ANNONS

Hur man maximerar en helg

/

IMG_7937
Haft den skönaste helgen på länge. Startade den hemma hos Mats och Carina a k a Calou i fredags kväll. Lördagen började med frukost på Wilmer Kaffebar. Sen hem till maken och tvinga honom att plocka ihop i trädgården. 
IMG_8044
I vårt gamla hus hade vi hur många presenningar som helst men vi lämnade kvar dom så jag måste fixa fler i veckan. Behöver en stor som täcker alltihop till höger i bild och så en mindre som täcker grillen. Vi har ett garage men det är proppfullt.
IMG_7975
Resten av dagen gick åt till att röja upp i mitt lager/kontor i källaren. Har fått påfyllning av ljus och allt måste packas upp och göras i ordning.
IMG_7941
Jag ÄLSKAR min bil. Trodde aldrig att det skulle vara så roligt att köra en Mini Cooper och jag undrar varför jag inte har köpt en sån tidigare.

Som jag skrev härom dagen så är jag inne i en måste-fixa-om-lite-hemma-fas. Stack därför ut till IKEA för lite inköp.

IMG_7949
Amen på riktigt. Oktober har knappt börjat och nu ska det julpyntas. 
IMG_7946
Ett av inköpen på listan var ett överkast till vårt gästrum. Det stod ”vitt” på lappen men jag blev velig. Blått kanske skulle vara snyggt.
IMG_7945
Sen såg jag det här gammelrosa. Hmm, inte alls fult. 
IMG_7947
Men, så kom jag på att jag har en brun kohudsmatta så det blev ett beiget. 
IMG_7953
Ett par timmar senare sladdade jag förbi mitt andra hem; återvinningen. Det har något det kallar för ”Återbruket” där jag lämnar in grejer nästan varje månad. Det är Stadsmissionen som står bakom så det går till gott ändamål.
IMG_7972
På vägen hem åkte jag förbi Anna på Dlight. Hon har 10-årsjubileum just nu och har massor av roliga erbjudanden. Har inte träffat henne på hela sommaren så det var roligt att se hennes ansiktsuttryck när jag öppnade dörren!
IMG_8033
Hon har bjudit alla kunder på vedugnseldad pizza, som hennes man Claes fixat, och nyttig dricka.
IMG_8031
IMG_7956
IMG_7963
Anna är superduktig med trädgårdar och jag är verkligen motsatsen.
IMG_8028
Noll intresserad men när jag är hos henne blir till och med jag sugen på att göra fint i trädgården.
IMG_7961
IMG_8030
IMG_7995
IMG_7996
Anna har gjort om sitt garage till en butik och nu när hon har jubileum så har hon även satt upp ett tält utanför garaget. Sjukt fint organiserat. 
IMG_7997
Ser ni bollarna? Det är stearinlyktor som hon har gjort. Dom har man utomhus och i dom sätter man ett blockljus. SÅ fint på vintern. 
IMG_7970
IMG_7999
För flera år sedan startade hon sitt ljusstöperi i källaren men nu har hon en liten ljusstöparfabrik i södra Sverige. 
IMG_8018
Anna är så jäkla duktig och hon har världens mest smakfulla butik.
IMG_7965
IMG_8017
Även om man inte tänker handla så mycket så går det inte att låta bli. 
IMG_8022
IMG_8016
IMG_8025
IMG_8024
Världens bästa marschaller.
IMG_8007
IMG_8003
IMG_8015
IMG_8026
Dessa ljus och ljushållare syns ofta på tv och i olika tidningsmagasin. Älskar dom.
IMG_8014
Det här mina vänner, det här är världens bästa uppfinning som Anna kommit på; braständare.
IMG_8013
Jag har använt dom i flera år och dom funkar verkligen!
IMG_7960
Jag ringde efter maken som kom förbi med talibanen och Nisse för lite pizza. 
IMG_8039
Anna och Claes har skaffat en till hund, Nikki. Hon och Nisse fann varandra och hade sjukt kul. 
IMG_8012
Det här är inget samarbete men Anna berättade att alla som handlar för minst 300 kr får en gåva motsvarande 350 pickadoller. Hon har haft flera hundra besökare nu i helgen men har tydligen samma deal på sin HEMSIDA. Dock ser jag ingen text om det men det var vad hon sa.

Ni som har Svenskt Tenns ”Vänskapsknuten” måste börja handla ljus av henne för hon har specialtillverkat ljus just för den ljusstaken. 

IMG_8043
Köpte med mig ett gäng ljus … bl a till min Vänskapsknut … och åkte vidare hem till en annan Anna, hon som bor i mitt gamla hus.

När vi gick ut med vårt hus till försäljning i september förra året så var det ett annat hus på samma gata som också var ute. Det blev aldrig sålt och nu försöker ägaren sälja igen. Jag har träffat honom ett par gånger, bl a i förra veckan. Då berättade jag att Anna och jag tänkte gå på visningen eftersom huset har en supersnygg källare och Anna ska totalrenovera sin källare i början av nästa år … och ville ha lite inspiration. ”Be my guest!” garvade han till svar. 

IMG_7992
… och igår var det visning. Som av en händelse med samma mäklare som vi anlitade, Niklas på Eklund Stockholm New York.
IMG_7979
Jag går igång på snygga källare och den här var i toppklass.
IMG_7978
Snyggt inbyggd vinförråd under trappan.
IMG_7990
IMG_7983
IMG_7991
IMG_7980
Bästa mäklaren, dessutom jefligt trevlig. Våra döttrar jobbar tillsammans som ungdomsreportrar i Brommapojkarna. Niklas och hans fru bor här i hooden så därför var det lätt att välja honom när vi skulle sälja. 
IMG_7988
Jag skulle lätt kunna bo här … men inte för 14.350 miljoner kronor. 
IMG_7984
Älskar förvisso att Christer, som äger huset, har byggt bort hela trädgården men problemet är två: ingen sol på eftermiddagarna och bakom planket, två meter ifrån, går vår lokala spårvagn. Mest troligt därför det är så svårsålt. Barnfamiljer får nog hicka när de ser att det i stort sett bara är en pool som upptar större delen av trädgården. Dock skulle de passat mig som handen i handsken.

Men, Anna fick lite idéer om källarrenoveringen i alla fall, så det var ju bra!

IMG_8045
När jag kom hem tvingade jag talibanen att göra rent i sitt badrumsskåp.
Img 8046.jpg
Det var helgen det. Just ja, hann ta mig igenom de sista två säsongerna av Sons of Anarchy också. Väry good shit.

12
63

Genom att klicka på "Skicka" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00