Ni hundägare

Nisse har säkerhetsbälte i bilen men jag funderar på att införskaffa en hundbur. Googlade lite och hittade en sån här variant. Den är anpassad till just en Mini Cooper Clubman och skulle göra så att Nisse har rätt bra med utrymme. 

2085 123 skyddsgaller hundgaller 4 5ba118f177b01
Jag har googlat runt lite men kan inte hitta något som säger att man i n t e får ha det så här. Har någon av er exakt koll?

 1. Hade en sån i vår bil med deras hundgrind till (ser ut som Artfex) så hunden inte bara kan hoppa ut när man öppnar bakluckan. Till nya bilen har vi köpt Mim variocage hundbur, finns i olika storlekar och den är krocktestad. Min Dixie är inte super imponerad över buren då hon har mindre plats nu.Hunden ska ju inte kunna flyga runt i bilen vid ev krock och det gör kanske lilla Nisse kanske om han har hela bagageutrymmet

  1. Håller med Åsa, Nisse ska inte kunna kastas omkring och skadas vid hastig inbromsning eller nåt värre. Så satsa på en bur som du förankrar i bakluckan. MIM är bra, Artfex är ok. Sen har du Robust som tillverkar bur såsom du vill ha den. Robust håller till där du har din ögonbrynstjej i Tumba, samma byggnad eller precis bredvid.

   1. Håller med ovanstående, men tänk gärna på att det är bra om det finns en evakueringslucka innifrån bilen så att du kan få ut Nisse om ni skulle ha oturen att bli påkörda bakifrån så att det inte går att öppna bakluckan

   2. Är inne på min tredje hundbur från Robust i Tumba. Kanonnöjd med deras burar, så när jag bytt bil har det blivit deras igen. Har en dubbelbur (skrammelfri) till mina två, men använder ej mellanväggen. Utrymningslucka in mot kupén. Så bra att få buren anpassad helt till bilmodellen, el annat önskemål….och så trevliga att ha och göra med 😊. Hundarna sitter säkert, och hundhår/grus håller sig i buren o ej i sätena. Skulle inte våga transportera dom på annat sätt. Litar inte ett dugg på sele i baksätet 😳.
    Hoppas du kommer fram till en bra lösning för dig och lilla Nisse.

  2. Hade mim buren, riktigt bra! Säkerhetsutgång åt motsatt håll om man krockar och inte kan öppna bagageluckan. Men med nya hunden och nuvarande bild blev det bättre med säkerhetssele och ligga på golvet.

 2. Helt utan googlande och expertis så TROR jag att det rent lagligt är okej, men jag tänker spontant att det nog är både läskigt och osäkert för en sån liten hund med så stort utrymme? Att han kommer glida omkring, flyga rätt rejält vid ev krock osv. Har säkerhetsbälte till min och tycker det funkar asbra, har också en bur i bak i en av bilarna, sån ”krocksäker” stötdämpande grej. Finns på de flesta välsorterade djuraffärer och personalen brukar vara kunniga och hjälpsamma 👍🏼

  1. Okej, I hear you … även om bakluckan på bilen är yttepytte så för honom blir det som att sitta i en bur, modell lika stor som för typ en Collie…

 3. Hundgaller skyddar bara dig och övriga passagerare från att få Nisse i nacken – det skyddar inte Nisse själv. Vid en kollision kan Nisse kastas runt i utrymmet och tyvärr ta stor skada. Bur är betydligt säkrare.

  1. Jag vetefan om jag kommer köpa bur, tycker det känns läskigt att han ska sitta i en bur i bakluckan. Känns säkrare med säkerhetsbälte i baksätet … längre bort från en krock bakifrån … eller så är jag bara superkorkad.

 4. På jordbruksverkets hemsida hittar du vad som gäller rent regelmässigt. Säger som många andra. Köp inte första bästa. Jag hade nog kollat med en veterinär. De har ju kanske både sett resultatet av hund i bil samt har kunskap i vad som gäller. Kennelklubben också kanske. Vi har en liten kanin som verkar bli hur gammal som helst och som funnits i familjen i evigheter. Han får också åka med ibland fastspänd när man ska på semester å så där. Men det är en ju en mindre historia 🐇❤️ #kommeröverlevabådemigochgubbenkännsdetsom

 5. Vi är inne på vår tredje bur från http://www.Jeppe.com.

  – Skräddarsydd för olika bilmodeller.
  – Helsvetsad så den skramlar inte.
  – Hyfsad vikt så att även jag orkar lyfta ut den då det behövs.
  – Burarna kan förses med mellanvägg så att man kan dela utrymmet hund-matvaror, eller om man har en liten hund som inte behöver hela bagageutrymmet.

  Vi är jättenöjda ! Enda nackdelen kan vara priset (vi gav 8000:- för bur till Volvo XC60), men de förekommer ibland på Blocket.

  Hittar dock inte bur till Mini på deras hemsida, men du kan ju alltid fråga 🙂

 6. Min syster blev påkörd i sidan i sin gamla Lada med hunden (papillon) visserligen lös i baksätet. Bilen spann runt, hunden for ut genom fönstret. Som tur är klarade sig båda med minimala skador, och bur införskaffades (den sorten man spänner fast i baksätet).
  Är ingen expert, men som andra sagt tidigare är nog det gallret mer som skydd för er än för Nisse.

 7. Det finns ju företag som bygger burar efter bilen. Att ha honom i skuffen med enbart lastgaller (som på bilden) är visserligen lagligt, men inte ett dugg säkert för Nisse. Han kommer flyga som en vante och riskerar att skadas.

 8. Det där skyddar ju bara er så ni slipper få en hund i bakhuvudet vid krock, men det skyddar ju inte hunden. Skaffa en hundbur med galler runt om!

 9. Lastgallret borde du ha oavsett var och hur Nisse åker i bilen. Det skyddar mot flygande last från bagageutrymmet vid en eventuell krock.

 10. Köpte en canvasbur på Rusta. Den sätter jag fast i baksätet med säkerhetsbältet. Då kan jag ha koll på honom också.
  Vill inte ha Charlie i bagageluckan för han är en riktig pipsill när vi åker åker bil….

 11. Jag har själv haft hundbur i många år i min Volvo, men jag har gått över till att ha dom i sele. Tycker inte det är bra med bur, man har ingen koll liksom över hur dom mår. Nu har jag flera hundar så det kan vara det. De gillade inte buren heller särskilt mycket.
  //Berith

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..