ANNONS

Skönhet, skönhet och lite hudvård på det

/

För ett par veckor sedan var jag på Hud- och Kosmetikmässan här i Stockholm. Den är inte öppen för allmänheten utan endast för branschfolk, journalister och några av oss så kallade influencers. 

Img 6283 5b9182097d853
Dagarna två började med en pressfrukost och vi hälsades välkomna av Annica Joensuu.
Img 6287
Hon är ordförande i Sveriges Hudterapeuters Riksorganisation, som också är de som organiserar mässan. Alla seriösa hudterapeuter är medlemmar i SHR och det borgar också för trygghet för oss kunder. 
Img 6289
Jag kunde bara vara där under första dagen och hade sällskap av en av Sveriges absolut kunnigaste inom skönhetsvård: Linnéa Öst …. som bloggar under namnet ”Arga tanten”. Hon är över 70 och jobbar som skönhetesjournalist. En jefel på att ifrågasätta och insupa kunskap. Det hon inte vet är på riktigt inte värt att veta. 
Img 6294
Mässan hade ca 100 utställare och leverantörerna är där för att i första hand presentera nyheter. 
Img 6300
Img 6303
Img 6310
Massor av märken jag aldrig har hört talas om.
Img 6382
Men givetvis fanns en av favoritmärkena på plats!
Img 6378
Img 6380
Nu finns deras lösa mineraler i fast form.
Img 6299
Hittade MASSOR av produkter jag bara måste prova. 
Img 6386
Img 6311
Linnéa tog med mig in till det här företaget, Amelie Soie som drivs av Therése. De jobbar med tillbehör för skönhetsvård. 
Img 6494
Jag är ju en stor sucker för paketering och gick igång direkt när jag såg hur snygga förpackningar de har. 
Img 6317
Img 6484
Såg den här och hoppade till lite, trodde ändamålet var långt ifrån skönhet. Linnéa berättade att det är en beautyroller för massage. Man stimulerar blodcirkulationen.
Img 6313
Img 6485
Img 6489
Jag ska visa er i ett annat inlägg när jag har läkt färdigt i ansiktet. Den är hur skön som helst. 
Img 6314
Sen fick jag syn på det här. Mjuka handdukar och rengörings”lappar”. Jag har alltid kört med små frottéhanddukar från Åhléns. Inte särskilt mjuka. Stört mig på att även om det har varit pyttehanddukar så är dom stora.
Img 6486
Dessa runda till  är perfekta. Man väter ner dom, torkar rent i ansiktet, tvättar ur dom och poff så torkar dom. 
Img 6511
Jag använder dom varje dag!
Img 6488
Den här använder jag när jag använt ansiktsmasker eller när jag kör det stora rengöringsartilleriet.
Img 6493
Jag har ganska nyligen börjat använda ansiktsmasker mer regelbundet från att bara göra det någon enstaka gång. Har lärt mig av mina beautykompisar att det är viktigare än man tror. Acasias är ett av marknadens bästa, särskilt den till vänster som innehåller aktivt kol och retinol. 
Img 6464
Jag har ju fransförlängning men talibanen blev överlycklig över dessa, som tydligen ska vara bra.
Img 6347
Här har ni marknadens bästa solpuder! Jösses SOM jag använder det här, även när jag har TanCan. Den finns både i fast och löst puder. Bäst, bäst, bäst. 
Img 6346
Liksom Body Blur:en. En lättfärgad kräm med mycket lyster i. Oj så bra den är!
Img 6387
Katarina är ansvarig för Vita Liberata genom företaget Christian Hallberg Scandinavia AB. 
Img 6409
Det här har ni säkert hört talas om Grevinnans Rum. En kvinna i Gränna som började göra tvålar för några år sen. Företaget växer så det knakar. Älskar duktiga entreprenörer, särskilt kvinnor. 
Img 6410
Jag är väldigt ovan vid att använda hårda tvålar men jag fick med mig en hem och försöker eftersom alla säger att det är mer hygieniskt. 
Img 6328
Det var som sagt runt 100 utställare så det tog sig sin lilla tid att gå runt. Linnéa känner ju varenda kotte också så det blev mycket prat med för mig nya människor. 
Img 6332
Den här bönan känner jag dock. Åsa. Tidigare PR-chef på Apoteket AB men som nu jobbar på Mildh PR. Spenderade en helg med henne i Italien och hon är otroligt härlig. 
Img 6323
Linnéa berättade att den här ögonkrämen är ett av marknadens bästa. Never heard of men kommer testa. Jag är över huvud taget inte bekant med märket Esse. Någon av er?
Img 6439
På mässan kan man få behandlingar av olika slag. 
Img 6432
Det rätt okända, men JÄTTEBRA, märket ”Jane Iredale”. Distribueras av Skin Concept AB, som även har Dermalogica i Sverige.
Img 6447
… och här har vi Mr Dermalogica Sweden himself. Min favorit; Tommy. (Vad fan är det på min haka?!) Har börjat hänga med honom tack vare Kicki/Daisy Beauty, som presenterade oss för varandra för nåt år sen, och it’s true love även fast han är gift med sin Jan. Det jag gillar med Tommy är att han inte förstår sig på bloggbranschen och därmed inte överöser mig med Dermalogica-grejer utan jag handlar som vanlig kund via mina vanliga kanaler. Dock har Tommy bett mig såsom privatperson att prova en av deras nya produkter, vilket jag ska göra i samma sekund som jag får använda lite mer heavy stuff efter läkningen i ansiktet. 
Img 6477
Img 6504
Superfiffigt med sugproppar! Jag använder ju Skin Ceuticals som ”huvudmärke” för min hy men blandar gärna med andra bra märken.

