ANNONS

Tandställning

/

Jag har haft nästan ett halvårs paus från min tandställning. Nu för tiden behöver man ju inte ha den klassiska ”rälsen” i stål utan det finns en variant med genomskinliga plastskenor som man enkelt tar ut när man äter och borstar tänderna. Invisalign heter den och jag började med den för nåt år sedan. Att jag har tandställning beror på att jag ska korrigera mitt bett.

Img 7189
Har ett kraftig överbett som Tove, min tandläkare, försöker få bukt med.
Img 7188
Överkäken ska lyftas upp en bit och när det är klart ska hon fixa en hörntand som jag har gnagt sönder pga fel bett. 
Img 7170
Att gå till tandläkare är inte min roligaste sysselsättning och som tur är sysslar vi bara med ytligheter just nu. Bävar för när det är dags för riktiga behandlingar. 
Img 7168
Img 7173
Tove har haft en praktik i Bromma i hundra år men har nu köpt en ny praktik mitt inne i stan, på Östermalm. 
Img 7179
Nackdelen med Invaslign-skenor är att det är svårt med läppstift. Färgen åker liksom ned mellan skenan och tänderna. Not so fräscht. 
Img 7191
Dom är gjorda exakt efter mina tänder och jag ska byta skenor var 7:e dag nu … fram till jul, sen är det klart.  Ett dataprogram har räknat ut hur mycket tänderna flyttar på sig varje vecka. 
Img 7190
Man får som sagt bara ta av sig skenorna när man äter och när man borstar tänderna. Det betyder att man blir jefligt duktig på att undvika att småäta!
Img 7194
Åkte raka vägen från Tove till Malin på Wilmer. Skulle äta lunch.
Img 7198
Det här är en syn man ytterst sällan ser där. Precis efter värsta lunchrusningen och innan eftermiddagsfikat. 
Img 7199 2
Var skithungrig. Tills jag såg Dagens Lunch. Det var lite väääl mycket farliga grönsaker. Hade Malin tryckt in en sked i munnen (som hon brukar göra) innan jag såg tavlan,  hade jag säkert sagt ”mums” men nu hann jag som sagt se innehållet i skrift så no thanks!
Img 7202
Har aldrig provat Wilmer morotskaka, så det fick bli min lunch. Brukar inte slarva men nu gjorde jag de. Personalen vet att jag är GBP-opererad så jag får alltid små portioner. 
Img 7204
Alltså. Små portioner på Wilmer betyder normala till jättestora portioner på andra ställen. Luncherna på Wilmer är gigantiska. No wonder att det går bra för kaféet för ingen går därifrån hungrig!
Img 7165
För övrigt mår jag helt okej. Sover som en jefla kratta eftersom häftklamrarna bakom öronen trycks in när jag ligger på sidan … som jag inte får göra men hur styr man det när man väl har somnat?! Blåmärkena börjar försvinna, nu har det övergått till gröngult. I morgon tar jag bort stygnen. Halleluja!

Nu ska jag åka in till stan och lämna min bil. Den ska folieras i världens coolaste färg.

15
46

Genom att klicka på "Skicka" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00