så minsta fläck eller repa ser jag med en gång.
  Sonen fick lära sig hur man kliver in i bilen utan att skava så mycket på sätet 😉👍🏻😂😂😂

 10. Är likadan. Inget ätande i min bil även om den är 8 år gammal men den är i toppskick 🤗
  Det svåra nu är att jag har ett barnbarn som är 1 år men får väl plasta in baksätet…. 😂

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..