Tommy och jag kan umgås utan att känna att det måste vara business inkluderat. Däremot utnyttjar jag hans makes kunskaper såsom erkänd hudläkare, hehe! 

Img 6423
Kolla vilken jättebra spegel! Nu när jag skriver det här inlägget så kom jag på att jag glömt att beställa en sån. 
Img 6424
Ljus är ju A och O när man sminkar sig och även om jag har lyxen av att ha ett alldeles eget badrum som vare sig make eller barn ens får sticka in storån i, så är ljuset asdåligt. Den här tänker jag köpa. Och låsa fast eftersom somliga andra i hushållet kommer vilja sno den.
Img 6431
Samma företag säljer även det här. Hmm, en grej som man ska sätta på munnen, suga och poff … så får man större läppar. Ehh. Eller inte. När vi står där så kommer en bloggläsare fram och presenterar sig, Maria. Jag blir ju så jäkla glad när ni gör det!
Img 6420
Maria tittade också på dom här munplupparna och bestämde sig för att testa. 
Img 6413
Fifan som hon sög, tog i för kung och fosterland och SOM vi garvade.
Img 6422 5ba90d5509125
Effekten uteblev däremot fick hon munsår!
Img 6326
Så jäkla kul att gå runt med Linnéa och träffa bra människor. Nina har jag bara haft kontakt med via mail så det var kul att ses irl. Hon är ansvarig för Dermapen och genom Jenny på ArtFace har jag gjort några väry effektiva behandlingar. 
Img 6334
Här är en annan kvinna som är duktig. Eva. Hon är skaparen av TanCan, världens bästa brun utan sol, enligt mig. 
Img 6331
Img 6497
Jag ska snart ha en bra kampanj på TanCan Bronze, så beställ inte än.
Img 6450
En annan favorit är det här märket: Palina.
Img 6459
Img 6454
Drivs av skaparen Lina. Helvitti som hon har jobbat med sitt märke och nu börjar det ge resultat. 
Img 6452
Från smink har hon nu också äntrat hudvårdsvärlden och det här ska bli kul att prova. 
Img 6451
Har länge varit nyfiken på hennes rouger och när jag har läkt klart i fejset ska jag testa. 
Img 6449
Det här däremot, ”Magic Face”, är en primer som jag använt i flera år. 
Img 7048
Jag har alltid minst två eftersom jag är livrädd för att stå helt utan!
Img 6467
Det tog hela dagen att gå igenom mässan och då missade jag ändå några utställare. Bilen blev fylld med pressprover så jag har en del att göra i höst. Jag får rätt ofta mail från er läsare där ni frågar om hudvård. Jag är en novis och suger i mig allt jag kan från de bästa i branschen; Linnéa och Kicki/Daisy Beauty. Kommer prata mer hudvård längre fram. Om bra märken. Om märken som inte kostar en förmögenhet. Om märken som k o s t a r en förmögenhet. Om sånt som jag rekommenderar utifrån mig själv och mitt femtiotreåriga fejs.
Img 6503
Ni ointresserade får scrolla, haha! Ovan bild är tagen före operationen och direkt efter att jag gjort en ansiktsmask som fick det att susa i säven på riktigt. Älskar när man verkligen k ä n n e r effekten av en produkt!

19
36

Genom att klicka på "Skicka" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00